Kärrsvägen 23, fem rum och kök

Fixat folkhem

Du har Habo i sikte, men ännu inte hittat rätt. Här på Kärrsgatan kan du få dina hus drömmar klokt paketerade i tegel och en ljus interiör. Tre sovrum som det är idag, men option på fler, antingen en trappa ner eller en trappa upp. Hela källarplanet uppdaterat både på insidan och utsidan kan man säga. Insidan ser du på bilderna, och dräneringen gjordes för bara något år sedan. Trädäck runt halva huset gör att latmasken alltid kan sitta i första klass.

Utsidan är inte en oväsentlig detalj här, eller trädgården rättare sagt. Nuvarande ägare har bott här länge och ett grönt trädgårdsmästrande har fått slå ut i full blom. Massor av ätbart, prakt för ögat, behag för näsborrarna. När garaget plomberades, blev det mer plats över för plattor och grus. En stor yta är numera grusad boule-plan, och e bit bort står en friggebod som är en fin gäststuga på två eller tre personer.

Snabbfakta
Adress Kärrsvägen 23
Område Habo Kommun
Bostadstyp 1½-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 97 + 76 kvm
Tomtareal 991 kvm
Byggår 1961
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré

"Habo måste vara drömmen för barnfamiljen, här har vi två förskolor på hundra meters avstånd."

Badrum

Kök

"Köket är så stort och vi sitter lätt 8 personer där, jag har aldrig saknat matsalsmöbler."

Sovrum 1

Vardagsrum

"Den öppna spisen ser ut som i en saga av Elsa Beskow ungefär. Lite bullig och rund. Den värmer även på övervåningen genom trappan."

Uteplats

Balkong

Övre plan

"Med en kupa på baksidan av huset skulle det gå att bygga ett stort badrum uppe, vilket skulle vara bra i en familj med 4 personer."

Sovrum 2

Toalett

"Kärrsgatan ligger bra till även för den som vill ta tåget i endera riktningen. In till jönköping tar det inte många minuter."

Sovrum 3

Källaren

"Jag har många år jobbat med keramik, därför byggde jag friggeboden och hade den som utställningslokal. "

Tvättstuga

Arbetsrum

Bakom tvättstugan finns ett mycket användbart rum som just nu är arbetsrum, men sedan husgrunden dränerades är det inget som hindrar att en tonåring flyttar hemifrån hit ner, med uppgiften att även sortera tvätten i högar som betalning för sin autonomi.

Trädgård

"På senare tid har jag använt friggeboden mer som gästhus. Min dotter har till och med bott i boden en sommar."

Friggebod

Planritning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1989. Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, samt även annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
2018 totalrenoverades köket i huset med ny inredning, nya vitvaror, ny el med mera. Inredningen kommer från IKEA. Nya vitvaror är spis med glaskeramisk häll samt fläkt. Kylskåp och frys är från 2008, diskmaskinen 2014. All el i köket byttes i samband med renoveringen, eljobbet utfördes av Bravida som samtidigt bytte viss el i källaren. El i källaren är även tidigare delvis bytt av Sandsteds el och Habo Elektriska.
Kök, hall och sovrum nere fick nya golv 2018, och samtidigt målades kök och hall. Vardagsrummet målades 2017. Vardagsrummet har dessutom i år fått ett par nya fönster samt en ny glasad pardörr, och utgången till balkongen fick en glasad ny dörr 2015.
2018 utfördes även dränering runt huset förutom på östra gaveln. Dräneringen är utförd med isolerande Isodränskivor, nya dräneringsrör samt grusbädd. Efter dräneringsarbetena byggdes nya uteplatser på husets framsida och utmed västra gaveln.
2016 stängdes garageinfarten igen och mur byggdes en bit ut från fasaden för att jämna ut höjdskillnaderna. mellan trädgård och källarens groventré. Ytorna utför fick under 2018 nytt grus med stengångar och rabatter
Luftvärmepumparna som värmer huset är monterade i entréplan samt källarplan. Värmepumparna är inköpta 2010 respektive 2016. En öppen spis med insatskassett i vardagsrummet finns också installerad. Brandskyddskontroll utfördes senast 2016. Inga anmärkningar.
Friggeboden byggdes 2010 och målades om 2019. Boden är isolerad i väggar och golv och har indragen el. Ett helt perfekt extrarum för hobby, tonåringen eller gäster!
Takbyte genomfördes 1999 då papp, läkt, pannor och plåtar byttes.
Den lilla förrådsboden på husets östra gavel byggdes 1999 och målades om 2018. Även här är väggar och golv isolerade och el installerat.
En ny rejäl rostfri varmvattenberedare om 300 liter installerades år 2015 av Habo Rör.
Anslutning till HaboNets öppna fibernät kan göras. Fastigheten har ett rabatterat pris om 9 000 kr för anslutning. Kontakta Habo Energi för information.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kärrsvägen 23
Område
Habo Kommun
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
97 + 76 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 991 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 97 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA