Kungsgatan 27, ett rum och kök

Balkongbäst i höjd med trädtopparna

Detta är en klok goding, löjligt nära city-livet, nära högskolan och löprundan upp i Stadsparken. Ett rum med smart sovalkov där du stuvar prylar under madrassen, och dig själv ovanpå. Mer förvaring skulle kunna uppbringas på väggen ovanför dessutom. Balkongen sitter som en smäck på västersidan av huset, i ögonhöjd med trädtopparna, som inte skymmer utsikten upp mot Stadsparken och Bymarken. Lägenheten med fräscht kök i fransk-kaklad anda, och badrummet helkaklat med stor tvättmaskin som står redo. Kanske inte så franskt, bara väldigt Söder-bra.

Snabbfakta
Adress Kungsgatan 27
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Bo & biyta 39 kvm
Vån & Hiss 5 av 6 (Hiss finns)
Avgift 2.139 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, bredband & TV
Pris 1.600.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

9 dagar


Visning 16 augusti kl. 13:00 - 13:30
Öppen visning. Välkomna! För att boka privat visning kontakta ansvarig mäklare.


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Sänglösningen har jag byggt för att jag ville ha en plats för sängen som kändes ombonad och som en egen sfär, trots att det är mitt i vardagsrummet."

Vardagsrum

"Vill du sitta mer ostört hänger du på din egen balkong, vill du grilla och umgås är det gården som gäller. Två helt olika sidor."

Balkong i väster

"Solen kommer runt hörnet precis lagom tills du slutar jobbet, eller kommer från högskolan, som är extremt nära."

Kök

"Jag har knappt använt kyl eller frys, för det är så otroligt nära ner till Coop, som dessutom alltid är öppet till klockan 23 på kvällarna."

Badrum

"Det finns ju väldigt mycket gott här på Torpa; Olgas Crêpes & Gelato, till exempel, för att inte tala om Brooklyn Burger – burgare i världsklass."

Föreningen

Innergården

"Gården är fantastisk, är det fint väder vallfärdar folk ner på gräset och kompisar ansluter. Om solen skiner. Lä är det nästan alltid."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har ägt lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
I köket finns följande maskinell utrustning: spishäll, ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys.
Till lägenheten följer det ett förråd (cirka 12 kvm) som är beläget i källaren.
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler samt bredband (100 Mbit/sek) ingår i månadsavgiften.
Från balkongen kan du under sommaren njuta av eftermiddag- och kvällssolen från cirka klockan 16 tills den går ned cirka klockan 21-22.
All skötsel av grönytor och trapphus handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar för detta.
När nuvarande ägare flyttar lämnar han kvar sänglösningen, hallmattan samt köksskåp. Däremot tar han med sig stringhyllan samt lamporna i vardagsrummet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kungsgatan 27
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Våningsplan
5 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
39 kvm (föreningens information)
Energideklaration
72 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.139 kr/mån inkl värme, vatten, bredband och TV
Pris
1.600.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 350 kr/mån och för försäkring till cirka 110 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Kronan 10

HSB Brf Kronan 10 äger fastigheten Kronan 11 som bebyggdes 1961. Föreningen består av totalt 125 bostadsrättslägenheter samt en lokal i bostadsrättsform. Föreningen förvaltar även 23 garage och 35 parkeringsplatser som föreningens medlemmar kan hyra. Till dessa är det i dagsläget kö, så köparen bör så snart som möjligt meddela föreningen om intresse finns för någon av dessa platser. På gatorna i närområdet går det även att lösa boendeparkering genom Jönköpings Kommun.

Ekonomin i föreningen är mycket god! Vid årsskiftet 2018/2019 uppgick de belåningsgraden till låga 1.064 kronor per kvadratmeter. Idag finns inga beslutade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med föreningens styrelse 30/4 -20).

Föreningens fastighet bedöms vara i gott skick med genomförd stamrenovering 2006 och under våren 2017 har föreningen bytt samtliga fönster på fastigheten. Den yttre fonden för underhåll uppgår till cirka 4.000.000 kronor. Under 2020 kommer hissarna i fastigheten renoveras och planer finns på balkongrenovering 2021.

Föreningen har en stor och mycket välskött innergård som delas med grannföreningarna HSB Karl och HSB Kronan. På denna finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper och planeringar som sågs över så sent som 2013. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar i detta. Även trappstädningen sköts även av nämnda servicebolag.

Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av tjänster i form av bredband, tv och telefoni. Lägenheterna är även anslutna till Bredbandsbolagets fibernät för snabb bredbandsuppkoppling. I månadsavgiften ingår, förutom ett grundutbud av TV-kanaler, även bredbandsuppkoppling med en hastighet om 100 Mbit/sek.

Föreningen har tecknat så kallat bostadsrättstillägg genom Länsförsäkringar för föreningens samtliga medlemmar.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk
Andel i föreningen
0.57479 %
Andel av årsavgift
0.57479 %
Lägenhetsnummer
8-2021-1-18-8
DOKUMENT
KARTA