Kungsgatan 9 L, tre rum och kök

Enastående hörnlägenhet i city med två balkonger högst upp

Makalös lägenhet högst upp med två balkonger och generösa, välplanerade ytor. Här finner du en centralt belägen och pietetsfullt renoverad bostad med hela citys utbud precis runt knuten samtidigt som barnen kan släppas ut på den stora innergården på egen hand medan du har uppsikt från balkongen och kan njuta av solnedgången över Stadsparksvallen. Du kommer snabbt bli bekväm och van vid att få allt snabbt serverat, antingen det gäller färska frallor från matbutiken tvärs över gatan eller ny frisyr och barnen har nära till både förskola och skola. Bostadens planlösning skapar en fantastisk känsla av ljus, värme och rymd och den känns mycket större än sin redan väl tilltagna yta. De båda balkongerna som vetter mot söder och väster släpper in ljus och värme hela dagen.

Här är det noggranna människor med sällsynt gott omdöme och tålamod som har satt modern prägel på lägenheten med genomgående högkvalitativa materialval och utrustning. Samtidigt som en totalrenovering har genomförts har våningens ursprungliga smarta lösningar behållits, exempelvis bastun som ger dig livskvalitet att krypa in i när snön viner utanför fönstren. Lägg märke till att kontakterna har små diskreta ljuskällor som ger ledljus på natten när du ska fylla på vattenglaset i köket och inte vill väcka ögonen. Här flyttar ni in i ett hem som håller högre klass än nyproduktion, i en välmående och stabil förening med superkoll på ekonomin. Att man dessutom får med citys troligen billigaste garageplats är ett ovanligt extraplus. Föreningen har till och med ett eget välutrustat gym och sporthall som disponeras kostnadsfritt. Om föräldrar eller vänner kommer på besök finns även en övernattningslägenhet i föreningen.

Snabbfakta
Adress Kungsgatan 9 L
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 92.5 kvm
Vån & Hiss 5 av 5 (Hiss finns)
Avgift 3.629 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

"Köket kommer vi sakna väldigt mycket, men planen är att göra precis likadant nu när vi köpt hus; extra djupa bänkskivor är ett måste."

Matplats

Vardagsrum

"Att få den stora järnbalken på plats mellan köket och vardagsrummet var lite knixigt, men det blev väldigt bra; tidigare var det bara en smal passage."

Inglasad söderbalkong

Badrum och tvätt

Dusch och bastu

"Vi bodde tidigare i en mindre lägenhet i huset, men hade just denna som favorit om den skulle komma ut till försäljning."

Sovrum 1

Balkong i väster

Sovrum 2

Klädkammare

"Vi har lagt en del möda även på sådan som inte syns, som elen, kontakter och strömbrytare. Vi ville göra det rejält när vi ändå var i gång."

Föreningen

Övriga utrymmen

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som gjorts sedan dess och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
2015 - Upptagning av större öppning mellan kök och matplats/vardagsrum. För bärighet och hållfasthets skull finns en rejäl stålbalk monterad där det tidigare stod en vägg. (P. Lindqvist Byggkonsult AB).
2015 - Total översyn och helrenovering av elsystemet i hela bostaden. Installation av ny elcentral med jordfelsbrytare, ny kabeldragning i hela lägenheten, installation av jordade eluttag i samtliga rum. Inbyggd nattbelysning vid ljusreglage finns i ett av sovrummen samt på två ställen i hallen (Sameko AB).
2016 - Total ombyggnation/nybyggnation av köket med stommar och luckor från IKEA, extra djup arbetsbänk (80 cm), ny köksblandare och nya köksmaskiner. Ugnen är en kombinerad ång- och varmluftsugn med pyrolysfunktion (självrengöring) och micron är en kombinerad micro/varmluftsugn. Kylskåpet har inbyggd vattendispenser med både vanligt kylt vatten och "bubbelvattenfunktion" med kolsyrepatron. Frysen har integrerad ismaskin. Diskmaskinen är monterad på högra arbetshöjd än vanligt vilket sparar ryggen vid ilastning och tömning och är i storlek XXL, och köksfläkten är integrerad i arbetsbänken och kan sänkas ned då den inte används.
2016 - Vitmålning av all träpanel på båda balkongerna (MP Jonsson Måleri AB).
2017 - Omläggning av samtliga golv till vitlaserad enstavig ekparkett med flytande läggning utan några trösklar mot några av rummen (Berg & Berg AB).
2017 - Byte av samtliga socklar och dörrfoder till specialtillverkade almogelister och egendesignade skurklossar (Bröderna Svenssons Trä AB).
2017 - Byte av samtliga 5 innerdörrar i lägenheten till specialtillverkade massiva vitlackerade dörrar i trä, varav 3 stycke extra höga för ett bättre ljusinsläpp (Swedoor AB).
2017 - Bredspackling om ommålning av samtliga väggar i lägenheten samt ommålning av samtliga tak (Caparol AB).
2017 - Totalrenovering av badrum/tvättavdelning med vit/ljusgrå marmor på både väggar och golv (HSB Bygg & Installation AB / Huskvarna Plattsättning AB).
2017 - Totalrenovering av duschrum/bastu med vit/ljusgrå marmor på både väggar och golv i duschrum samt ny asppanel i bastudel och nytt Tylö bastuaggregat (HSB Bygg & Installation AB / Huskvarna Plattsättning AB).
Till bostaden hör två stycken förråd, ett ventilerat varmförråd om cirka 6 kvadratmeter samt ett kylt lite mindre matförråd.
I det stora garaget under föreningens innergård finns ett varmgarage med 222 numrerade garageplatser. Månadskostnaden för en plats är 250 kr/mån och det går att överta nuvarande ägares garageplats om så önskas.
Säljarna har för avsikt att ta med sig följande saker vid sin flytt till nya huset; det väggmonterade skåpet i hallen utanför sovrum 1, de två väggmonterade lamporna över arbetsbänken i köket och inredningen i klädkammaren.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Kungsgatan 9 L
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1977-79
Våningsplan
5 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
92.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass C , 137 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.629 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
4.500 kr/år
Specifikation Drift
El: 4.500 kr/år
Beräknat antal pers: 4
Nuvarande ägare beräknade årsförbrukning av hushållsel: 4.500 kr/år. I bostaden bori dag en familj om två vuxna och två barn.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA