Kamomillbacken 14, fem rum och kök

Nära till Jära

Här kan du ”paxa” en bra plats precis intill Bondberget. Stigen ut till skogs hittar du i änden av vändplanen. En ny gångväg är precis anlagd så att du kan gå bort till Järabacken och liften med din snowboard under armen, eller skidorna på axeln. Ett mer naturbegåvat läge är svårt att tänka sig. Och om du vänder näsan åt andra hållet så kommer du märka att utsikten över sta´n och Vättern inte är så dum den heller. För att inte tala om huset, men det anar du säkert redan av de första bilderna.

Ett stort hus på 170 kvadrat som fyller tomten med boyta, samtidigt som trädgårdsplikterna blir hanterbara. Uteplatser både här och där, uppe och nere, ute och inglasat. Alltid sol och lä någonstans. Den upprymda känslan i vardagsrummet och köket njuter du av alla årets dagar. Att takhöjden gör en rejäl uppsträckning till cirka fem meter bidrar såklart till det, men utan de små kvadratiska fönstren hade det inte blivit samma. Vi brukar säga att moderna långsmala hus ofta är fulländade när det gäller både det praktiska och det uttrycksfulla. Dessa skapelser är inget undantag.

Snabbfakta
Adress Kamomillbacken 14
Område Ekhagen
Bostadstyp Suterrängvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 135 + 35 kvm
Tomtareal 377 kvm
Byggår 2006
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"På vintern kan man gå upp till Järabacken direkt från gatan på den nya gångvägen som går dit upp. Liften öppnade faktiskt i dag."

Entré

Kök

"Jag tycker det är ett socialt hus för både familjen och med gäster. Du kan stå och fixa i köket och ändå ha kontakt och prata med dem som minglar runt i rummet."

Matplats

Vardagsrum

"Matrum, kök och vardagsrum är en flexibel yta där vi möblerat om och bytt plats på soffa och matbord några gånger. Men matbordet står absolut bäst vid glaspartiet, nära balkongen."

Balkong

Badrum uppe

"Vi var uppe på området och stegade upp var på gatan vi skulle vilja bo för att få den bästa utsikten."

Sovrum 1 - Allrum

Sovrum 2

Allrum nere

Sängkammare

Sovrum 3

Badrum nere

"När vi valde hus var kvällssol det absolut viktigaste, sen har vi fått närheten till skogen, Bondberget och Järabacken lite på köpet."

Tvättstuga

Klädkammare

Biytor är aldrig en bisak, utan barnfamiljens huvudsak för att få tillvaron att gå ihop. Bakom tvättstugan öppnar sig ett stort förråd som skulle kunna funka som både matkällare och klädkammare för plagg som ligger på typ långlagring; skidbyxor, mc-ställ och dunjackor.

Hobbyrum - Förråd

"Vi har förlängt innergården kan man säga och byggt förråd inunder och fått till en stor uteplats, fint i lä och sol under hela eftermiddagen och på kvällen."

Innergård

Friggebod

"Förrådet på innergården frigjorde en hel del utrymme och ungarna fick ett stort lekrum nere där det kan spelas innebandy och en hel del annat."

Trädgård

Uterum

"Har du yngre barn finns det tre förskolor inom gångavstånd, vilket gör vardagen lite enklare för hela familjen. Vanliga skolan är inte heller långt bort."

Sommar

Ekhagen

Att ha en skidbacke och ett naturreservat som närmaste granne sätter också guldkant på fritiden. Det kryllar av små roliga stigar i skogen och de börjar precis bakom husknuten. Att gå till liften i Järabacken funkar bra, även med pjäxor på. Backen hade precis öppnat för säsongen när vi på Västanhem var på besök. Alpin vardagslyx.

Men hela Bondberget är faktiskt en oas för den som gillar frisk luft alla årstider. Och det finns många naturrum att utforska bortom Kamomillbacken. Springa, skida, cykla eller bara leta kantareller och lingon. Du bor praktiskt taget i ett naturreservat. Stigarna tar dig i alla riktningar, upp och ner, fram och tillbaka. Små lägerplatser med bedårande utsikt över Vättern finns också.

Ett mer naturnära och stadsnära läge är svårt att tänka sig. Behöver du pendla är du snabbt ute på de stora vägarna utan krånglig morgontrafik. Gångavstånd till A6-center och Ekhagens eget handelscentrum. Dagis finns det minst tre på när håll, liksom skolor när ynglen vuxit i skoluniformen. Är du golfsugen kan du faktiskt ta kärran i hand och gå bort till banan ovanför A6 om du tar genaste vägen. Fotbollsplanen är bara ett långskott bort. Ta för dig av allt du kan.

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning med information om utförda förändringar, och även annan information gällande bostaden som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Nuvarande ägare är husets första ägare tillika de som bott i huset sedan 2006. Huset har senare genomgått vissa förändringar och förbättringar samt även löpande underhållits.
2018 utfördes förändringar i badrummet på nedervåningen då den ursprungliga handfatslösningen ersattes med en bred kommod med dubbla handfat. Arbetet utfördes av säljarna tillsammans med Härenstams El & VVS.
2016 utfördes ommålning av fasaderna. Färgen från Alcro ska nu stå sig väl mot väder och vind i ytterligare minst 10-15 år. Måleriet utfördes av Project Måleri.
2015 satte RP Bygg Montage AB spadarna i jorden och byggde ett helt nytt isolerat förråd mellan den egna och grannens huskroppar. Förrådet har en invändig yta om ca 8,5 kvm och är byggt i samma stil som huset. Snyggt, prydligt och praktiskt!
2016 byggdes en mycket trevlig terrass ovanpå förrådets tak som med ett par trappsteg sammanlänkats mot gårdsytan framför bostadens entré. Avgränsande skärmar mot carport och gatan byggdes samtidigt.
2010 glasades ytan under balkongen in med höga glasskjutpartier för att bilda ett mycket härligt inglasat uterum. Ett frekvent använt mysigt extrarum i direkt anslutning till trädgård och uteplatser.
Hela nedre plan i huset har vattenburen golvvärme. Badrummet på entréplan har elburen golvvärme i badrummet och under klinkergolvet i entrén. Varmt och skönt!
I trädgården går en robotgräsklippare och håller gräsmattan i fint trim. Gräsklipparen, en Automower från Husqvarna samägs med de två närmsta grannarna, och detta hus tredjedel ingår naturligtvis i köpet. Smart!
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se
Larm från Verisure finns monterat i huset och kan tas över av kommande ägare i samråd med säljarna och larmföretaget.
Laddare för elbil finns monterad i carporten. Denna installation ingår inte i köpet.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Kamomillbacken 14
Område
Ekhagen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
135 + 35 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 377 kvm
Energideklaration
Energiklass E , 126 kWh/m2 och år
Tillträde
10 juli eller enl. ö.k.
KARTA