Klostergatan 60, tre rum och kök

Sture i fin form som vanligt

Sture är en omsusad legend i Jönköpings bostadsrättsvärld. All charm konserverad både inom- och utomhus, och avgifterna konserverade på en nivå som man får gå 20-30 år tillbaka i tiden för att hitta i andra föreningar. Här har kärleken till huset gått hand i hand med en disciplinerad förvaltning som aldrig svävat ut, aldrig styrt vilse från fastighetens själ och hjärta. Här väntar tre rum, och nyrenoverat kök och badrum som båda håller stilen. Kontakter och ljusknappar är utbytta mot nygamla, spegeldörrarna är från Stures födelse och den finslipade fiskbensparketten likaså.

Trapphusen är precis som förr - från golv till tak - med undantag för en liten detalj. Lägenheternas ytterdörrar är bytta till nya, tysta och täta säkerhetsdörrar från Swedoor. Men "speglarna" är målade precis likadant som de gamla dörrarna, så det är inte säkert du ser skillnaden, den bara märks. Att bli ihop med Sture ställer krav, men är du redo väntar en kärleksfull relation som håller livet ut om du vill.

Snabbfakta
Adress Klostergatan 60
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 75 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 1.051 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Film

Huset

"Att gården är så öppen mot väster är bara så överlägset skönt både vår och sommar. Här är grillen ofta tänd, kan jag säga!"

Hall

Klädkammare - Garderob

Kök och matplats

"Vi klurade mycket på köket för att vi skulle få till rätt känsla till huset, men ändå med modern standard i alla funktioner."

Matsal

"Fönstren är en sån typisk Sture-grej; de gamla fönsterbågarna är omgjorda för att få in moderna treglasfönster - tyst och tätt, men gamla känslan bevarad."

Vardagsrum

Sovrum

"Sovrummet är precis lagom stort, även för en dubbelsäng; att somna med öppet fönster i solnedgången mot Stadsparken är en skön huvudkudde."

Badrum

Balkong

Gården

"Här hjälps vi åt med olika sysslor för att hålla nere kostnaderna, som att kratta gruset, ställa ut soptunnorna, städa trapporna och rensa i rabatterna."

Sommar på gården

Omgivning

"Jag har alltid bott på Torpa sen jag var liten, det är som ett litet eget samhälle och du behöver aldrig åka härifrån, allt finns precis utanför dörren."

Planritning

Mäklaren informerar
Köket är renoverat 2015. Fabrikat IKEA. Spishäll (2011 Elektro Helios Ariston), ugn (årtal okänt, Ariston), spisfläkt (2015 Franke) samt kyl/frys (årtal okänt Indesit).
Badrummet har elburen golvvärme.
I sovrum, vardagsrum, matsal och hall är tak, väggar, lister och dörrar ommålade.
Till lägenheten följer det två förråd; ett vindsförråd om cirka 10 kvm och ett i källaren om cirka 7 kvm.
På gatorna i närområdet går det att lösa boendeparkering genom Jönköpings Kommun, kostnad för detta är 600 kronor per kvartal.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Klostergatan 60
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1923
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
75 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
1.051 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kr per månad. Säljarens kostnad för hemförsäkring uppgår till cirka 120 kr per månad. Baseras på 2 vuxna.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA