Kortebovägen 9B, tre rum och kök

Vacker Vätternerv

Att bo på nedre Bymarken har en lång lista av fördelar. Överst står närheten till stans alla nöjen och måsten. Sen kommer nog Vätter-nerven; att ha hela detta lilla ”innanhav” både utanför fönstret i norr och söder, men också på ”badrocksnära” avstånd till lilla sandstranden vid kanotklubben. Strandpromenaden i sig är en vacker nervtråd alla dagar på året, och kopplar ihop jobb och fritid, barn och unga samt stad och land.

Denna trea är inte så dum i sig. Tvärtom. Trevligt skick generellt, köket i högform och renoverat av nuvarande ägare under senare år. Och när avgiftsavin kommer snäpper mungiporna upp ytterligare ett steg. Fastigheten är en klassisk 50-talare, med det mesta möjliga bevarat när det gäller tidstypiska detaljer såväl exteriört som i trapphusen. Entrédörrarna i ek och glas har tack och lov benådats av tidigare generationer. Lägenhetsdörrarna ser vid en första anblick också ut att vara original men är faktiskt helt nya säkerhetsdörrar, tillverkade för att passa helheten. Välartat och prydligt. Klok förening det här.

Snabbfakta
Adress Kortebovägen 9B
Område Bymarken
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 59.5 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.529 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Det är nästan alltid för nära stan eller andra ärenden för att det ska vara lönt att starta bilen. Vi går till det mesta, utom jobbet på Torsvik."

Vardagsrum

Balkong

"Förvaring är det gott ställt med, både i lägenheten och på vinden. Källarförrådet är mer som en matkällare, men det kommer till användning det också."

Badrum

Sovrum 1

"Bageriet ligger precis runt hörnet och om lördagarna är det faktiskt kö för att köpa frallor."

Kök

Sovrum 2

Föreningen

"Circle K är också bra att ha nära om det skulle krisa med någon basvara sent på kvällen, som godis exempelvis."

Föreningens gård

"Föreningen har grillplats på gården, och lekparken är kommunal; i somras tog vi ofta filten och la oss på gräset under trädet."

Omgivning

"Att gå upp i Dunkehallaravinen tycker många är spännande, och vi tar ofta upp kompisar dit som aldrig varit där."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015 och underhållit denna väl under åren. Nedan följer en kortare sammanfattning av de förbättringar som utförts under nuvarande ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som är från 2016, har följande maskinell utrustning; induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, kyl/frys samt diskmaskin. Samtliga vitvaror från IKEA och inköpta 2016 i samband med helrenoveringen av köket.
I samband med att köket renoverades 2016 har Vätterbygdens Eltjänst dragit om elen i såväl köket som övriga delar av lägenheten.
Badrummet som renoverades i samband med att föreningen utförde stambyte är helkaklat med klinkergolv. I badrummet har nuvarande ägare bytt badrumsinredning under 2017.
Ägarna har även målat om hall och sovrum samt satt upp fondväggen i vardagsrummet.
Ett grundutbud av TV-kanaler samt en 100/100 Mbit/sek bredbandsuppkoppling genom Bredbandsbolaget ingår i avgiften.
Till lägenheten hör två förråd, ett väl tilltaget på vinden och ett något mindre i källaren. I källaren finns även ett cykelrum och en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.
I föreningen finns ytor för parkering med 28 parkeringsplatser och två garage. En parkeringsplats kostar 90 kr per månad att hyra och tilldelas enligt separat kö.
Föreningen har under lång tid haft oförändrade månadsavgifter och har idag inga planerade ändringar av dessa. (Kontrollerat 3/4 - 2018)
När nuvarande ägare flyttar vidare tar de med sig skohyllan som står i hallen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Kortebovägen 9B
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1951
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
59.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
105 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.529 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till ca 300 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA