Kålgårdsgatan 2B, tre rum och kök

Toppskick med egen uteplats mot innergården

Här bor du i Kålgårdens första fåra. En trea med egen uteplats och ovanligt lugn innergård i förlängningen. Gården är helt innesluten och det är bara dina grannar som kommer ner, ingen genomgång. Blåst och trafikljud isoleras smidigt bort tack vare den stora glasväggen mot Munksjön och vägen. Men utsikten är helt ohotad. Vill du sitta på den egna uteplatsen eller den gemensamma, gör du som du behagar.

Nuvarande ägare är bara andra ägaren men har gjort en hel del fina uppdateringar under sina år. Köket som renoverades 2015 har fått en svart granitbänkskiva, induktionshäll och en liten detaljuppdatering, men mer om den strax. Det har såklart målats om både en och två gånger men det är trots allt badrummet som genomgått den största förvandlingen. Nytt från golv till tak, inklusive skåp och bänk i tvättstugedelen. Varm känsla redan innan du slagit på varmvattnet i duschen.

Snabbfakta
Adress Kålgårdsgatan 2B
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 81 kvm
Vån & Hiss 1 av 4 (Hiss finns)
Avgift 4.702 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Vi har satt extra överskåp på alla garderoberna, både för mer förvaring och för att slippa dammsamlandet ovanpå."

Kök

Matplats

"Den svarta granitskivan i köket kommer vi helt klart sakna, praktisk, slitstark och snygg i alla sammanhang."

Vardagsrum

"På vår egen uteplats har vi sol från klockan 9-15 vår och sommar, men går du ut på innergården är det sol ännu längre såklart."

Uteplats

Sovrum 1

"Vi sover med fönstret öppet i vädringsläge utan att störas, och mot gården är det väldigt tyst."

Badrum - Tvätt

Sovrum 2

Huset

Föreningen

"Vårt hus har varmgarage under sitt hus, bilen är sällan under tio grader när du startar."

Innergården

Kålgården

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2009. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som kommer från välkända Marbodal är från 2015. Här finns följande maskinell utrustning: induktionshäll (Husqvarna/Electrolux), ugn (Husqvarna/Electrolux), spisfläkt (Franke), mikrovågsugn (Husqvarna), diskmaskin (ASKO), kyl (Husqvarna) och frys (Husqvarna). Diskmaskinen är från 2011, kylen samt frysen från 2012. Övriga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2015.
Badrummet renoverades 2018 av Alarps Mureri AB. Den elburna golvvärmen håller dina fötter varma och här finns en tvättmaskin från Cylinda samt en torktumlare av märket Electrolux. Tvättmaskinen är från 2020 och torktumlaren från 2009.
Under 2012 har tak samt väggar målats om i vardagsrummet och hallen. 2018 har sovrummet målats och tapetserats.
Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Till lägenheten hör ett rymligt förråd i källaren som mäter cirka 11 kvadratmeter.
Nuvarande ägare har TV- och internetanslutning via Telia. Föreningen är ansluten till Telias fibernät.
All skötsel av grönytor och trapphus handhas av Riksbyggen service och som medlem har man därför inget ansvar i detta.
Föreningen har 33 garageplatser och 5 vanliga parkeringsplatser. Till samtliga dessa platser är det separat kö, men föreningen har som målsättning att varje hushåll i föreningen ska ha tillgång till en bilplats.
Solen går upp och kastar sina första strålar in på uteplatsen cirka klockan 9-9.30. Från uteplatsen kan du sedan njuta av solen till cirka kl 15.00 under sommartid. Efter detta kan du flytta dig vidare ut på innergården för fler soltimmar.
Föreningen är delaktig i samfälligheten Eldsjälen som är en gemensamhetsanläggning som förvaltar interngator, avloppsanläggning, elledning, grönytor samt parkeringar inom området. I samfälligheten finns även en övernattningslägenhet att hyra för 350 kr per dygn. Här finns wc/dusch, kök samt rum med bäddsoffa och matbord. Denna är belägen i markplan i en av fastigheterna i närheten (huset där lägenheten ligger har förtur vid uthyrning).
Föreningen har för närvarande inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat i augusti 2020) och så sent som under 2017 sänktes månadsavgifterna med 6 %.
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar "rullgardiner", gardinskena och gardiner samt krokar till gardinstängerna i vardagsrummet. De lämnar även kvar hatthyllan samt garderober och hyllor i källarförrådet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kålgårdsgatan 2B
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2004
Våningsplan
1 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
81 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass E , 117 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.702 kr/mån inkl värme, vatten och TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till cirka 400 kr/mån och för försäkring till cirka 100 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA