Korallvägen 11, sju rum och kök

När arkitekten själv får bestämma...

Du ser redan på håll att detta inte är ett vanligt radhusområde. Här har fasad, former och fönstersättning gått sin egen väg, bort från det invanda och förväntade. Nyfikenheten väcks direkt och infrias med råge både inne och på baksidan med den lilla gården.

Detta kvarter är ritat av den lokale arkitekten och konstnären Håkan Albeman och byggt av NCC 2005. Det är svårt att få ut mer funktion och intressant form på en så relativt begränsad yta. Här är det vackra en funktion i sig och sipprar fram i nästan varje detalj - den genombrutna trappan, fönstren, materialen, takhöjden, flödet genom huset, snedtaket, vinklarna och vrårna.

Frågan är dessutom om inte detta är ett av de bästa husen i hela kvarteret? Högt läge, med fin vy från de två övre planen, en skyddad uteplats med eftermiddagssol. Ett litet förråd skyddar mot grannen, och baksidan av garagelängan skyddar mot nordanvinden och blir en skön egen södervägg för odling och plantering.

Att ha sitt boende delat på tre våningar gör att varje plan har sina tydliga funktioner och att du får avskildhet på många platser i huset. Den öppna genombrutna trappan blir som en möbel i sig och öppnar upp infrastrukturen i luftrummet. Den enda nackdelen är väl om du glömt plånboken högst upp när du precis tagit på dig skorna för att gå ut. Men det är bra för vardagsmotionen.

Snabbfakta
Adress Korallvägen 11
Område Rosenlund
Bostadstyp 3-plans stadsradhus
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 162 kvm
Tomtareal 272 kvm
Byggår 2005
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Härligt att höra humlorna svärma runt Kantnepetan."

Uteplats

Kök

Matplats

"Vi bodde i ett gammalt hus förut, men det här känns väldigt speciellt trots att det är nytt."

Vardagsrum

Hall

Badrum 1

Tvättstuga

"På vintern spolas en liten skridskobana i angränsande Ekparken, som uppskattas av både stora och små."

Vån 2 - Trappa

Allrum

Öppen yta

Sovrum 1

"Här kan du slänga ned nästan vad som helst i jorden så tar det sig."

Sovrum 2

Badrum 2

Våning 3 - Allrum

"Det är bara två hus som sålts genom åren, folk trivs här."

Sovrum 3

Klädkammare

Ett stort förrådsutrymme som skulle kunna inredas och få en mer aktiv funktion än bara pass-upp och prylsamlare. Eller en flärdfull walk in closet som förgyller vardagsjeansen och tröjorna. Här finns många möjligheter. Hela vinden var från början oinredd i alla hus, men här gjordes investeringen direkt när nuvarande ägare flyttade in. Och det är snyggt gjort.

Trädgård

Förråd

Garage - Parkering

Gemensamma ytor

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Fantasisk bostad fördelad över tre plan i en spännande arkitektskapelse. En unik kvartérsbyggnation mitt i den gamla miljön på Rosenlund direkt intill Ekparken. Den som gillar genomtänkta speciella bostäder kommer verkligen att gilla den här!
Fastigheten ingår, liksom grannfastigheterna i en samfällighet för området. I samfälligheten ingår en del gemensamma ytor bestående av en central grönyta, passager, samt biluppstälningsytor och garagelängor. Avgiften till samfälligheten är 4 500 kr/år och omfattar upplåtandet av en garageplats samt en parkeringsplats, renhållning, alltså gemensam sophantering för hushållen, basutbud med tv-kanaler genom Com Hem, snöskottning samt gräsklippning på de gemensamma ytorna.
På just denna i kvarterat högt belägna tomt har man riktigt riklig tillgång till sol! Solen börjar sin dag på husets framsida redan vid 06-tiden och håller tomten med sol ända fram till ca 20-tiden på kvällskvisten. Under dagen har den hunnit med baksidan på husen redan från 10-tiden och framåt! Härligt!
Vattenburen golvvärme i hela entréplanet samt elektrisk golvvärme i badrummet på 2:a plan. Varmt och skönt under fötterna!
Visa mer
BOSTAD
Adress
Korallvägen 11
Område
Rosenlund
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
162 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 272 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 72 kWh/m2 och år
Tillträde
Början juli 2015 eller ök
KARTA