Kapellgatan 27, tre rum och kök

Finkänsliga fingertoppar

En helrenovering som inte lämnar något över att önska. Och som inte lämnat ett spår av gammalt, nött eller trött. Bara att ta av sig hatten, niga och buga. Pedantiskt hantverk, och finkänsligt när det gäller materialval och färger. En Askungesaga mitt i stan, för här har sågats, slipats och målats långt utöver det vanliga. Nuvarande ägare är hantverkare själv och står i princip ensam för idé, komposition och visst utförande. Fast några färgtips har utgått från Västanhems inredare, ska erkännas.

En trerummare med två sovrum, ett åt norr och ett mot söder och egen utgång till balkongen. Köket är som en livsnerv genom lägenheten så fort du kommer innanför dörren. Stil och stämning slås an direkt med den sandfärgade stenplattan, mild som sammet, sen tar ekgolven i enstav över med samma varma tonfall. Inte en millimeter av en golvlist har lämnats åt slumpen, vad vi kan upptäcka. Kom och kolla själv.

Snabbfakta
Adress Kapellgatan 27
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 86 kvm
Vån & Hiss 4 av 5 (Hiss finns)
Avgift 4.199 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Mitt mål var att skapa en stämning som inte känns precis som alla andra. Inte krångla till det, men ändå med en egen twist."

Hall

Kök

"Jag älskar verkligen enstavs ekgolv, det blir lite mer plankkänsla av det hela, lite rejälare."

Matplats

Vardagsrum

Sovrum 1

"Att handla på torget blir en fräsch vana; blommor, frukt, fisk och så massor av grönsaker så här års. Mot lunch börjar prutandet."

Badrum

Sovrum 2

"Gillar du att springa har du lika nära till både Stadsparken som till Munksjön, men stadsparken blir en jobbigare runda."

Balkong

Innergård

"Ett bra hörn att bo på om du vill göra livet lätt för dig; du behöver knappt ta på dig jackan ens på vintern när du ska till affären, apoteket eller pizzerian."

Föreningen

Omgivning

"Huset kanske inte är det vackraste, men det är en stabil förening som investerat friskt i sin gårdsmiljö. Garage finns under huset."

Planritning

Mäklaren informerar
Stilren lägenhet som under 2019 genomgått en väl genomtänkt och välgjord totalrenovering. Ombyggnationer har gjorts där planlösningen har behållits men lättats upp gällande luftighet och ljusflöde. Nyttjandet är maximerat på ett smart och effektivt sätt med bl a ett lättarbetat, slimmat och funktionellt kök, minimalistiskt badrum och effektiviserade förvaringslösningar.
Köket är sobert svartlackerat med ett parallellt montage centrerat i lägenhetens mitt. Vitvaror bestående av induktionshäll och rostfri stilren spisfläkt. Kylskåp och frys i fullhöjd är helintegrerade i högskåpsdelen. Här sitter även en inbyggd varmluftsugn och micro monterade i arbetshöjd. Det fjärde skåpet i högdelen är ett skafferiskåp med praktisk inredning med lådor.
Badrum, även det i en sobert lyxig stil med stora marmorerade golv- och väggplattor. Självklart golvvärme (elburen) här. Genomgående svarta armaturer från Tapwell med bl a takdusch i rymlig duschplats med skärm av klarglas. Wc med inbyggd vattencistern och inbyggda timrade spotar i taket. Golvläggarna i Jönköping och Öholms Rör & Värme har fixat installationerna!
Samtliga rum har fått nya snygga ekgolv i enstavsutförande.
Samtliga elinstallationer i lägenheten är bytta under renoveringen. Snygga kontaktorer från serien Plus från Elko, passar bostadens stil galant.
På balkongen har du sol från tidig morgon fram till ca 16:00-tiden på eftermiddagen. De bästa timmarna för solbrännan alltså! Nere på innergården kan du sedan njuta av solen till långt in på senkvällen.
Till lägenheten följer två förråd. Ett om ca 6 kvm beläget på vinden och ett matkällarförråd i källaren.
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Föreningen har 34 garageplatser, varav tre är MC-platser. Dessutom finns 18 carportplatser. Till samtliga dessa platser är det separat kö.
Lägenheten är tillgänglig för övertagande helt enligt överenskommelse, dvs även på kort varsel om så önskas.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kapellgatan 27
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
4 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
86 kvm (föreningens information)
Energideklaration
145 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.199 kr/mån värme, vatten & kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel har uppgått till ca 250 kr/månad. Kostnad för hemförsäkring har varit ca 150 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA