Krushagsvägen 13A, sju rum och kök

Krusbehag på Bymarken

Detta är en diskret utstickare. En påminnelse om att det solida och gedigna och påkostade inte behöver skrika på uppmärksamhet. I synnerhet behövdes det inte på 50- och 60-talet. Marmorgolvet i hallen är en sådan detalj där grå och vit sten lagts i linjer, en helgjuten trappa inne är en typisk byggmästarkvalitet, liksom det enkupiga teglet som dessutom är glaserat, och evigt blankt.

Nuvarande ägare har gjort några smarta och snygga tillägg, annars har det mesta handlat om att återställa och bevara de inneboende kvaliteterna. Gamla dörrar har återskaffats där det saknats, ett äldre köksskåp har fått hedersplats i finrummet. Enhetlig ekparkett har lagts in. Tilläggen består av en barnvänlig avstyckning av ett stort allrum på bottenvåningen som nu blivit två sovrum och ett mindre allrum i stället.

Diskret, helt insynsskyddat från alla håll, har även ett stort uterum adderats på baksidan av huset. Egentligen ett fullfjädrat växthus, men här är det mer samvaro, avkoppling och varmt behag som är satt på tillväxt. Ett extra matrum när det behövs, eller en förlängning av sommaren långt in på hösten, vilket alltid är behövligt. Eller en tjuvstart i början av mars när solen stretat sig högre upp på himlen. Men några krukor tomater och paprikor är en fin accessoar för både gom och öga.

Snabbfakta
Adress Krushagsvägen 13A
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med suterräng
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 148 + 52 kvm
Tomtareal 936 kvm
Byggår 1959
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Huset har glaserade tegelpannor, som vi varsamt tagit ner, putsat och inspekterat för att sedan lägga tillbaka över ny takduk och läkt."

Hall

Allrum i entréplan

"Hallen nere var delad med ett väggparti, som vi tog bort från golv till tak. Det känns lite luftigare nu."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Gatan är perfekt med små barn, en liten avkrok som bara vi som bor här kör på; många vet nog inte att den finns."

Badrum i entréplan

Gästrum - Kontor - Förråd

Tvättavdelning - Groventré

"Vi gillar 50-talskänslan i huset och har gjort många små insatser för att återställa en del som gått förlorat genom åren."

Trappa

Vardagsrum

"Väderfenomenen är nya varje dag över sjön, grymmast är när det blir regnbåge över hela alltet."

Kök - Matplats

Sovrum 3

Sovrum 4

"Vi hade tur som kunde köpa ett antal dörrar från en gammal tandläkarpraktik, som passar bra in med huset."

Bibliotek - Sovrum 5

Badrum på övre plan

Orangeri

"Uterummet är ett växthus egentligen, men vi har det mer som vardagsrum. Vi ville ha glas åt alla håll."

Trädgård

"Äppelträden är valda och planterade för att mogna ett i taget under sommaren och hösten."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2011. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande och föregående ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Större utförda renoveringar under senare år är; dränering 2001/2011, renovering av båda badrummen 2009, renovering av groventré och tvättavdelning 2013, omläggning av tak 2015, omdisponering av allrum/sovrum på entréplan och montering av fönster 2014, samt byggnation av orangeri 2016. Samtliga fönster är renoverade alternativt utbytta under de sista sex åren.
Köket helrenoverades av tidigare ägare 2011 då även samtliga vitvaror byttes ut. Merparten av vitvarorna kommer från Electrolux och Samsung. Värt att notera är att spishällen har induktionsfunktion och frysen är "frostfri".
Renoveringar av lite mindre karaktär som är utförda under senare år är; nya markiser 2011, ommålad fasad inkl. takfot 2015, renovering av trappa 2015, ommålade väggar under perioden 2014-2017 samt kompressorbyte och stor service av bergvärmeanläggning 2017.
I tvättavdelningen står en tvättmaskin från Miele (2016) en torktumlare från Electrolux (2011) samt ett torkskåp från Cylinda (2013). Bergvärmepumpen kommer från Thermia och installerades 2007. I tvättutrymmet finns även en dusch.
Eldstaden i vardagsrummet är godkänd att elda i och sotades av GÖSAB 2016. Protokoll från skorstensfejartekniker bifogas beskrivningen.
Protokoll avseende förekomst av radon med ett årsmedelvärde om 90 Bq/m3 bifogas till beskrivningen. (Gränsvärde 200 Bq/m3)
Vattenburen golvvärme finns båda badrummen, övre hallen samt i köket.
I orangeriet finns automatiska lucköppnare i taket som reglererar värmen varma dagar. I orangeriet finns även ett väggfast vattenutkast samt en förberedelse för utedusch om man som köpare önskar installera detta.
Jönköpings stadsnät "Wetternet" är på gång att installeras i området. Genom Wetternet kan köparen efter installation välja bland en uppsjö av bredbandsleverantörer. Anmälan om installation är gjord av nuvarande ägare med preliminär tid för installation senast vid årsskiftet 2017/2018. Kostnaden om 12.500 kronor står köparen för och inkluderar grävning, blåsning av fiber samt installation av teknisk utrustning (fiberuttag och wetternet-box).
Ett inbrottslarm från Verisure finns installerat i huset med koppling till larmcentral. Önskar köparen överta säljarens abonnemangskostnad finns möjlighet till detta. I det fall köparen ej önskar det monteras larmet ned innan tillträde.
I försäljningen ingår Automowern som nuvarande ägare köpte 2015.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Krushagsvägen 13A
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
148 + 52 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 936 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
49 kWh/m2 och år
Tillträde
Säljarens önskemål 1/8
KARTA