Kärrsvägen 6, sex rum och kök

Nyfödd 30-talist

Detta är askungesagan som blev sann. En välkommen förvandling. Men en föryngring med vördnad för det förgångna. Här har gamla synder sonats när fina brädgolv åter kommit i dagen, och gamla dörrar, paneler och lister bevarats och fått ny frisk färg för en ny tid. Ny träfasad och nya fönster gör dock att driftskostnaderna lätt kan matchas med ett nybygge.

Att bo på Kärrsvägen innebär dessutom smidigt gångavstånd till Habos fulla servicekapacitet med skolor, kommunikationer, vård, omsorg och handel. En trygg plats på jorden för både stora och små, och en smidig plats att pussla ihop vardagen för en stor familj, som kanske vill växa lite till. Här finns både sovrum och svängrum så det räcker för många viljor.

Snabbfakta
Adress Kärrsvägen 6
Område Habo
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 147 + 70 kvm
Tomtareal 1023 kvm
Byggår 1937
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall nere

Toalett

Kök

"Mellan kök och matsal rev vi väggen och kompletterade det gamla trägolvet och fick en helt ny öppenhet; mer modernt, men också mer av det gamla golvet."

Matsal

Vardagsrum

Uteplats

"Vi chansade och slet upp en hel del halvgammalt parkettgolv och hittade väldigt fina plankgolv, vilket vi hoppades på. Lite har vi fått lappa i men väldigt lite faktiskt."

Trappa

Hall uppe

Balkong

"Balkongen uppe är inte så dum, här har du både tidig morgonsol och kvällssol mitt i sommaren."

Sovrum 1

Sängkammare

"Habo har allt barnfamiljen behöver i litet och tryggt format; närheten till det mesta är en stor anledning till att flytta hit."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Det är definitivt ett hus att växa i med många bra rum där uppe, och den sociala delen på entréplan."

Badrum

Källare

Hobbyrum

Tvättstuga

Trädgård

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, både nuvarande och tidigare ägares, samt även annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp. Nuvarande ägare har under 2017-2019 utfört stora renoveringar på huset, både exteriört och interiört.
2018 iordningställdes tvättstugan i källaren med klinkers på golven och ny färg på väggarna. Tvättmaskinen från Samsung är från 2017.
Hallen och pannrummet i källaren fick klinkers på golvet och målade ytor 2018. Källaren målades i övrigt i stora delar 2019.
Uteplatsen på husets baksida byggdes 2018. Även en ny entrédörr monterades detta år.
I stort sett samtliga golv i husets boendeplan är slipade och behandlade med antingen vitpigmenterat hårdvax alternativt målade med vit täckande golvfärg. Golvarbeten utförda av Miljöhallen Golv AB under 2017-18.
Köket helrenoverades 2017 med ny inredning och nya vitvaror. Det gamla köket öppnades upp mot matsalen och fick en helt ny planering. Vitvaror är: Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd kyl, inbyggd frys och helintegrerad diskmaskin samt köksfläkt. Vid renoveringen har även vatten och avloppsledningar bytts ut. Renoveringarna är utförda av Peab i samarbete med Bravida.
Under renoveringarna 2017-2019 har även samtliga målade ytor, dvs väggar, tak, listverk, dörrar o.d. målats om.
2017 revs den gamla fasaden bort från huset, samtliga fasader tilläggsisolerades och fick ny fin liggande träpanel. Fasaden grundmålades 2017 och färdigmålades 2018. Arbetena utfördes av An-Ro Bygg AB.
I samband med de senare renoveringarna i huset har elinstallationerna i flera delar tagits bort och ersatts av nya, i andra delar kontrollerats och kompletterats. Jordfelsbrytare har installerats. Samtliga el-arbeten har utförts av Bravida.
2015 byggdes ett helt nytt staket utmed gatan och delar av tomtgränsen. Ett riktigt rejält och stabilt bygge som kommer hålla till nästa generation om det vårdas väl!
Vatten- och avloppsservis byttes från huset ut till kommunala anslutningspunkten i gatan 2014.
Badrummet på övre plan totalrenoverades 2012 och har vattenburen värme i golvet. Duschplatsen fick glasväggar 2018 och målade ytor nymålades samma år.
Även toaletten på entréplan renoverades 2012.
Samtliga fönster och fönsterdörrar på boendeplanen byttes 2011.
En helt ny värmeanläggning installerades av Habo Rör 2008. Anläggningen består av en modern vedanläggning med vedpanna kopplad till tre stora 700-liters ackumulatortankar som lagrar värmen. Anläggningen har även elpatroner som värmer då man inte eldar. En mycket driftskostnadseffektiv värmeanläggning som håller många långa år framöver!
Takbyte gjordes 2008. Då byttes både råspont, papp, läkt och takpannor.
Fastigheten är ansluten till HaboNets öppna fiber-stadsnät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.haboenergi.se/stadsnat
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Kärrsvägen 6
Område
Habo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
147 + 70 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1023 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass F , 164 kWh/m2 och år
KARTA