Korgebovägen 71, sju rum och kök

En egen, grönare värld

Jönköpings ekoby är nästintill mytomspunnen. Som en egen värld på solvänd äng, med ryggen mot skogen. Solceller på taket, öppet i nock och fina plankgolv; ett hus i högform, som förvaltat drömmen om en grönare och sundare värld på bästa sätt. Fem sovrum, två badrum, och ett kök som är utmärkt fint skick. Båda badrummen enhetligt renoverade med samma materialval.

Ekobyn visar hur långt man når när arkitekterna får tydliga visioner att jobba med. Vackra hus som är både supermoderna och väl förankrade i den svenska byggtraditionen. Husen i byn är cirka 25 år gamla, men det är väl först nu som samtiden börjat komma ikapp. I samfälligheten finns en fotbollsplan, lekplats, damm, egen brunn för sommarvatten, odlingslotter för varje hushåll och inte minst, en gemensam bystuga.

Snabbfakta
Adress Korgebovägen 71
Område Ljungarum
Bostadstyp 1½-plans parhus
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 175 + 4 kvm
Tomtareal 663 kvm
Byggår 1995
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Här fanns precis allt som vi ville ha när vi letade hus, lugnet, skogen, miljötänket och så tryggheten för barnen."

Framsidan

Entréhall

Glasveranda - Matplats

"Vi har bott här i sexton år, och det har varit perfekt med barn. Ingen trafik, och vuxna som håller koll tillsammans."

Kök

Vardagsrum

Sovrum 1

"Under många år hade vi "gående" skolbuss där alltid någon vuxen gick med barnen till skolan gemensamt."

Badrum nere

Tvättstuga

Groventré

"Skogen och skolan är två viktiga delar i boendet; cykelvägar och stigar överallt dit du och barnen ska. Även bort till Ljungarumsskolan."

Gästrum - Arbetsrum

Allrum

Sovrum 2

"Har man hund lär man sig snabbt varenda stig och grusväg upp genom Strömsbergs naturreservat, som börjar precis bakom byn."

Sovrum 3

Balkongen

Sovrum 4

"Jag är kassör i samfälligheten, och vi har väldigt stabil ekonomi och bra planering framåt. Elstolpar till elbilar är något som diskuteras inom samfälligheten just nu.."

Badrum uppe

Trädgård baksida och uteplats

Byn

"Den gemensamma bystugan är guld värd, vi har haft alla barnkalas där uppe och en hel del andra fester och högtider."

Bystugan och samfälligheten

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2003. Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Rengöring samt impregnering av takbeläggningen utfördes 2017 av Fina Tak i Sverige AB.
Bostaden har vattenburen golvvärme. Vid om- och tillbyggnationerna som utförts i bostaden har elburen golvvärme lagts i matplatsen vid köket samt i groventré. Huvudentrén och gästrummet värms med traditionell elradiator.
En centraldammsugare från Allaway finns monterad i huset. Uttag finns på båda planen och dammsugarslangen räcker in i samtliga rum. Motorn i dammsugaren byttes 2019.
Köket helrenoverades 2011 med ny inredning från Myresjökök. Vitvaror i köket är: Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn samt inbyggd micro och inbyggd tvåzons vinkyl från 2011, helintegrerad diskmaskin 2015 samt kyl, frys och fläkt från 2017. Vitvaror generellt från kvalitetsmärket Siemens. Vinkyl från Husqvarna och fläkt från Franke. Renoveringarna utfördes av AkustikService AB.
2011 renoverades också tvättstugan, även den med inredning från Myresjökök. All inredning och samtlig utrustning byttes. Vitvaror här är en kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt ett torkskåp, båda Electrolux, 2015. AkustikService AB utförde även detta jobb.
Båda badrummen totalrenoverades 2014 och har vattenburen värme i golvet. Renoveringarna utfördes av Badhuset AB. Kvalitetsdokument finns.
Expansionskärlet i det vattenburna värmesystemet byttes 2018.
Husets fasad fick en genomgång under 2015 då enstaka panelbrädor byttes och hela fasaden målades. Samtidigt målades även samtliga fönster på huset. Arbetena utfördes av Målerispectra AB och Invima Construction AB.
2017 utförde Energismartare Hus en genomgång och justering av husets ventilationssystem då samtliga ventiler bytes samt även en utsugsmotor, placerad på vinden, anskaffades.
Flertalet invändiga ytskiktsarbeten utfördes under 2016 av Bohman & Son
2010 byggdes groventrén till. Detta utrymme utgjordes tidigare ett utvändigt utrymme i förskjuten fasad vilket då fungerade som en skyddad gårdsentré under tak. Tillbyggnationen utfördes av Blue Wall Construction AB.
Gästrummet byggdes 2015 i ett utrymme som tidigare varit förråd. Väggar och golv tilläggsisolerades och fönster sattes in. Dörr mot groventrén monterades. Även detta arbete utfördes av Blue Wall Construction AB.
Husets yta är efter nämnda ombyggnationer 175 kvm boarea samt 4 kvm biarea. Uppmätning utförd av Anticimex 14 oktober 2019, protokoll kommer finnas under fliken dokument.
Huset är anslutet till Wetternets fiberoptiska bredband varifrån man kan få både internetanslutning och olika TV-paket. För mer information besök gärna www.wetternet.se. Den fasta kostnaden för anslutningen betalas genom samfälligheten.
Denna fastighet ingår tillsammans med grannarna i en samfällighet för området. Avgiften till samfälligheten är 2 000 kr per kvartal. I avgiften till samfälligheten ingår; Nyttjande och underhåll av eget garage i garagelänga, avfallshantering, allmän belysning inom området, tillgång till Bystugan, ytor i form av bl a egen stor odlingslott samt gemensam fotbollsplan och lekplats, interna vägar i området samt snöröjning och allmän belysning.
De boende i området turas om att klippa gräs på de gemensamma ytorna, dock sköter en nyinstallerade robotklippare fotbollsplanen med kringliggande ytor, varför klippansvaret begränsats betydligt!
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Korgebovägen 71
Område
Ljungarum
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
175 + 4 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 663 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass F , 208 kWh/m2 och år
Tillträde
Maj 2020
KARTA