Krönleinstigen 1D, sex rum och kök

"Badrocksnära"

Bymarken eller Kaptensbo? Jo, du kan nog hävda revir i båda världar. Här har du som ägaren säger: "Badrocksnära" till den lilla stranden och bryggan vid Kaptensbo på andra sidan järnvägen. Blicken badar dock i Vättern varje stund du är hemma. Vardagsrum och kök med ogenerad öppenhet rätt ut över Vättern, sandbankarna och Huskvarna. Något enstavigt träd stör knappast. Annars har du alla sjöns humörsvängningar mitt framför näsan. Rytande vild ena timmen, kav lugn nästa. När Västanhem var på besök låg fortfarande isen kvar en bit ut. Lätt att gilla läget alla årstider.

Huset är byggt som ett parhus, men uppfattas som ett stort hus från vägen. Bodelarna är spegelvända och du får tillgång till den södra delen av huset med balkong i gynnsam riktning både för morgon- och lunchsol. Plattsatta uteplatser finns i tre riktningar där du kan värma dig mot solvarm träpanel hela dagen. Det är bara att följa solens bana. Huset övertygar ganska snabbt även på insidan. Det stora luftrummet uppe är utöver det vanliga med stöddig takhöjd och vältalig fönsterplacering. Ljus i massor, och när solen gått ned är det bara att sätta fyr i kaminen så har du din egen brandgula sol.

Snabbfakta
Adress Krönleinstigen 1D
Område Bymarken
Bostadstyp Parhus i två plan
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 163 kvm
Tomtareal 483 kvm
Byggår 2004
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Det bor barnfamiljer i många av husen runt omkring, och det är nära bort till Vätterslunds skola och förskola."

Hall

Sovrum 1

"Vi har haft vår sängkammare i båda rummen nere, dubbelsängen får garanterat bra plats i båda."

Sovrum 2

Tv-rum - Sovrum 4

"Vi har varit flitiga att cykla och promenera in till jobb och annat inne i stan. Även på vintern hålls cykelvägen sopsaltad."

Badrum - Bastu

Groventré - Tvätt

Vardagsrum

Matrum

"Från början, när barnen bodde hemma, hade vi tv-hörna uppe där matsalsbordet står nu."

Kök

Balkong

Toalett - Dusch

Sovrum 3

Garage

"Jag brukar säga att det är badrocksnära ner till vår egen lilla strand och brygga vid Kaptensbo."

Omgivning

Johan Kasper Krönlein

Om du undrar över det tysk-klingande namnet på din nya hemadress - Krönleinstigen - så har det sitt ursprung i en stor tysk bryggmästarsläkt som var verksam på många platser i Sverige på 1800-talet. Johan Kasper Krönlein kom till Jönköping och tog över bryggeriet som startats redan 1847 och fick hans namn 1862. Ett framgångsrikt bryggeri som först fanns nära Vättern vid dagens bussgodsterminal, men som flyttade upp i staden när järnvägen drogs. De gamla grindarna till bryggeriet sitter fortfarande på plats in till Västerhusets gård på Barnarpsgatan. Att den branta gatan genom Bymarken fått släktens namn är inte en slump, utan beror på att "bryggeri-kamparna" hade sitt bete här, då Bymarken fortfarande var just bymark. Och ordet kamp är en synonym till häst, så nu vet du det.

Planritning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av de förbättringar som utförts under nuvarande ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Huset ingår tillsammans med Krönleinstigen 1B, 1C samt 1E i samfälligheten Trevnaden GA:1-GA:2. Genom samfälligheten ansvarar fastighetsägarna tillsammans för renhållning och snöröjning av "lilla avstickaren" från Krönleinstigen som löper mellan husen.
Hela entréplanet värms med vattenburen golvvärme som är kopplad till husets frånluftsvärmepump. I anslutning till värmepumpen sitter även extra varmvattenberedare om 100 liter för att säkerställa mängden varmvatten.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se. Tv-antenn finns på taket.
I huset finns idag ett väl tilltaget larm bestående av kamera, värmedetektor samt sensorer på båda våningsplanen. Larmet är idag kopplat till "Verisure". Köparen övertar larmet utan ersättning.
Majoriteten av vitvarorna i köket kommer från Bosch och installerades i samband med husets färdigställande. Spis och diskmaskin installerades 2016 respektive 2018.
I tvättstugan står tvättmaskin och torktumlare från 2004. Även dessa kommer från Bosch.
Jordfelsbrytare finns installerad i elcentralen.
I köpet ingår följande lös egendom; gräsklippare, diverse trädgårdsredskap, stege, mörkblått solparasoll, lampa ovan trappa samt larm.
Ingår ej i köpet gör; de tre vita balkonglådorna i plåt samt de tre vita hyllorna i köket.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Krönleinstigen 1D
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
163 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 483 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
60 kWh/m2 och år
Tillträde
Säljarens önskemål 29/6
KARTA