Kristinedalsgatan 66, fyra rum och kök

Barndomsminnen på rad

Barnen tar det bara för givet; kompisar överallt, springet mellan husen, stora och lilla lekparken. Alltid någon ute, alltid något att hitta på. Som förälder är det troligen precis det här du har sökt, när du tänker på dina barns bästa. Men ändå vill ha kvar ett centralstimulerande läge nära allt staden har att ge. Det här är närmare centrum än det mesta på både Torpa, Bäckalyckan och Öster. Med hojen slinker du ner på stan i ett huj. Och med barnvagnen, så klart.

Superpraktiska radhus som byggdes redan på 1990-talet, men ganska före sin tid får vi lov att säga. Att nuvarande ägare gjort några väl övervägda ingrepp i planlösningen nere har inte försämrat trivselfaktorn. En stor portal in till matrummet gör nu att både barn och vuxna kan mingla och springa runt. Du har fin siktlinje redan från entrén rätt igenom huset, och nu har du fri sikt även genom köket; uteplatsen i ena änden, och åt andra hållet ser du vad barnen har för hyss för sig ute på ”bygatan”.

Snabbfakta
Adress Kristinedalsgatan 66
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Radhus i två plan
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 120 kvm
Tomtareal 140 kvm
Byggår 1991
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Framsidan

"Med barnen är det himmelriket, dörrarna står öppna och alla går och kommer som dom vill, och alltid någon vuxen som har koll om något händer."

Entré

"I köket har vi ökat förvaringspotentialen rätt mycket sen när vi byggde köksön, som också är vårt matbord till vardags för alla fyra."

Kök

Vardagsrum

"Den stora förändringen vi gjort är att öppna från köket och in i matrumsdelen; nu känns det som helt naturligt."

Uteplats i söder

Badrum i entréplan

"Senaste åren har det varit lite av en generationsväxling i området; vi är nog en 15-16 barnfamiljer i området som har bra kontakt."

Tvättavdelning

Hall övre plan

Sovrum 1

"Jag skulle gärna ha kvar läget så nära stan. Kunna cykla till allt och samtidigt kunna gå till jobbet"

Sovrum 2

Balkong i söder

Sovrum 3

Badrum på övre plan

"Vi har en festkommitté som har ett väldigt viktigt uppdrag att planera kvarterets kräftskiva som brukar hållas mellan husen ute i det fria."

Trädgårdstäppa med uteplats

Samfälligheten

"Behöver du köra in med bilen för att lasta av så gör du det."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande och föregående ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Huset ingår i en samfällighet som ansvarar för fastighetens drift såsom uppvärmning, vatten, avlopp och sophantering. Samfälligheten ansvarar även för fastighetens underhåll av fasader (ommålat 2012) och tak. Tillgång till egen parkeringsplats i varmgarage med fjärrstyrd port, gästparkering och förråd ingår även det. Se gärna bifogat dokument för en fullständig specifikation om samfällighetens ansvar. Kostnaden för samfälligheten uppgår idag till 2.794 kronor per månad.
Köket, som till större del renoverades 2015, har följande maskinell utrustning: Induktionshäll (Ikea-2016), ugn (Ikea-2015), mikrovågsugn (Ikea-2015), spisfläkt (Ikea-2007), diskmaskin (Bosch-2014), kyl (Electrolux-2007) och frys (Electrolux-2007).
Badrummet på ovanvåningen renoverades av Citygolv i Jönköping AB under 2013. Här värms dina fötter tack vare golvvärmen. I badrummet i entréplan har nuvarande ägare under 2015 bytt toalett och handfat samtidigt som infällda spotlights installerades i taket.
Tvättmaskinen och torktumlaren i tvättavdelningen är av märket Cylinda och byttes år 2017.
Under 2013 målades samtliga väggar om i såväl entréplan som på ovanvåningen. Alla golv på ovanvåningen är inlagda 2013 med undantag för sovrum 3 som renoverades 2016.
Utöver förrådet intill altanen finns ytterligare ett förråd som hör till huset. Detta är isolerat och ligger i anslutning till garaget.
Huset är anslutet till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i den kostnad som erläggs till samfälligheten. Någon gång under 2018 kommer huset dessutom anslutas till Jönköpings Energis fibernät "Wetternet" för en framtidssäker bredbandsuppkoppling. Köparen kommer efter slutförd installation debiteras installationskostnaden som uppgår till 12.000 kronor. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information.
Ventilationsaggregatet som sitter i klädkammaren på övre plan installerades nytt år 2012. Aggregatet har en sk. "FTX-funktion" vilket innebär att energin från den varma inneluften tas till vara för att hålla nere uppvärmningskostnaderna.
Förrådet som ligger i anslutning till uteplatsen på baksidan mäter cirka 4,5 kvadratmeter.
Solen avnjuts bäst från uteplatsen på baksidan eller från gräsytan intill den samma. Här finns solen från morgon, under dagen och ända fram till kvällen.
När nuvarande ägare flyttar tar de med sig barngarderoben med gula dörrar från sovrum 2 samt garderoben med krokar och glashylla från sovrum 1.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Kristinedalsgatan 66
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
120 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 140 kvm
Tomttyp: Radhustäppa
Energideklaration
100 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA