Kamomillbacken 18, sex rum och kök

Naturbegåvat vid Järabacken

Kamomill är som en karamell, med ett omslagspapper som absolut inte avslöjar all rymd som döljs bakom den ovanligt diskreta och nästan blyga träfasaden mot gatan. Ett hem i nyskick, fångat i en arkitektur som känns spänstig, överraskande och väldigt funktionell. Massor av glas, rolig fönstersättning och en takhöjd i vardagsrummet som skulle få Långa Farbrorn att känna sig liten. Allt som allt rör det sig om 164 inredda kvadratmeter funktion och boendekvalité.

Ängen nedanför skidbacken började bebyggas för cirka tio år sedan. Och ju högre upp desto bättre utsikt och läääängre kvällssol. Yteffektiva hus men fyllda med integritet till grannarna och många bra utrymmen både för människor och prylar. Och kanske för ett lurvigt husdjur.

Att ha en skidbacke och ett naturreservat som närmaste granne sätter också guldkant på fritiden. Det kryllar av små och stora stigar i skogen och de börjar precis bakom knuten. Att gå till liften i Järabacken funkar bra, även med pjäxor på. Den gångna säsongen var liften öppen i mer än två månader. Alpin vardagslyx.

Snabbfakta
Adress Kamomillbacken 18
Område Ekhagen
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 113 + 51 kvm
Tomtareal 377 kvm
Byggår 2006
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Entréhall

Vardagsrum

"Här är det verkligen kvällssol så länge det bara är möjligt, solnedgångarna är magiska skådespel nästan varje kväll vår och sommar."

Balkong i väster

Kök och matplats

Sovrum 1

"Med vändplatsen precis bredvid är det lugnt och säkert för barnen att leka med sånt som kräver asfalt; lära sig cykla tillexempel."

Badrum på entréplan

Sovrum 2

Hall i nedre plan

"Från början var vi bara två, men allteftersom familjen vuxit så har också husets olika utrymmen utvecklat nya funktioner. Hemmakontoret under trappan växte tillexempel fram för några år sedan."

Duschrum i nedre plan

Sovrum 3

Sovrum 4

TV-rum i nedre plan

Tvättstuga

"Jag har ju finska rötter så det var en självklar investering att bygga en bastu med relaxavdelning."

Relax och bastu

Uteplats i väster

"Uteplatsen framför entrén är som en egen klimatzon, det är så skönt att bara sätta sig på trappan med kaffet redan tidig vår."

Trädgård och lekyta

Omgivning

Hela Bondberget är en oas för den som gillar frisk luft alla årstider. Och det finns många naturrum att utforska bortom Kamomillbacken. Springa, skida, cykla eller bara leta kantareller och lingon. Du bor praktiskt taget i ett naturreservat, dessutom med egen skidlift inom räckhåll. Kilometervis med stigar i alla riktningar, upp och ner, fram och tillbaka. Små lägerplatser med bedårande utsikt över Vättern finns också.

Ett mer naturnära och stadsnära läge är svårt att tänka sig. Behöver du pendla är du snabbt ute på de stora vägarna utan krånglig morgontrafik. Gångavstånd till A6-center och Ekhagens eget handelscentrum. Dagis finns det minst tre på när håll, liksom skolor när ynglen vuxit i skoluniformen. Är du golfsugen kan du faktiskt ta kärran i hand och gå bort till banan ovanför A6 om du tar genaste vägen. Fotbollsplan är bara ett långskott bort.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2008. Nedan följer information som kan vara bra att ha med sig inför ett eventuellt köp.
Relaxavdelningen med bastu var tidigare ett stort varmförråd. Detta utrymme konverterades under 2009 till nuvarande utseende, och allt jobb är utfört av behöriga hantverkare. Kvitton/fakturor och verifikationer finns på utfört jobb.
Köket kommer från HTH, och samtliga maskiner förutom diskmaskinen (Cylinda, 2014) är från 2006. Även tvättmaskinen är något nyare (Miele, 2009).
I hela markplanet finns vattenburen golvvärme, i entréplanet sitter vattenradiatorer som är anslutna till samma system med frånluftsvärmepumpen (NIBE) som står i tvättstugan. I båda badrummen och i relax/bastu finns dessutom elgolvvärme så att man kan ha varma golv även under sommarhalvåret.
Huset är anslutet till fiberoptiskt bredband 100/100 Mbit/s via Junet.
Det finns centraldammsugare installerad, en Husky som installerades 2006. Motor och uppsamlare finns gömda i ett skåp i anslutning till relaxavdelningen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Kamomillbacken 18
Område
Ekhagen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
113 + 51 kvm (ritningar)
Tomt
Areal: 377 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 86 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA