Kamomillbacken 21, sex rum och kök

Med egen skidbacke!

Ett hus i nära nog nyskick, fångat i en arkitektur som känns överraskande, spänstig och väldigt funktionell. Massor av glas och ljus, sprallig fönstersättning och en högfärdig takvolym i vardagsrummet som skulle få långafarbrorn att känna sig liten. Att ha en skidbacke och ett naturreservat som närmaste granne sätter guldkant på fritiden. Stigen ut i skogen börjar precis vid vändplan.

Ängen nedanför Jönköpings kändaste skidbacke började bebyggas för cirka tio år sedan. Och ju högre upp på ängen desto bättre utsikt och kedjehusen här uppe är spännande på många sätt. Kompakta hus men fyllda av massor av bra utrymmen både för människor och prylar. Och kanske för ett och annat lurvigt husdjur.

Husen ser ut att vara ihopbyggda av tre huskroppar, två större och en mindre. Plus carporten som du passerar, när du gör entré. Huset är smalare på mitten vilket öppnar för en entré och förstutrappa som ligger lite skymd och skyddad från vind. Absolut en solfångare för de tidigaste vårstrålarna. Detta huset ligger i gatans ände vid vändplatsen och en stor allmänning som nuvarande ägare hållit fri från gräs och sly, för att ge plats åt barnens pool och studsmatta.

Snabbfakta
Adress Kamomillbacken 21
Område Ekhagen
Bostadstyp Souterrängvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 113 + 57 kvm
Tomtareal 562 kvm
Byggår 2006
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Kök

"Det var ju takhöjden och vardagsrummets ljus vi föll för när vi själva bestämde oss för att köpa huset."

Vardagsrum och matsal

Balkong

Sovrum 1

Sovrum 2 - Allrum

"Ett mycket praktiskt hus, med bra balans mellan aktiva ytor och biytor. Men även mellan inne och ute."

Toalett & Dusch

Nedre hall

Sovrum 3

Sovrum 4

Uterum

"Vändplats precis utanför uppfarten gör det lugnt och säkert för barnen att leka med sånt som kräver hård asfalt; lära sig cykla tillexempel."

Badrum

Tvättstuga

"Har man små barn finns två nybyggda dagis på gångavstånd. Ekhagsskolan ligger inte mycket längre bort heller."

Förråd - hobbyrum

Trädgård

Omgivning

Ett både naturnära och stadsnära läge. Behöver du pendla är du snabbt ute på de stora vägarna utan krånglig morgontrafik. Gångavstånd till A6 och Ekhagens eget handelscentrum. Dagis finns det på gångavstånd, liksom skolor när ynglen vuxit i skoluniformen. Är du golfsugen kan du faktiskt ta kärran i hand och gå bort till banan ovanför A6 om du tar genaste vägen. Hela bondberget är en oas för den som gillar hög frisk luft, alla årstider. Springa, skida, cykla eller bara leta kantareller och lingon. Du bor praktiskt taget i ett naturreservat med egen lift.

Mäklaren informerar
Huset värms upp av en mycket effektiv frånluftsvärmepump från småländska NIBE. Den totala kostnaden för värme och hushållsel uppgick den senaste 12-månadersperioden.till låga 13.500 kronor. Värmen fördelas ut genom vattenfyllda radiatorer på entréplanet samt genom vattenburen golvvärme i suterrängplanet. Husets båda badrum har elburen golvvärme.
Önskar köparen riktigt snabbt bradband och smarta medialösningar kan det vara bra att känna till att huset är anslutet till Jönköpings Energis öppna stadsnät, Wetternet.
Köket kommer från välkända HTH och samtliga vitvaror är från Siemens och installerades i samband med husets färdigställande 2006.
I tvättstugan finns både tvättmaskin och torktumlare. Även dessa kommer från Siemens och installerades 2006.
Huset är utrustat med centraldammsugare med uttag på båda våningsplanen.
Önskar köparen överta säljarens larmtjänster från Sector alarm är detta möjligt. Säljarens kostnad för larmet uppgår i nuläget till 4140 kronor per år.
Huset ingår i en samfällighetsförening tillsammans med fem andra fastighetsägare på gatan. Den årliga kostnaden för denne uppgår till ca 100 kronor.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Kamomillbacken 21
Område
Ekhagen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
113 + 57 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 562 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 68 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA