Kungsgatan 9 D, fyra rum och kök

Perfektionistens tipptoppade gavelläge

I det här hemmet både hamnar och fastnar du gärna i köket. Mest för att det är så fint, för att det har en centralstimulerande stor ö, där du både kan sippa på vin och hjälpa kökspersonalen med hack och bak, marinering och reducering. Två-, tre- eller femrätters spelar ingen roll, här har du alla rätt på Kämpens solsida, och på 5:e våningen. Med "rondell" både runt köket och runt den kubistiska öppna spisen är det lite penthouse-feeling här, även om du inte är högst upp i huset.

Västanhem sålde denna lägenhet för knappt två år sedan, och vi gjorde det utan förskönande ord och formuleringar. Det var ett renodlat renoveringsobjekt och vi presenterade den så, med ateljé-förslag på väggfärger, golv och kakel och klinker. Nuvarande ägare nappade fullt ut, såg potentialen, tänkte och funderade och har förverkligat sina egna drömmar fullt ut. Hela lägenheten är totalt förnyad, planlösningen justerad och alla ytskikt håller en stilistisk skärpa, konsekvent hela vägen. Och som vi brukar säga, en bra renovering börjar med golven. Alltid.

Snabbfakta
Adress Kungsgatan 9 D
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 106 kvm
Vån & Hiss 5 av 7 (Hiss finns)
Avgift 4.010 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv & 166 kr/mån till inre fond
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Kök

Vardagsrum

Söderbalkong

"Vi gillar känslan i offentliga miljöer mycket. Teatrar, konsertlokaler, fina material, tidlöst, slitstakt, det är lite så vi har tänkt här."

Badrum och tvätt

Sovrum 1

TV-rum - Allrum

"Dörrar, foder, lister, golv - vi har bytt allt. Men rumsplaneringen är endast marginellt ändrad, lite i lilla badrummet och i hallen för att få plats med kylskåpet och vår köksö."

Sovrum 2

Duschrum - gäst-WC

"Snickerierna i köket och badrummet har vi specialbeställt av en snickare i Huskvarna, som verkligen kan sitt jobb. Vi har varit väldigt nöjda."

Hall

Dubbla klädkammare

Föreningen & gården

"Jag har svårt att tänka mig ett kök utan gasspis, har du vant dig så är du fast. Men vi har förberett så att det är lätt att byta till en häll om nästa ägare vill."

Gemensamma utrymmen

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har låtit totalrenovera bostaden under 2017-2018. Nedan följer en kortare sammanfattning av vad som gjorts och annan bra information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
All el i hela lägenheten är omdragen av Elmontage AB och i samtliga rum sitter jordade eluttag. Även elcentralen är bytt till en modern sådan med automatsäkringar och jordfelsbrytare.
Köket är platsbyggt av en lokal snickare, Magnus Andersson i Huskvarna AB, och är helt unikt i sitt slag. I luckor och täckskivor sitter infrästa ekstavar som behandlats med vitpigmanterad hårdvaxolja, och på flera skåp finns det elektriska motorer monterade som öppnar och stänger med ett enkelt tryck. Gasspisen kommer från SMEG, varmluftsugnen, micro/kombiugnen, den inbyggda kaffemaskinen och diskmaskinen från Siemens, spisfläkten från Tovenco, kyl & frys från GRAM och vinkylen som är inbyggd i köksön från Qlima.
Duschrummet som ligger i anslutning till hallen var tidigare ett mindre gäst-WC med endast handfat. Genom en smart flytt av en vägg så tog man lite utrymme av en klädkammare vid ombyggnationen och kunde på så sätt få till en riktig duschplats i detta utrymme. Allt arbete är utfört av behöriga hantverkare med våtrumscertifikat (Torpa Puts & Mureri AB).
Också badrummet är helrenoverat av samma behöriga hantverkare som nämnts ovan, och precis som i duschrummet så finns här elektrisk golvvärme. I det större av de två badrummen finns också en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Bosch som köptes 2017.
I alla tak i de sociala delarna av lägenheten (kök, vardagsrum, passage mot TV-rum och TV-rummet) sitter det infällda och dimbara LED-spotlights.
Samtliga vitlaserade enstaviga ekparkettgolv är nylagda (Berg & Berg), alla listverk är bytta och samtliga tak ommålade.
I det stora varmgaraget under gården finns möjlighet att hyra en numrerad parkeringsplats för 250 kr/mån, tillgång till plats är garanterad. Hissen går hela vägen ner till garaget.
Månadsavgiften om 3.844 kr/mån inkluderar värme, vatten och ett grundutbud av kabel-TV från Com Hem. Utöver denna avgift betalas en obligatorisk summa om 166 kr/månad in till lägenhetens inre reparationsfond. Dessa pengar kan du som lägenhetsinnehavare sedan ta ut och använda till förbättringar och reparationer i din lägenhet. Total månadsutgift blir således 4.010 kr/mån. Saldot på den inre fonden är för närvarande cirka 500 kr.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Kungsgatan 9 D
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1977-78
Våningsplan
5 av 7 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
106 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass C , 137 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.010 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv och 166 kr/mån till inre fond
Driftskostnad
3.800 kr/år
Specifikation Drift
El: 3.800 kr/år
Beräknat antal pers: 2
Nuvarande ägares beräknade årskostnad för hushållsel har uppgått till cirka 3.800 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA