Kamomillbacken 37, fem rum och kök

Naturbegåvat vid Järabacken

Äntligen fick vi på Västanhem möjlighet att besöka ett av dessa stilrena kedjehus på den övre sidan av Kamomillbacken. Vi sticker ut hakan direkt och säger: mest "stylish" i hela kommunen. Med tanke på att det byggts ganska många de senaste 10-15 åren är det ett gott betyg. Och om vi tittar i byggpärmen så förstår vi att det inte är en slump. Det är byggföretaget JM som står bakom husen, vilket förklarar både den yttre och inre attraktionen.

Det är en smal huskropp som skjuter fram, och balkongens långa reling och det runda fönstret leder tankarna åt det marina hållet. Det du ser är bara en liten del av huskroppen som försvinner långt in på tomten. Integriteten och revirmarkeringen mot grannarna är listigt genomförd på ritbordet och funkar bra i praktiken, både i fören och aktern, på nedre och övre däck. Häng med in och kolla själv.

Läget är inte heller att klaga på, om du är lika intresserad av natur som arkitektur. Baksidan ligger med direkt anslutning till Bondbergets naturreservat, med kilometervis av stigar och spår upp och ner i lövskogen. Kossorna går på ängen och på gångavstånd har du liften i Järabacken, som på något mirakulöst vis lyckas ha åkbart snötäcke nästan varje år, så även i år.

Snabbfakta
Adress Kamomillbacken 37
Område Ekhagen
Bostadstyp 2-plansvilla med suterräng
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 151 kvm
Tomtareal 362 kvm
Byggår 2005
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hus och trädgård

"På sommaren går kossorna på ängen bakom huset, och stigarna börjar där husen slutar."

Entréhall

Sovrum 1

Sovrum 2

"Om bara ett par månader är det vitt av vitsippor i stället för snö i backarna här omkring."

Badrum i entréplan

Sovrum 3

Nedre hall

"Trappans rymd är perfekt för fiskdamm när det är dags för barnkalas."

Vardagsrum

Kök och matplats

Allrum - Sovrum 4

Badrum på övre plan

"Solnedgångarna och utsikten är något vi kommer sakna."

Balkong

Tvättavdelning och klädkammare

Omgivning

Ett både naturnära och stadsnära läge. Behöver du pendla är du snabbt ute på de stora vägarna utan krånglig morgontrafik. Gångavstånd till A6 och Ekhagens eget handelscentrum. Förskola finns också på gångavstånd, liksom skolor när ynglen vuxit i skoluniformen.

Om du har ett starkt golfbegär kan du faktiskt ta kärran i hand och gå bort till banan ovanför A6 om du tar genaste vägen. Hela Bondberget är en oas för den som gillar hög frisk luft, alla årstider. Springa, skida, cykla eller bara leta kantareller och lingon. Du bor praktiskt taget i naturreservatet där fauna och topografi inspirerar, dessutom har du skidlift bara ett hundratal meter bort.

"Våra barn har båda lärt sig åka skidor i Järabacken; även i år har dom lyckats göra snö."

Planritning

Mäklaren informerar
Huset värms upp av en mycket effektiv frånluftsvärmepump som kommer från IVT. Den totala kostnaden för värme och hushållsel uppgick den senaste 12-månadersperioden till låga 17.700 kronor. Värmen fördelas ut genom vattenfyllda radiatorer på båda boendeplanen. Badrummet i entréplanet har elburen golvvärme.
Tack vare det fria höga läget finns här möjligheten att njuta av soltimmar från tidigt morgon till dess att solen försvinner vid horisonten i väster. Solen börjar sin dagliga bana på husets baksida och rör sig mot husets framsida där man kan ta del av fantastiska solnedgångar över staden. Sommartid finns sol på husets baksida till klockan 18-19.
Köket kommer från välkända Myresjökök. Samtliga vitvaror installerades i samband med husets färdigställande 2005 förutom diskmaskinen som byttes ut i december 2015.
I husets tvättavdelning finns tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Installationen av dessa maskiner gjordes 2010 respektive 2005.
Merparten av husets innerväggar målades och tapetserades om i december 2014.
Önskar köparen ansluta huset till Wetternets öppna fibernät finns möjlighet till detta. Kostnaden för anslutning uppgår idag till 17.500 kronor och levereras senast 20 veckor efter beställning. Surfa gärna in på wetternet.se för mer information.
I huset finns ett idag ett inbrottslarm som är kopplat till Sector Alarm. Både utrustning och larmtjänst kan övertas av köparen mot en årlig kostnad om fn. 4.400 kronor. Önskar köparen ej denna tjänst monteras larmet ner och återlämnas till Sector Alarm.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kamomillbacken 37
Område
Ekhagen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
151 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 362 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 74 kWh/m2 och år
Tillträde
Säljarens önskemål 30/6
KARTA