Karbingatan 18 A, tre rum och kök

Godbiten på hörnet

Det är ändå något visst med äldre hus. De har liksom en trygghet, en tro på sin funktionalitet och vetskap om att åldern ger en extra hemtrevlig känsla. Kanske är det precis som med oss människor, att hemmet får en bättre självkänsla och blir mer tillfreds med sig själv med åren. Det är i alla fall så det känns när man flanerar runt i den här lilla mysiga trean på Rosenlund.

Allt är fräscht och fint, några golv är nya och balkongen ska snart renoveras. Samtidigt har man gått varsamt fram med fixet. Den ursprungliga planlösningen är bevarad och köket har sin fina originalinredning kvar. Vid köksfönstret är det lätt att man blir stående en stund, utsikten är nämligen av bästa sort över takåsar, Vättern och bort mot Bankeryds kullar i fjärran. Balkongen är en annan favoritplats, mot söder, solen och baksidans grönområde. Så känn dig som hemma, kanske är det just du som kommer att bli just det, just här.

Snabbfakta
Adress Karbingatan 18 A
Område Rosenlund
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 66 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.926 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv & p-plats
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Hall

Vardagsrum

Balkong

"Under sommaren är det här vi är mest. Vi äter middag här nästan varje dag."

Kök

"Det är ett väldigt trevligt kök att laga mat i, just att man har så fin utsikt och så."

Sovrum - Matrum

"Här är det jättemycket ljus. Jag älskar att sitta här och pyssla eller jobba."

Sovrum

"Att inte ha någon insyn alls i sovrummet är jätteskönt!"

Badrum

Huset

"Man får använda trädgården så mycket man vill. Vi går ner ibland och spelar kubb."

Föreningens gård

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott här sedan april 2013. Under denna tiden har följande gjorts i lägenheten; renovering av innertak i vardagsrum (huntonit plattor), köksluckor har renoverats samt fått nya knoppar, kök och sovrummen har målats om, ny spis införskaffades 2016, nytt handfat med blandare i badrummet samt ny blandare i köket.
Under tidigare ägares tid i lägenheten har bland annat följande renoveringar utförts; el 2008 (elcentral samt omdragning av elledningar), hall 2009 (garderob, golv och tapet), sovrum/matplats 2010 (golv) samt sovrum 2011-2012 (garderober och golv).
Utrustning i köket: spis Cylinda (2016), spisfläkt Electrolux (årtal okänt), kyl och frys Whirlpool (årtal okänt).
Badrummet är renoverat 2003 i samband med föreningens stamrenovering. Här finns elburen golvvärme.
Till lägenheten hör en parkeringsplats samt två förrådsutrymmen - ett på vinden och ett i källaren (total yta cirka 12 kvm). Parkeringsplatsen ingår i månadsavgiften.
På fastighetens gård finns parkeringsplatser och gemensam trädgård. I källaren finns gemensamma ytor såsom tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare, torkrum, hobbyrum samt cykelrum. I källaren finns även tre garageplatser, men till dessa är det ett separat kösystem.
Föreningen har beslutat att renovera balkongerna, och arbetet med detta beräknas påbörjas under senhöst/vinter 2016. Detta kommer att medföra en höjning av månadsavgiften för denna bostad med 50 kr per månad. Ny avgift blir således 2.976 kr per månad.
Föreningen är ansluten till Jönköpings stadsnät Wetternet. För er som önskar bredband kan denna leverantör leverera detta, men kostnaden för detta ingår ej i månadsavgiften till föreningen.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Karbingatan 18 A
Område
Rosenlund
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1950
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
66 kvm
Energideklaration
139 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.926 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv och p-plats
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Driftskostnad per månad 450 kr. Baseras på säljarens uppgift om egen förbrukning och avser hushållsel cirka 2.000 kwh/år (3.300 kr/år) och hemförsäkring 2.109 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA