Lagermansgatan 11, tre rum och kök

Mitt i stan. Mitt i lugnet

Återigen har Västanhem fått förtroendet att sälja en lägenhet i denna fina fastighet. Påkostad på utsidan, påkostad på insidan, fina materialval och materialmöten både här och där. Och med en egen sedelpress i källarplan, vilket Riksbanken givit sitt godkännande till. Men vi återkommer mer till det senare. Lägenheten är i så nära nyskick det går att komma. Här är det pedanter som bott de första fem åren.

Lägenheten ligger på andra våningen med balkongen och sovrummet mot gården, som när våren sprätter igång blir grönare än du kan ana. Då står hortensior och annan färgprakt i fullt behag. Balkongens solenergiska hörnläge mot söder bjuder på direktverkande strålar från morgonen och hela förmiddagen. Sen kan du njuta av solvarma träpaneler fram till kvällen.

Snabbfakta
Adress Lagermansgatan 11
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 89 kvm
Vån & Hiss 2 av 5 (Hiss finns)
Avgift 3.139 kr/mån
Inkluderar Värme, kallvatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Detta är ett hus fullt av liv, blandade åldrar, olika människor som lever sitt liv och har sina vanor; vi har verkligen trivts de åren vi bott här."

Hall

Badrum

Vardagsrum

Balkong

"På sommaren är det en väldigt sval lägenhet, solen ligger på på balkongen men hittar inte in i vardagsrummet. Och köket ligger år norr."

Kök

"Grannarna som har balkongen närmst umgås vi väldigt mycket med; det blir mycket skratt och prat när den varma årstiden kommer."

Sovrum 1

"Övernattningslägenheten är ett stort plus när du har gäster på besök. Där finns allt du behöver. Bara att ta med lakan."

Sovrum 2

Övernattningslägenhet

"Föreningen äger parkeringsgaraget som är kommunal parkering, det drar in cirka en miljon till föreningen varje år. Inte så dumt."

Innergård

"Att gå ner på stan är som att gå ut på sin egen tomt; du har allt så nära, skolor, mataffär, torget, tandläkare, vårdcentral."

Garage

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2014 och underhållit denna väl under åren. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket kommer från HTH och är utrustat med följande maskinell utrustning: Spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror kommer från välkända Siemens och installerades i samband med husets färdigställande 2014. Detta gäller även tvättmaskinen och torktumlaren som står i lägenhetens badrum.
Nuvarande ägare har låtit glasa in balkongen och därmed får man känslan av att ha ett extra rum under sommarhalvåret.
Under huset finns ett varmgarage i två plan med 241 parkeringsplatser. Här tillämpar föreningen kösystem till de 61 platser som föreningen själva förfogar över. Kostnaden för en sådan plats uppgår till 500 kronor per månad. Genom "Easy Park" finns möjlighet att för 250 kronor köpa "tvåveckorsbiljett" till de allmänna platserna.
Till lägenheten hör det ett förråd som är beläget på det övre garageplanet. Storleken på förrådet uppgår till cirka sju kvadratmeter.
I huset finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp.
Huset är anslutet till Telias fibernät med ett basutbud av tv-kanaler som ingår i månadsavgiften. Telia kan även förse hushållet med mycket snabbt bredband och IP-telefoni. Besök gärna www.telia.se för mer info. Huset är även anslutet till Com Hems utbud av mediatjänster om man önskar en sådan anslutning.
Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra en mindre övernattningslägenhet för 250 kronor per natt. Lägenheten är belägen i markplan och har två bäddar om 120 cm.
Ekonomin i föreningen är mycket god och månadsavgifterna sänktes i början av såväl 2017 som 2018 med 5% vid respektive årsskifte. Föreningen har idag inga planer på att ändra medlemmarnas avgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande den 26/3 -19.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lagermansgatan 11
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2012-2014
Våningsplan
2 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
89 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass C , 73 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.139 kr/mån inkl värme, kallvatten och kabel-tv
Driftskostnad
4.680 kr/år
Specifikation Drift
El: 2.340 kr/år
Vatten: 2.340 kr/år
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel och varmvatten har vardera uppgått till cirka 195 kr/månad. Dessa kostnader betalas månadsvis genom föreningen.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA