Lagermansgatan 5, tre rum och kök

Balkongbäst i väst

Att denna fina trea upp mot Stadsparken har två vardagsrum är en rimlig överdrift. Först ett mer ordinärt vardagsrum i fint kompanjonskap med köket, och så den inglasade balkongen som är nästan lika stort till kvadraten sett. Inglasning gör att du har ett stort extra rum minst sex månader om året, med plats för både matbord och tupplurs-soffa. Insyn endast från ståplatsläktaren uppe på Stadsparksvallen.

Lägenheten är i så nära nyskick man kan komma, och har haft pedantiska ägare sedan byggåret 2014. Tredje våningen innebär trätoppshöjd mot Pingstkyrkans entré och Brunnsgatan med utsikt bort mot både Slottskapellet och upp mot höjderna över Stadsparken. Snart kommer träden lägga i den gröna växeln bara solen får komma till tals. Just nu är väldigt öppet på andra sidan gatan sedan gamla idrottshuset revs. Bygget av det nya innebär fortsatt insynsskyddat läge. Inga nyfikna lägenheter på andra sidan.

Snabbfakta
Adress Lagermansgatan 5
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 91 kvm
Vån & Hiss 3 av 5 (Hiss finns)
Avgift 3.240 kr/mån
Inkluderar Värme, kallvatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Vi föll väl mest för hörnläget och balkongen, att ha ljus in från två håll. På balkongen är det faktiskt ljus från alla fyra väderstreck."

Kök

Vardagsrum

"Inglasningen fanns inte när vi flyttade in för tre år sedan, men det har verkligen gjort balkongen till något mycket mer."

Inglasad balkong i väster

"Glaset på balkongen kan öppnas precis där du vill och så mycket du vill. På sommaren sitter vi i hörnet och får solen in från öster på morgonen."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Vi handlar väldigt mycket på torget, blommor, grönsaker, ägg, fisk och räkröra. Du vet vad du köper och var det kommer ifrån."

Badrum & Tvätt

Klädkammare vid hallen

Föreningens innergård

"Stadsparken är tacksamt besöksmål, inte bara med barn, utan även för vuxna. Men vi går gärna runt Munksjön och till Friaredalen."

Föreningens fastighet

Garage

Övernattningslägenhet

"Är det fint väder och match på gång uppe på Vallen så händer det att vi går upp och tittar på fotboll."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015 och underhållit denna väl under åren. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket kommer från HTH och utrustat med följande maskinell utrustning: Spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror kommer från välkända Siemens och installerades i samband med husets färdigställande 2014. Detta gäller även tvättmaskinen och torktumlaren som står i lägenhetens badrum.
Nuvarande ägare har låtit glasa in balkongen och därmed lägenheten känslan av att ha ett extra rum under sommarhalvåret.
Under huset finns ett varmgarage i två plan med 241 parkeringsplatser. Här tillämpar föreningen kösystem till de 61 platser som föreningen själva förfogar över. Kostnaden för en sådan plats uppgår till 600 kronor per månad. Till övriga kommunala platser finns det möjlighet att köpa "Tvåveckorsbiljett" för 400 kronor.
Till lägenheten hör det ett förråd som är beläget på det övre garageplanet. Storleken på förrådet uppgår till cirka sju kvadratmeter.
I huset finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp.
Huset är anslutet till Telias fibernät med ett basutbud av tv-kanaler som ingår i månadsavgiften. Telia kan även förse hushållet med mycket snabbt bredband och IP-telefoni. Besök gärna www.telia.se för mer info. Huset är även anslutet till Com Hems utbud av mediatjänster om man önskar en sådan anslutning.
Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra en mindre övernattningslägenhet för 250 kronor per natt. Lägenheten är belägen i markplan och har två bäddar om 120 cm.
Ekonomin i föreningen är mycket god och månadsavgifterna sänktes i början av såväl 2017 som 2018 med 5% vid respektive årsskifte.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lagermansgatan 5
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2014
Våningsplan
3 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
91 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass C , 73 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.240 kr/mån inkl värme, kallvatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till ca 290 kr/månad. Kostnad för varmvattnet har varit ca 230 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA