Ladugårdsgatan 3, sju rum och kök

Centralt och ostört vid berget

Att bo vid ett berg är något visst. Och från detta hus har du Taberg i sin skarpaste skepnad mitt för ögonen. Inte så att det skuggar, men du ser tydligt när första morgonsolen svetsar den svarta malmen, du ser hur dimtussarna far förbi runt toppen och du ser när första snön lägger sig lite tidigare på toppen än nere i dalen där det är någon grad varmare. Magi i vardagen. Vilket även Carl von Linné tyckte på sin tid när han reste förbi.

Huset är magiskt stort dessutom och väl rustat för en stor familj att flytta in. Minst fyra sovrum redo, och de offentliga och sociala ytorna är många och stora på alla plan; både ute och inne dessutom. En tidigare altan har helt byggts in och blivit en del av köket, och balkongen ovanpå håller måttet för en slagkraftig kräftskiva i augusti. Den stora familjen kan utan problem bjuda hem en hel del släkt och vänner, här finns plats.

Snabbfakta
Adress Ladugårdsgatan 3
Område Taberg
Bostadstyp 2-plansvilla med källare och vind
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 245 + 35 kvm
Tomtareal 2234 kvm
Byggår 1926
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Trädgården

"De tre rummen ihop nere i den öppna delen sväljer otroligt mycket folk när du har fest."

Altan i väster

"Berget är en härlig granne, så olika alla dagar, allt ändras när solen går upp och ner, och så är det belyst på kvällen."

Terrass

"Terrassen är helt underbar, inte bara för att den är så stor, utan för det insynsskyddade läget från alla håll."

Entré - Hall

Kök

Matplats

"Vi har rivit väggar, byggt in och byggt ut. Nu i år har vi byggt till den stora uteplatsen."

Allrum

"Kaminen är rejäl och värmer bra. Vi eldar mycket och tack vare fläkten så cirkulerar luften bra i rummen."

Vardagsrum

Arbetshörna

"Ett tag hade vi sängkammare i gamla vardagsrummet nere, med ”walk in office” bakom plankväggen."

Badrum på entréplan

Hall på övre plan

"Vi har en egen genväg till busshållplatsen via lilla stigen i hörnet på tomten. Den använder vi flitigt."

Sovrum 1

"Taberg innebär att du har den mesta tänkbara samhällsservicen tillgänglig bara precis nedanför huset mot centrum. Bageriet är lite väl nära ibland."

Badrum på övre plan

Sovrum 2

"Detta hus har en väldigt speciell själ och aura, som jag kommer sakna. Jag kände lycka direkt, första gången jag klev in här."

Sovrum 3

Vindsplan

Sovrum 4

Källarplan

Endast delvis källare under den ursprungliga huskroppen där du hittar en hel del användbar biyta. Inte minst hushållsnära förvaring i stora mått. Gamla tvättstugan kvar, men maskinparken har ju flyttat upp i hallen. Du kan effektivisera förvaringen med allehanda smarta hyllsystem i princip hur mycket du vill. Möjlighet till matkällare finns också, där trädgårdens skördar kan ackumuleras och lagras. Husets värms med värmepump i dagsläget, vilket ger en stabil och förutsägbar kostnadsbild. Pannrummet ett bra ställe även för mindre fix och pulande för dig som har en hobby som kräver lite händighet och handlingsutrymme.

Garage

Taberg

Naturresurserna runt ”Smålands mirakel” som Carl von Linné kallade Taberg, är många i form av badsjöar och bärskogar, stigar och stråk. Om du får gäster har du såklart en given attraktion nästgårds i form av en topptur till Tabergs högsta punkt. Ta god tid på dig och gå till fots, för det finns mycket att upptäcka och lära sig på stigarna runt berget. Järmalmen hade – och har – en så speciell sammansättning så att den var åtråvärd av vapensmeder långt bort i världen. Fladdermussafari inne gruvgångarna är mer än spännande, om du törs.

Vill du bada har du åtminstone två bra alternativ på nära håll – Tahebadet eller Åsasjön. Till den förstnämnda har du smidigt cykelavstånd genom skogen. Egentligen har du skog och äventyr åt nästan alla håll, förutom mot absoluta centrum av Taberg, men där har du å andra sidan det mesta du behöver i vardagen i form av affärer, bageri, café, frisör, restaurang och pizzeria och en hel del annat. Ut och upptäck!

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2014. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som renoverades under 2016 kommer från Tibrokök (köksön är från IKEA) och har följande maskinell utrustning: Induktionshäll (Siemens), spisfläkt (Thermex), ugn (Siemens), mikrovågsugn, diskmaskin (Cylinda), kyl (Electrolux) och frys (Electrolux) samt vinkyl. Ålder på diskmaskin samt kyl och frys är osäker. Vinkylen är från 2019. Övriga vitvaror installerades 2016.
I tvättstugan finns torktumlare samt tvättmaskin av märket Samsung, vilka båda installerades 2014.
Fjärrvärmen installerades 2014. Altanen är färdigställd under 2019.
Huset är utrustat med jordfelsbrytare och elcentralen är från 2014. El drogs 2014 ut till carporten.
I samtliga rum i entréplanet, med undantag för vardagsrumsdelen med fiskparkett finns vattenburen golvvärme. På övre plan finns elburen golvvärme i badrummet.
Braskaminen i entréplan ger, förutom värme även en hög mysfaktor. Denna är provtryckt senast 2018.
Nuvarande ägare har ett hemlarm från Verisure. Möjlighet finns att överta detta om så önskas.
Solen går upp på morgonen på husets framsida med uppiggande strålar på terrassen. Från terrassen på övre plan kan även kvällssolen avnjutas. Även på altanen stannar solen länge efter att den hittat runt hit under eftermiddagen.
Med fastigheten följer ett servitut avseende jordvärme för intilliggande fastighet.
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar såväl parabolen som Automowern.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Ladugårdsgatan 3
Område
Taberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
245 + 35 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 2234 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 114 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA