Kullegatan 4, fem rum och kök

Mästerligt helgjutet

Det var bättre förr. Solidare, mer bastant och rejälare i största allmänhet. Detta hus på Kullegatan är som ett kassaskåp. Ytterväggarna nästan halvmeter-tjocka, dessutom klätt med ett ovanligt smalspårigt tegel, som känns lite engelskt, eller åtminstone lite ”Upper Class”. Lika mycket tegel som murbruk ger en annorlunda fasadupplevelse mot grannhusen, som känns mer ordinärt 50-tal, utan att ögonbrynen ställer sig upp. Men det gör de här på Kullegatan. Vänta bara tills du kommer in.

Snabbfakta
Adress Kullegatan 4
Område Kättilstorp
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 145 + 86 kvm
Tomtareal 814 kvm
Byggår 1955
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Ytterdörren, och garageporten är precis nybytta, och vi har gjort en rejäl uppfräschning av taket."

Hall

Sovrum 1

"Här kommer alltid grannar och promenerar förbi med sina golfbagar, på väg till banan; du ser faktiskt banan från sovrummet."

Vardagsrum

"Vardagsrummet är som gjort för stora kalas, med många barn och vuxna."

Vinterträdgård

Kök

"Till köket beställde vi den längsta bänkskivan som Ikea kunde leverera; vi är verkligen nöjda med köket."

Badrum

Hall på ovanvåning

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 4

Toalett

Källare

Hel källare under huset, och här nere finns en del överraskningar kan vi lova. Trappan ner är lika bred och helgjuten som trappan upp. Förråd och matkällare kanske inte är någon sensation i ett präktigt hus som detta, men kommer väl till användning även i dess moderna tider. Sylta, safta och konservera allt du har av sötsaker i trädgården. En säck potatis står sig också bra här nere i mörkret.

I pannrummet bor den trogna snålvargen från Tranås – IVT-värmepumpen som trollar fram vatten till de ljumna elementen i hela huset. Ett rejält hus med klok uppvärmning innebär förutsägbara förvaltningskostnader. Plats för hela stora verktygslådan och stor arbetsbänk som givetvis står kvar till nästa ägare.

Tvättavdelning

Altan - Trädgård

"Jag som pendlar till Hillerstorp varje dag är mer än nöjd med att kunna glida ut på E4:an på två minuter."

Garage

Omgivning

Mäklaren informerar
Köket från 2011 kommer från IKEA (bänkskiva från Elextrolux Home) och har följande maskinell utrustning; induktionshäll (Siemens), ugn (Siemens), mikrovågsugn (Siemens), spisfläkt (Thermex), diskmaskin (Siemens), kyl (Siemens) och frys (Siemens). Samtliga vitvaror från 2011.
Badrummet i entréplan renoverades av fackmän 2013. Kvalitetsintyg från "JW Kakelsättning AB" bifogas i presentationen.
Tvättmaskinen i tvättavdelningen är från ca 2010-2011 och av märket Samsung. Värmepumpen som står i pannrummet är från 2005 är av märket IVT.
Under senare år har även följande renoveringar utförts av nuvarande ägare: Byte av ytterdörr och garageport 2017, tvätt och målning av tak 2013, ommålning och tapetsering av väggar vardagsrum, kök och två sovrum 2011, ett sovrum samt hall 2013 och det sista sovrummet 2017.
Föregående ägare har genomfört följande renoveringar: jordvärme 2005, 3-glas fönster 2009, förråd & altan 2008, insats i öppen spis 2009, nya innerdörrar övervåning 2011, nytt golv i hall på entrévåning 2011, rör för inkommande vatten 2008, kabel för inkommande el 2008 samt byte av vatenutkastare 2008.
Solen går upp och kastar sina första strålar in i köket. Solen går sedan ner på baksidan av huset där den varit större delen av dagen under sommartid.
Husägarna har idag telefoni, TV och bredbandsuppkoppling via ADSL.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Kullegatan 4
Område
Kättilstorp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
145 + 86 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 814 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
68 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA