Kristinedalsgatan 32, fem rum och kök

Parhus vid Junebäcken

Många slits mellan önskan att bo både centralt och i eget hus. Önskningar som kan vara lite mariga att koncentrera till ett enda boende. Kristinedalsgatan är ett av få undantag. Här bor du på randen av gröna och lekfulla Friaredalen med pladder och kvitter året runt från fåglarna i Junebäcken, som eponymt gett namn åt hela staden. Radhusen är arkitektritade med samma betoning på känsla och funktion. Köket har fått en senare uppdatering som gjort det väldigt socialt och soligt.

Resultatet är ett ultrapraktiskt parhus som dessutom har fina kvaliteter i form av invändiga glaspartier, siktlinjer genom huskroppen, två balkonger, och helglasade balkongdörrar som låter morgonljuset strila in redan i ankelhöjd. Nuvarande ägare har bott här i många år med tre barn, och det har fungerat alldeles utmärkt, även om biytorna inte är överdimensionerade. Med två badrum, ett uppe och ett nere, flyter familjens morgonrutiner som vattnet i Junebäcken, bara inte alla är ute i sista minuten till skola och jobb.

Snabbfakta
Adress Kristinedalsgatan 32
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Parhus i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 141 kvm
Tomtareal 210 kvm
Byggår 1991
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

Vardagsrum

Trädgårdstäppa med uteplats

"Känslan är lite som herre på täppan, att du bor på en höjd lite över staden."

Badrum entréplan

Övre hall med arbetshörna

"Här finns alla skolor och stadier på nära håll, från förskola till högstadiet på Junedalsskolan, på andra sidan Kungsgatan som du passerar via tunnel. Tryggt hela vägen."

Sovrum 1

Sovrum 2

"När klarbären är mogna kan du räkna med upp till 10 kilo bär, som det är fritt fram att göra vad du vill med; sylta, saft och paja bäst du vill och hinner. Annars är det bara att frysa in."

Badrum övre plan

Sovrum 3

Sovrum 4

Balkong i söder

Klädkammare

Framsida med uteplats

"Det är en härlig stämning i samfälligheten och en härlig blandning boende; allt från pensionerade par till unga barnfamiljer, vi är väl lite mittemellan."

Samfälligheten

"Vi kallar lite skämtsamt Coop för vårt skafferi, både för att det ligger så nära och för att det nästan alltid är öppet; du behöver inte ha allt hemma själv."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2001. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande och föregående ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Huset ingår i en samfällighet som ansvarar för fastighetens drift såsom uppvärmning, vatten, avlopp och sophantering. Samfälligheten ansvarar även för fastighetens underhåll av fasader och tak. Tillgång till egen parkeringsplats i varmgarage med fjärrstyrd port, gästparkering och förråd ingår även det. Se gärna bifogat dokument för en fullständig specifikation om samfällighetens ansvar. Kostnaden för samfälligheten uppgår idag till 3.157 kronor per månad.
Huset är anslutet till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i den kostnad som erläggs till samfälligheten. Någon gång under 2018 kommer huset dessutom anslutas till Jönköpings Energis fibernät "Wetternet" för en framtidssäker bredbandsuppkoppling. Köparen kommer efter slutförd installation debiteras installationskostnaden som uppgår till 12.000 kronor. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information.
I huset finns ett larm som nuvarande ägare abonnerar från Sector Alarm. Önskar köparen överta larmet finns den möjligheten mot en kostnad om cirka 335 kronor per månad. Om larmet ej övertas monteras det ned.
Köket helrenoverades 2011 och kommer från HTH. Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande. Spishällen har induktionsfunktion.
I tvättstugan står en tvättmaskin från 2015 och en torktumlare från 1992. Torkskåpet installerades även det 1992.
Ventilationsaggregatet som sitter i klädkammaren på övre plan installerades nytt i december 2016. Aggregatet har en sk. "FTX-funktion" vilket innebär att energin frånden varma inneluften tas till vara för att hålla nere uppvärmningskostnaderna.
Förråden som ligger i anslutning till uteplatsen på baksidan mäter cirka 4,5 kvadratmeter.
I köpet ingår; samtliga garderober.
I köpet ingår ej; förvaringssystemen från ELFA i klädkammare och kontor på övre plan, TiVo-box från Com Hem samt en router samt liten garderob i "Sovrum 3".
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kristinedalsgatan 32
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
141 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 210 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 118 kWh/m2 och år
Tillträde
1/4 eller enl. ök.
KARTA