Kapellgatan 27, tre rum och kök

Finkänsliga fingertoppar

En helrenovering som inte lämnar något över att önska. Och som inte lämnat ett spår av gammalt, nött eller trött. Bara att ta av sig hatten, niga och buga. Pedantiskt hantverk, och finkänsligt när det gäller materialval och färger. En Askungesaga mitt i stan, för här har sågats, slipats och målats långt utöver det vanliga. Nuvarande ägare är hantverkare själv och står i princip ensam för idé, komposition och visst utförande. Fast några färgtips har utgått från Västanhems inredare, ska erkännas.

En trerummare med två sovrum, ett åt norr och ett mot söder och egen utgång till balkongen. Köket är som en livsnerv genom lägenheten så fort du kommer innanför dörren. Stil och stämning slås an direkt med den sandfärgade stenplattan, mild som sammet, sen tar ekgolven i enstav över med samma varma tonfall. Inte en millimeter av en golvlist har lämnats åt slumpen, vad vi kan upptäcka. Kom och kolla själv.

Snabbfakta
Adress Kapellgatan 27
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 86 kvm
Vån & Hiss 4 av 5 (Hiss finns)
Avgift 4.199 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 2.600.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

5 dagar


Visning 26 maj kl. 12:00 - 13:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 27 maj kl. 12:00 - 13:00
Öppen lunchvisning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Mitt mål var att skapa en stämning som inte känns precis som alla andra. Inte krångla till det, men ändå med en egen twist."

Hall

Kök

"Jag älskar verkligen enstavs ekgolv, det blir lite mer plankkänsla av det hela, lite rejälare."

Matplats

Vardagsrum

Sovrum 1

"Att handla på torget blir en fräsch vana; blommor, frukt, fisk och så massor av grönsaker så här års. Mot lunch börjar prutandet."

Badrum

Sovrum 2

"Gillar du att springa har du lika nära till både Stadsparken som till Munksjön, men stadsparken blir en jobbigare runda."

Balkong

Innergård

"Ett bra hörn att bo på om du vill göra livet lätt för dig; du behöver knappt ta på dig jackan ens på vintern när du ska till affären, apoteket eller pizzerian."

Föreningen

Omgivning

"Huset kanske inte är det vackraste, men det är en stabil förening som investerat friskt i sin gårdsmiljö. Garage finns under huset."

Planritning

Mäklaren informerar
Stilren lägenhet som under 2019 genomgått en väl genomtänkt och välgjord totalrenovering. Ombyggnationer har gjorts där planlösningen har behållits men lättats upp gällande luftighet och ljusflöde. Nyttjandet är maximerat på ett smart och effektivt sätt med bl a ett lättarbetat, slimmat och funktionellt kök, minimalistiskt badrum och effektiviserade förvaringslösningar.
Köket är sobert svartlackerat med ett parallellt montage centrerat i lägenhetens mitt. Vitvaror bestående av induktionshäll och rostfri stilren spisfläkt. Kylskåp och frys i fullhöjd är helintegrerade i högskåpsdelen. Här sitter även en inbyggd varmluftsugn och micro monterade i arbetshöjd. Det fjärde skåpet i högdelen är ett skafferiskåp med praktisk inredning med lådor.
Badrum, även det i en sobert lyxig stil med stora marmorerade golv- och väggplattor. Självklart golvvärme (elburen) här. Genomgående svarta armaturer från Tapwell med bl a takdusch i rymlig duschplats med skärm av klarglas. Wc med inbyggd vattencistern och inbyggda timrade spotar i taket. Golvläggarna i Jönköping och Öholms Rör & Värme har fixat installationerna!
Samtliga rum har fått nya snygga ekgolv i enstavsutförande.
Samtliga elinstallationer i lägenheten är bytta under renoveringen. Snygga kontaktorer från serien Plus från Elko, passar bostadens stil galant.
På balkongen har du sol från tidig morgon fram till ca 16:00-tiden på eftermiddagen. De bästa timmarna för solbrännan alltså! Nere på innergården kan du sedan njuta av solen till långt in på senkvällen.
Till lägenheten följer två förråd. Ett om ca 6 kvm beläget på vinden och ett matkällarförråd i källaren.
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Föreningen har 34 garageplatser, varav tre är MC-platser. Dessutom finns 18 carportplatser. Till samtliga dessa platser är det separat kö.
Lägenheten är tillgänglig för övertagande helt enligt överenskommelse, dvs även på kort varsel om så önskas.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kapellgatan 27
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
4 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
86 kvm (föreningens information)
Energideklaration
145 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.199 kr/mån värme, vatten & kabel-tv
Pris
2.600.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel har uppgått till ca 250 kr/månad. Kostnad för hemförsäkring har varit ca 150 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Jullen i Jönköping

Bostadsrättsförening Jullen äger fastigheten Jullen 7 beläget i ett mycket bra läge strax intill Västra Torget på Väster i Jönköping. Byggnaden uppfördes 1968 och innehåller 30 bostadsrättslägenheter samt 3 lokaler varav två är upplåtna med bostadsrätt och en som hyresrätt. Fastigheten ligger i ett av Jönköpings mer centrala lägen direkt i den lugna utkanten av Västers kommersiella handels- och nöjesstråk. På Väster kryllar det av butiker, restauranger, krogar och nöjesställen och Jönköpings stora biograf, SF Filmstaden, ligger inte långt bort. I föreningen finns en vackert planerad stor innergård som vänder sig mot väster och har gott om sol under dagen. En lugn och trevligt planerad innergård med ytor för rekreation och umgänge. Föreningen har helt nyligen renoverat gården samt byggt ett nytt gårdshus med ett miljörum samt ny tvättstuga.

Bostadsrätternas adresser är Kapellgatan 23, 25, 27 och 29 medan lokalernas adresser är Lasarettsgatan 15 och Kungsgatan 16. Den totala bostadsarean i föreningen är ca 2 451 kvm och ytan för lokalerna är ca 796 kvm. Utöver dessa ytor finns även ett parkeringsgarage med 31 parkeringsplatser för bilar samt tre platser för MC. Föreningen har även utrymmen för lägenhetsförråd, tvättstuga, cykelförråd m.m

Föreningen har en väl underhållen fastighet och utför löpande underhålls- och reparationsarbeten vid sidan av förbättringar och standardhöjande arbeten allt eftersom. Föreningen utför kontinuerligt även underhåll och förbättringar i de lokaler som hyrs ut. Renovering av avloppsstammar är ej ännu gjort i föreningen men kommer att ske inom några år.

Ekonomin i föreningen bedöms som god och stabil. Intäkter från de uthyrda lokalerna ger ett mycket bra tillskott i föreningens kassa och gör att avgifterna kan hållas nere! Årsavgifterna har justerats uppåt de senaste åren p g a förestående renoveringsarbeten i fastigheten, däribland byte/renovering av avloppsstammar. Föreningens avgift om 574 kr/kvm/år anses ligga i det lägre spannet av normalen. Föreningen har f.n. en belåning till kreditinstitut om cirka 12,8 miljoner, dvs ca 4 940 kr/kvm, vilket är en låg belåningsnivå.

Leverantör av kommunikations- och underhållstjänster till föreningen är Com Hem. I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler. Ytterligare tjänster beställs av varje enskild bostadsrättshavare.

I fastighetens källare finns 31 parkeringsplatser bilar samt tre platser för MC. För en garageplats betalar man låga 300 kr/mån! Kösystem tillämpas för garageplatserna.
Andel i föreningen
2.52164 %
Andel av årsavgift
2.52164 %
Lägenhetsnummer
6
DOKUMENT
KARTA