Kullgatan 14, nio rum och kök

Kaxigt på kullen

Att bo på översta raden i Kaxholmen handlar först och främst om utsikt. Oändlig utsikt. Kullar, sjöar och åsar som i en teaterkuliss. Fast ljussättningen är i allra högsta grad naturlig och levande. Solnedgångarna över Landsjön och Vättern är som en följetång. För varje dag som går flyttas solens landning i horisonten en liten bit. Runt midsommar hänger ett blålila skimmer sig kvar hela natten, och det är lätt att bli stirra-sittande. Bauer-magi.

Själva huset är magiskt på sitt sätt. En riktig byggmästar-villa med siktet inställt långt bortom standardbygget. Magnifika ytor både uppe och nere. Ovanligt gediget; 60-talet när det är som bäst. Vardagsrummet är ett av de största vi på Västanhem sett. Stort som en volleybollplan, om än inte riktigt matchhöjd i taket. Den inglasade balkongen är boyta året runt om du släpper loss golvvärmen i det gjutna golvet. Vill du börja dagen med en simtur, och Landsjön inte lockar, är det bara att dyka ner i poolen under balkongen. En elegantare relax-avdelning får du leta efter. Nyrenoverad dessutom.

Snabbfakta
Adress Kullgatan 14
Område Kaxholmen
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 9 rum och kök
Bo & biyta 253 + 72 kvm
Tomtareal 1010 kvm
Byggår 1967
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Den första ägaren gjorde allt ordentligt och sparade aldrig på något, varken pengar eller material."

Hallen

Köket

"Vi har försökt att göra som första ägaren; ska vi göra något har vi gjort det rejält; glasverandan och ny köket kommer vi sakna väldigt mycket."

Matplats

Vardagsrum

"Gamla ägaren sa att huset är som en fin damsko, nätt på utsidan men rymligt inuti. Det ligger något i den liknelsen."

Glasveranda

Balkong söder

"Solnedgångarna är aldrig samma och du tröttnar aldrig på skådespelet; Och du vill alltid försöka att fånga det magiska på bild."

Balkong norr

Arbetsrum - Bibliotek

Badrum uppe

Sovrum 1

"Jag har haft funderingar på att öppna en ventil från kaminen nerifrån så att man får upp den varma luften när vi eldar. Eller så sätter man en kamin i vardagsrummet också.

Sovrum 2

Entré nere

"När vi flyttade in låg det en tjock heltäckningsmatta på parketten nere, som jag slet med länge för att få bort allt klister."

Vardagsrum nere

"Poolrummet är mycket uppskattat av alla barn, men jag dyker i själv då och då också; när vi renoverade gjorde vi det ordentligt."

Poolrummet

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum nere

Hobbyrum

Matkällare

Gästtoalett

Syrum

"Mangeln är tvättstugans viktigaste maskin om du frågar mig, som gillar att ha manglade lakan och sängkläder."

Tvättstuga

Pannrum

Här har du husets kontrollrum när det gäller värme, el och vatten. Och en hel del annat. Bergvärme har huset haft under många år, vilket är bra. Det som är riktigt bra för nästa ägare är att värmepumpen är helt ny. Så den ska inte behöva utgöra några bekymmer på många år. Pumpen till poolvattnet sitter också här, och kräver ingen teknisk examen för att sköta. Nuvarande ägare hjälper dig gärna.

Trädgård

Uteplats framsida

Garage

Planritningar

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Ett mycket bastant och mäktigt hus i ett fantastiskt utsiktsläge i Kaxholmen. Mycket rejälare än så här kan knappt en vanlig familjevilla bli! Nuvarande ägare har kontinuerligt underhållit, förbättrat och utvecklat bostaden. Nedan följer en sammanställning av åtgärder som utförts under senare år.
Helt ny värmepump installerades april 2018. Värmepumpen är en Nibe Fighter 1155, vilken är en av Nibes mest effektiva effektreglerande värmepumpar, med en effekt mellan 4-16 kW. Nätverksanslutning för möjlig distansdrift. Gisebo Rör utförde installationen. Värmesystemet har en separat varmvattentank om 500 liter vilket gör systemet flexibelt och säkrar god tillgång på varmvatten. Varmvattentanken från Strömsnäspannan installerades 1999. Borrhålet om ca 240 meter borrades också 1999. Arbeten 1999 utfördes av Ståhlgrens VVS-Service AB.
Hela elsystemet i huset har setts över under 2018. Vid översynen har samtliga äldre kontaktorer, dvs uttag, strömbrytare och dimrar bytts till nya. Under senare år har även undercentralerna bytts till moderna centraler med snabbsäkringar och samtliga elinstallationer jordats.
Ny fräsch inredning monterades under 2018 i badrummet på övre plan. Tommy Eriksson Byggservice har sett till att de kommit på plats.
Köket totalrenoverades 2016 med en påkostad specialanpassad inredning i ek, ask och granit från Lundins Kök och Interiör i Hestra. Köket har även genomgående högkvalitativ utrustning från Miele bestående av; induktionshäll, varmluftsugn, ång-/microvågsugn, diskmaskin, kyl samt frys. Kylt vinskåp kommer från Cava, fläkt med kåpa kommer från Fjäråskupan. Tommy Eriksson Byggservice har med fingertoppskänsla och precision utfört jobbet. I samband med ombyggnationen av köket installerades vattenburen golvvärme i både köket och entrén.
Poolrummet totalrenoverades och genomgick ombyggnation 2014 då bl a poolen fick ny liner och samtliga golv ny klinkers. Samtidigt byggdes en ny relaxdel i rummet med generös dusch och bastu. Poolrummet har en avfuktningsanläggning vilket säkerställer ett gynnsamt klimat. Även en värmeväxlare är ansluten till detta system för återvinning av värmen för uppvärmning av poolvattnet. Kakelhuset Plattsättning i Falköping AB samt Alséns Glas Huskvarna, numera Ryds Glas gjorde jobben.
2013 helrenoverades tvättstuga och syrummet. Samtliga ytor renoverades och omstrukturerades. Tvättmaskin här är en Miele från 2011 och torktumlade en nyare Electrolux.
Nya markiser monterades på huset 2012 och fick ny ljusgenomsläpplig väv 2014. Markiserna manövreras genom sol- och vindgivare men kan såklart även styras manuellt. Installationen utfördes av SunOff/Kungspersienner
Ny dränering gjordes runt huset 2009, då även en isolerande dränerande skiva, Isodrän, monterades mot grundmurarna. Högberg Entreprenad gjorde jobbet.
2004 byggdes den öppna balkongen på entréplan om till ett inglasat uterum. Rummet har normal inomhusstandard och används året om. Vattenburen golvvärme sörjer för värmen. Vista Bygg AB numera Vista Bygg AB, numera Landsjö Bygg AB och Alséns Glas Huskvarna, numera Ryds Glas monterade fönsterpartierna.
Taket på huset nybyggdes delvis 2004 i samband med om- och tillbyggnationen av balkongen enligt ovan. Ca 2006 renoverades sedan övriga delar av taket då papp, läkt och pannor byttes. Byggare Kling i Kaxholmen AB gjorde jobbet.
Fönsterbyte är utfördes på huset ca 1992 då 3-glasfönster monterades på i stort sett hela huset. Fönstren i poolrummet samt uterummet är också 3-glasfönster, monterade vid tillbyggnationen 2004.
Fastigheten har ett fantastiskt utsikts- och solläge med milsvida vyer ut över omgivningen med Landsjön och Vättern som självklara blickfång. Solen lyser på fastigheten med början kring ca 07:30 på husets entrésida för att sedan värma under hela dagen fram till den visar de mest fantastiska solnedgångar över Vättern vid 23-tiden på somrarna. Det inglasade uterummet har sol från ca 18-tiden och fram till solnedgången.
Vattenburen golvvärme finns i köket, entrén, uterummet samt entrén nere. I övrigt finns golvvärme i badrummen samt wc där den är elburen.
Huset är utrustat med ett larm som ger signal på rörelse och brand samt har larmdetektorer på ytterdörrarna. Larmet övertas av blivande köpare.
Fastigheten är ansluten till Telias öppna fibernät. Nuvarande ägare använder nätet för internet, men tv och telefoni kan också levereras genom fibern. Läs mer på www.telia.se/fiber
Eldstad och rökgång i allrum nere, provtryckt utan amärkning i april 2018.
3-månaders radonmätning utför 2018 i fyra positioner i huset. utförd under januari till mars visar 120 Bq/kbm luft, dvs god marginal till rådande rekommenderade gränsvärde. Rapport finns bilagd under "Dokument".
Bokhyllan i biblioteket ingår i försäljningen.
Besiktningsprotokoll samt energideklaration från Anticimex infogas under början av vecka 19.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kullgatan 14
Område
Kaxholmen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
9 rum och kök
Bo & biarea
253 + 72 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1010 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 73 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA