Kålgårdsgatan 25B, två rum och kök

Franska hörnet

Vad som är gammalt och nytt i det här huset är lite svårt att säga, om man inte ger noga akt på detaljerna och är lite husnörd. Känslan i lägenheten är dock inte att ta miste på för ett ögonblick. Fin vitbalans tack vare många fönster, hörnläge och inte minst vitlutade golvbrädor som fått lite lagom bruksspår för att kännas hemtrevliga.

Lika nära till centrum som till naturreservatet runt Rocksjön, men ännu närmare till den urmysiga innergården med krasande grusgångar, spjälla staket, prasslande bambu och små sittgrupper här och var. Just för tillfället byggs det på andra sidan gatan, men snart har Kålgården fått en naturlig förlängning österut och kvarteren fylls med mer liv och lust, fler unga och gamla. Så se bortom lyftkranarna ytterligare några månader.

Snabbfakta
Adress Kålgårdsgatan 25B
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 60 kvm
Avgift 3.811 kr/mån
Inkluderar Vatten, värme & kabel-TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Känslan i porten och trappuppgången är gammal, men det är faktiskt så att hela huset är ett nybygge, men gjort med stor känsla av arkitekt och byggare någon gång på 1990-talet. Nuvarande ägare till lägenheten har fortsatt i den andan kan man säga, det mesta är nytt, men med en skön rustik feeling. Den ruffa granitklinkern i hallen är en sån sak som piggar upp. Dessutom gör det inget om du kommer in med leriga och blöta tassar.

"Lägenheten var verkligen inte jätterolig när vi flyttade in, vi har försökt hitta en skön grundton som går igen i allt vi gjort; golvet är viktigt i den helheten."

Vardagsrum

Hörnrum, hörnbalkong och fönster i två riktningar. Detta kommer bli en fin utpost mot det nyaste Kålgården som nu byggs. Egentligen är det ingen riktig balkong, utan en så kallad fransk balkong. Men om du öppnar dörrarna på vidaste gavel kan du lätt ligga och sola på golvet i helfigur, om du inte hinner ner till Knektaparken och Rocksjön. Samma fina trägolv och djupa fönsternischer. Du får ha lite tålamod med byggarna på andra sidan gatan några månader till, snart har du en snyggare granne än Postterminalen.

"Vi har ju vår franska balkong, där det står öppet alla dagar det går, men innergården är guld värd när man verkligen vill vara ute."

Kök

Långbänk i vitt laminat lirar bra med de vita ramluckorna; både modernt och tillbakablickande på samma gång. Det nya plankgolvet på god väg att få den precis rätta grå-silkes-lena såpytan. Fönster mot morgonsolen som träffar müsliskålen allt tidigare ju längre mot sommaren vi kommer. 4-6 personer sitter ni enkelt runt bordet. Med ett slagbord i vardagsrummet också sitter ni högtidligare.

"Vår hund sitter som en vakthund i franska balkongen och håller uppsikt över allt och alla som passerar in på Kålgården; särskilt andra hundar."

Sovrum

Med sömniga nakna tår kommer trägolvet som mest till sin rätt just här, om du inte är den som har sovstrumpor året runt. Det lilla fönstret upp på väggen är den perfekta ventilationen om du vill sova riktigt kyligt under nätterna. Klädkammaren elegant öppen i hörnet: här gäller det att ordningsmakten tar befälet från första dagen, för då blir det lättare att hitta träningsbyxan när du har bråttom till träningspasset. Här sover kläderna lika snyggt som du.

Badrum

Badrummet har inte genomgått samma förtrollande förvandling som lägenheten i övrigt. Basrenoverat när huset byggdes och resten av Kålgården sattes i stånd och fick uppgraderad status mitt i Jönköping. Helkaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Allt dock mycket fräscht och fullt funktionellt. Det gäller inte minst tvättmaskinen som är dig behjälplig på kort varsel med både långa och korta program om du behöver få något färdigt snabbt. Ställ torkställningen framför balkongdörren i solen så är det även torrt på nolltid.

"Jo, huset är faktiskt nybyggt på 1990-talet, men känslan är gammal. Moderna fönster är en skön fördel kan jag säga, när det blåser på vintern."

Innergården

Detta hus har sin egen lilla gård, med plank, uthus och trädgårdsmöblemang. Men alldeles bakom fortsätter föreningens stora gård, med sandlåda, gräsmattor, rabatter och inte minst många fruktträd som blir lördagsgodis i lite olika omgångar frampå sensommaren och höstkanten. Det brukar finnas och bli över till alla som vill ha till söndagens pajfat. Fram med den rutiga duken bara.

Har du gröna fingrar finns det säkert plats för privata planteringar. Ett välskött kryddland kan bli en gemensam tillgång som får vardagen att smaka som en festmåltid. Dela med dina grannar. Tvättstuga och förråd hittar du också på innergården. Något utedass är inte kvar om du nu mot förmodan skulle sakna detta - allt var inte bättre för.

Huset

Brf Delfinen äger fastigheten Delfinen 10 som idag är bebyggd med flera bostadshus med adresserna Odengatan, Fortunagatan, Kålgårdsgatan och Stenhuggargatan. Föreningen består av 74 lägenheter i bostadsrättsform samt tre lägenheter och fem lokaler i hyresrättsform.

"Bara häromdagen när det var så fint väder på helgen, satt alla ute på gården. Blandade åldrar och hjälpsamma grannar."

Föreningen

Den första byggnaden uppfördes runt sekelskiftet och under 1990-talet har man på Gamla Kålgården genomfört en genomgripande restauration genom ombyggnation av byggnader, förflyttning av hus och även nybyggnation.

Den ekonomiska förvaltningen av Brf Delfinen handhas av HSB, och den tekniska sköts av Riksbyggen.

"Blir du sugen på något sött och gott sent på kvällen är det väldigt nära bort till Coop. Lite för nära för min del, när det gäller choklad."

Omgivningarna

Vill man bo lugnt men på bekvämt avstånd från stadslivet är det svårt att hitta ett bättre läge. Eget bageri och café finns en bit bort – och inget slår färska frallor en lördagsmorgon! Och på bara några minuter promenerar du till restauranger och shopping. Coop Forum har du bara över Odengatan, med egen chark och ett brett utbud av ekologiska varor.

På cirka 45 minuter tar du dig i lagom takt runt på Rocksjöns spänger. Om du inte vill springa runt Munksjön förstås, vilket många Jönköpingsbor gjort till en god vana. Kanske ta bägge sjöarna i ett svep, om benen känns pigga.

Är du badsugen har du nära till Rocksjöns sandstrand; vattnet blir snabbt varmt i denna lilla sjö. Vättern är ju också nära, med sin perfekta strand och sitt klara vatten, men det tar ett tag in på sommaren innan vattnet bjuder på badbehag för de flesta.

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016.
Köket renoverades 2016 av nuvarande ägare och köptes på IKEA. Kvitto på köket finns. Samtliga vitvaror är av märket Whirlpool förutom fläkten som är av märket Woods. Hällen, fläkten, mikron och ugnen köptes in under 2014. Diskmaskinen, kylen och frysen köptes in under 2016.
Tvättmaskinen i badrummet är av märket Samsung och köptes in 2012.
Alla ytskikt så som målning av väggar och tak, nya golv och sprayade element har gjorts under de senaste åren. Nya dörr- och fönsterhandtag monterades i samband med ovanstående arbeten.
Till lägenheten tillhör ett förråd på cirka 9 kvadratmeter. Skohylla, väggmonterad garderob i hall och förvaringssystemet i klädkammaren ingår.
Solens strålar träffar lägenheten tidigt på morgonen och håller sig kvar fram till tidig eftermiddag.
Föreningen innehar cirka 50 parkeringsplatser. Enligt föreningen blir man erbjuden en plats kort efter inflyttning. (Uppgift från föreningen 2018-05-17).
Ingen höjning av årsavgiften är planerad. (Uppgift från föreningen 2018-05-17).
Föreningen har avtal med Com Hem avseende bredband och TV-anslutning.
Den ekonomiska förvaltningen ansvarar HSB över och den tekniska förvaltningen står Riksbyggen för.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kålgårdsgatan 25B
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1992
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
60 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass E , 121 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.811 kr/mån vatten, värme & kabel-TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnaderna för hushållsel och försäkring uppgår till cirka 300 kr/mån resp. 154 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA