Krönleinstigen 12, tre rum och kök

Tolvans dolda behag

Bymarken ruvar på hemlängtan i många olika format. Detta är en dold skatt i torp-format. Ett gammalt hus som minner om den tid då Bymarken var just bymark för bete och odling. Ett fint och välbevarat hus, och kul att det finns plats på gräddhyllan även för lite mindre drömmar. Huset ligger utmed en brant gångväg som du kan köra in på med bil när du behöver leverera jordsäckar och eller ett sovande barn lite mera dörrnära.

Utsikten både lovar och håller förväntad Bymarks-kvalitet. Trädgården fullstor och kommer bjuda på både grönska och sötma av sällan skådat slag, bara våren lyckas övermanna vintern. En gammaldags trädgård som bjussar frikostigt på äpplen och päron, sol och skugga. Om du mot förmodan skulle längta bort från denna oas är det smidigt att släntra rätt ner till Vättern och en bara en bit bort på Kortebovägen har du en gångbro ner till strandpromenaden.

Snabbfakta
Adress Krönleinstigen 12
Område Bymarken
Bostadstyp 1½-plansvilla med källare
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 72 + 37 kvm
Tomtareal 193 kvm
Byggår 1896
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi sökte ett äldre hus och det fick vi; det har verkligen passat oss. Läget och utsikten blev dock lite bättre än vi räknat med från början."

Trädgård

"Trädgården är verkligen ett smultronställe, så inramat och så skyddat tack vare tujorna i häcken."

Altan vid kök

Uteplats med tak

"Bra att huset ligger en bit upp från Kortebovägen, för du behöver aldrig vara rädd att störas av den."

Hall

Vardagsrum

"Från början hade vi tänkt att sätta in en kamin och värma huset mer med ved, men det har inte blivit av. Något för nästa ägare att fundera på."

Kök

Balkong

Sovrum 1

Badrum

"Vår insats i husets historia var att renovera badrummet uppe, men vi har även uppdaterat sovrummen med nya golv och tapeter."

Sovrum 2

Arrendetomten

"Vill du snabbt komma ner till stranden är det lätt gjort med gångbron över järnvägen, närmast är stranden vi kanotklubben, men även vid Kaptensbo finns en ostörd strand med liten brygga."

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Huset är uppfört på fastigheten "Tranan 12" vilken uppgår till 193 kvadratmeter. Fastighetens ägare har ända sedan 70-talet haft möjlighet att arrendera trädgårdstomten som ligger bakom huset. Denna arrendetomt ägs av Jönköpings kommun och uppgår till ca 370 kvadratmeter. Kostnaden för detta arrende betalas ett år i förskott och uppgår fn. till 2000 kronor per år. Arrendetomten är endast avsedd för trädgårdsodling, ej byggnation.
Huset har under de senaste åren varit uppvärmt med hjälp av en elpatron som installerades i kombipannan 2005. Den gamla oljetanken plomberades och rengjordes 2012. Varmvattenberedaren kommer från Nibe och installerades 2012.
Under senare år har en hel del renoveringsarbeten utförts på fastigheten. Några av dessa är; omläggning av läkt och tegelpannor på takets norra sida 1998, nytt expansionskärl 2004, byte av ytterdörr 2010, ommålning av ytterpanel 2013, renovering av taknock 2013 samt nytt skärmtak över uteplats 2014.
Den maskinella utrustningen i köket är; frys 2004, kyl 2007 samt diskmaskin 2013.
I källaren står en tvättmaskin som installerades 2011.
Kontroll av eldstad utfördes 2015. Protokoll bifogas försäljningsmaterialet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Krönleinstigen 12
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
3 rum och kök
Bo & biarea
72 + 37 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 193 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass G , 179 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA