Kyrkvärdsringen 4, sju rum och kök

Knockad av nockhöjden

Takhöjden i kök och vardagsrum känns helig som ett missonshus. Om vi får tillåta oss några kyrkliga liknelser när vi befinner oss så nära Hakarps kyrka. Ryggåstak som går tvärs igenom hela huset från norr till söder och gör att detta blir en enda öppen volym, fast med avskärmande väggar som delar funktionerna på ett elegant vis; hallen från köket, och köket från vardagsrummet. Men med gemensamt öppet hela vägen i nock. Huset har dessutom vuxit till sig med en vacker glasveranda, som är fullt ut vinterbonad.

Huset är ganska exakt 10 år, men har bevarat nyhetens behag på ett fint sätt, trots att tre barn har tagit sats och vuxit till sig här. Fyra sovrum, tre vardagsrum och två bra badrum gör att livets pusselbitar faller på plats galant, vecka ut och vecka in. Lekplatsen inom synhåll från diskbänken, förskolan på en armlängds avstånd och en helt ny skola byggs nu på Fagerslätt upp till åk 6. Ja, Fagerslätt, smaka på namnet! Den fagra bygden med skog och ängar bort mot Hakarps kyrka och Vätterbranterna runt IKHP är också en tillgång att ta med i övervägandena.

Snabbfakta
Adress Kyrkvärdsringen 4
Område Huskvarna Fagerslätt
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 162 kvm
Tomtareal 944 kvm
Byggår 2010
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Har man renoverat två lägenheter och byggt ett hus sedan innan vet man hur man ska tänka, planera och välja. Vi har varit väldigt nöjda hela tiden."

Entré

Groventré - Tvättstuga

"Vi funderade på att bygga ett vindsrum på ena sidan med spiraltrappa upp, men det blev en glasveranda i stället."

Kök

Vardagsrum

"Den som tittar noggrant ser att fönstren går lite lägre ner mot golvet i köket och barnens vardagsrum. Sen är det vanliga fönster i sovrummen."

Sängkammare

Badrum 1

"Vi ville ha barnrummen i en egen del av huset, där de kunnat hålla till om de velat hålla sig för sig själva. Det har funkat väldigt bra med ett eget litet vardagsrum i den delen."

Allrum

Sovrum 1

Sovrum 2

"Nu bygger kommunen en helt ny skola från förskolan upp till mellanstadiet. Då blir det ännu smidigare att gå till skolan."

Sovrum 3

Badrum 2

"Vi hade en uteplats på baksidan från början, men vi satsade på att bygga en rejäl glasveranda, helt vinterbonad, med egen golvvärme."

Vinterträdgård

Garage

"Från början var hela huset målat i den gräddfärgade nyansen, men när vi målade om knutbrädorna valde vi kritvit, för att snickerierna skulle synas bättre runt dörren."

Uteplats - Spabad

Trädgård

"Det har varit tio fantastiska år här med barnen; nästan bara barnfamiljer i ringen. På sensommaren har vi haft gatufest med våra underbara grannar mitt på gatan."

Omgivning

Planritning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan det byggdes 2010. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Hela huset har golvvärme. Vattenburet i samtliga ytor utom i den tillbyggda vinterträdgården där det ligger elburen golvvärme.
Köket kommer från HTH och är original sedan byggåret. Vitvaror i köket är följande; Induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd micro, kyl och frys från Siemens och samtida med köket. 2019 installerades en ny fläkt från Thermex samt en helintegrerad diskmaskin från Electrolux.
Tillbyggnationen av den året-om-isolerade vinterträdgården utfördes 2018. Rummet är byggt med samma konstruktion i golv, väggar och tak som övriga bostaden.
I samband med tillbyggnationen byggdes även en ny uteplats på baksidan med skjutpartier från vinterträdgården. I uteplatsen har ett isolerat utespabad från Svenska Badrumsinredningar sänks ner. Badet har 6 platser varav 2 är liggplatser. Vattnet renas med dubbla filter samt UV-rening för att alltid hållas fräscht! Badet står på en markisolering samt har ett isolerat lock. Nuvarande ägare har badet uppvärmt till 40 grader året om!
2014 målades knutbrädor samt fönsterfoder och smygar på huset. Vinterträdgården målades en andra omgång 2019.
Huset är anslutet med fiber från Wetternet för framtidssäkrad uppkoppling. För utbud och tjänster, läs mer på www.wetternet.se
Huset utrustades 2019 med ett larm från Garda Alarm och har utöver magnetkontakter två IR-kameror och två rökdetektorer. Larmet kan tas över av blivande köpare.
Huset är även utrustat med jordfelsbrytare.
Solen går upp mot huset och garaget, ger ljus och värme mot framsidan under förmiddagen, för att sedan gå runt huset och ge kvällssolen till uteplatsen och badet på baksidan.
I försäljningen ingår utöver fast egendom spabadet på uteplatsen, installerad robotgräsklippare från Husqvarna, trähyllor i förrådet samt den stora hallmöbeln för skor, jackor och mössor! Vinkylen i vinterträdgården tar säljarna med sig tillsammans med vinglashållaren ovanför.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kyrkvärdsringen 4
Område
Huskvarna Fagerslätt
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
162 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 944 kvm
Energideklaration
Energiklass D , 101 kWh/m2 och år
Tillträde
1 oktober eller enl. ö.k.
KARTA