Kungsgatan 21, två rum och kök

Kungsljuset mot södergården

Den öppna känslan överraskar så fort man kliver över tröskeln till den här sköna bönan på femte våningen. Här har dagsljuset fritt spelrum i hela lägenheten, med fönster på rad längs hela långsidan mot söder. Det öppna, kombinerade kök- och vardagsrummet är som gjort för fest och mingel, med en rejäl köksö att duka upp snacks och bubbel på. Och utanför sträcker en trevlig balkong ut sig i solen. Där kan man sitta dagen lång utan att en endaste människa kan se en, det finns liksom ingen i närheten så insyn finns inte på kartan.

Till höger från ytterdörren sett ligger hemmets lite mer privata vrår. Ett mysigt sovrum, ett glammigt badrum och en hel rad stora garderober. Allt detta härliga, mitt i stan nära parker och grönt, och en bra bit upp i luften. Välkommen upp!

Snabbfakta
Adress Kungsgatan 21
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 52.5 kvm
Vån & Hiss 5 av 7 (Hiss finns)
Avgift 3.067 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 2.100.000 kr eller högstbjudande
Budgivning

Högsta bud

2.100.000 kr

Budgivare 2


Vill du lägga ett bud är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare.

Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Kök

"Det är en otroligt social lägenhet med köket öppet; det har jag utnyttjat många gånger med mycket kompisar, brunch och middagar"

Hall

Vardagsrum

"Det är en tidigare ägare som stått för renoveringen, som jag gillade; jag flyttade bara rakt in och njutit av det fina"

Matplats

Sovrum

Badrum

Balkong

"Gården lever verkligen upp med vårsolen, många sitter ute på filtar eller på de sittgrupper som finns. Grillar finns det också gemensamma"

Föreningens gård

Huset

"Jag gillar Torpa som har många fina hus, kul butiker och många mysiga kaféer inte minst. Sen är det nära till allt i stan som en student behöver"

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Till bostaden följer två förråd som båda är belägna i husets källare.
Köket helrenoverades med ny interiör från Ballingslöv 2011 och har följande maskinell utrustning; Induktionshäll (Siemens), ugn (IKEA), mikrovågsugn (IKEA), spisfläkt (Elica), diskmaskin (Siemens), kyl/frys (Siemens), vinkyl (Miele). Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2011.
Badrummet totalrenoverades 2011. Här står en kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Samsung som även den installerades 2011. Elektrisk golvvärme finns.
2011 målades samtliga väggar och tak om i lägenheten.
Ett basutbud av kabel-tv från Com Hem ingår i månadsavgiften. Bredband finns också att tillgå, antingen genom Com Hem eller via nyinstallerad fiberoptik via Bredbandsbolaget.
I köpet ingår rumsavdelaren i vardagsrummet, taklampan vid matplatsen, vägghyllan i köket, gardinskenan med tillhörande gardiner samt de väggfasta krokarna i hallen.
I husets källare finns en fräsch gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och centrifug. Här finns även separat torkrum.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kungsgatan 21
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1957-1959
Våningsplan
5 av 7 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
52.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
132 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.067 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
2.100.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till cirka 370 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Kronan

HSB Brf Kronan äger fastigheterna Jönköping Kronan 8 och Kronan 9 som bebyggdes mellan åren 1957-1959. Föreningen är en av de större i Jönköping och består av totalt 215 bostadsrättslägenheter samt några lokaler, två i bostadsrättsform och en handfull i hyresrättsform som bidrar med goda hyresintäkter till föreningen. På fastigheten finns två bostadshus med nio uppgångar, och adresserna är: Gröna Gatan 4, 6, 8 samt Kungsgatan 13, 15, 17, 19, 21 och 23.

Föreningens fastigheter anses vara i gott skick med följande större renoveringar under senare år; fönsterbyte 1996, stamrenovering 2006, nytt yttertak 2008, balkongrenovering 2010, nyrenoverad tvättstuga 2013 samt fasadlagning 2017.

Föreningen har en stor och mycket välskött innergård som delas med grannföreningarna HSB Karl och HSB Kronan 10. På denna finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper, möjlighet till grillning och planteringar som kontinuerligt ses över och fixas till. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar för detta. Även trappstädningen sköts av nämnda servicebolag. Tvättstugor hålls tillgängliga för medlemmarna mellan klockan 06:00 och 22:00, och dagen är uppdelad på fyra tvättpass om fyra timmar vardera.

Under 2013 renoverade och utökade föreningen sina parkeringsplatser som idag omfattar 55 platser, till dessa är det i dagsläget kö så tänk som köpare på att så snart som möjligt sätta upp er i kösystemet om ni är intresserade av en parkering. På gatorna runt omkring går det att lösa boendeparkering genom Jönköpings Kommun.

Ekonomin i föreningen är mycket god. Föreningen hade vid årsskiftet 2018/2019 långfristiga lån som uppgick till totalt 9,6 miljoner kronor. Detta innebär en belåningsgrad om mycket låga 739 kronor per kvadratmeter bostadsyta.

Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler samt bredband (100 Mbit/sek) ingår i månadsavgiften. Möjlighet finns även till fiberoptik via Bredbandsbolaget.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
0.35176 %
Andel av årsavgift
0.35176 %
Lägenhetsnummer
8-2016-2-164-4
DOKUMENT
KARTA