Kålgårdsgatan 23, två rum och kök

Hemkär i gamla stan

Det är något visst med att bo i ett gammalt hus. Särskilt när hela hemmet är totalrenoverat och har alla dagens bekvämligheter och sköna detaljer från förr. Redan när du trycker ner klykan i grinden landar den sköna känslan av hemma i magen. En liten grusad promenad in på gården, runt hörnet, uppför trappan och kliv in. Skinande vita socklar i gammal stil hälsar dig välkommen i den trevliga hallen. Du kliver in och blir stående några sekunder. Precis mitt i. Till vänster ligger köket, med fönster inåt gården och utsikt över Kålgårdens äldsta delar. Till höger har du det stora vardagsrummet och det mysiga sovrummet. Hemmets ädlaste tillgångar - takhöjden, de stora fönstren med djupa nischer och alla vackra listverk har bevarats. Annars är allt nytt, nytt och nymålat. Från golv till spishäll och snyggt kakel. Dåtid och nutid, bara framtiden kvar då. Den blir upp till dig att forma.

Snabbfakta
Adress Kålgårdsgatan 23
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 53 kvm
Vån & Hiss 2 av 4 (Hiss finns ej)
Avgift 3.366 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Entréhall

"Hemmets ädlaste tillgångar - takhöjden, de stora fönstren med djupa nischer och alla vackra listverk har bevarats. Annars är allt nytt, nytt och nymålat."

Kök

Vardagsrum

"Det är skönt att allt är fixat i lägenheten. Man behöver verkligen inte göra någonting."

Sovrum

Badrum

"Tvättmaskinen är precis lagom för två. Love it!"

Klädkammare

"Klädkammaren är fantastik. Den sväljer hur mycket som helst."

Innergård

Huset

"Bor man i ett äldre hus så vill man ju känna det. Jag älskar de höga fönstren och att det är nästan tre meter till tak."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Otroligt charmig lägenhet 2,5 plan upp i ett av Gamla Kålgårdens vackra gamla stenfasadhus. Mycket fint läge med en charmig mindre innergård med gräsytor och stensatta passager. Gårdshus med lägenhetsförråd och plank gränsar av mot granngårdar. Lägenheten genomgick 2016 en totalrenovering där samtliga ytor grundligt gicks igenom. Nedan nämns översiktligt renoveringens delar.
Nytt kök med vit beslagsfri lucka och arbetsytor av armerad gjuten oljevaxbehandlad betong med nedfälld ho. Vitvaror från Electrolux är induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro, helintegrerad diskmaskin och helintegrerad kyl/frys. Strömskena med spotlights i tak ovanför köksdel.
Badrum totalrenoverat med kalkstensliknande klinkers/kakel på golv och vattenbegjutna väggar. Övriga väggar delvis kalkade samt målade. Elburet värmegolv och handdukstork, kommod med porslinstvättställ samt belyst spegelskåp. Duschdelen har klarglasvägg och i badrummet finns även en kompakt tvättmaskin.
Entréhallen har samma vackra klinkersgolv som badrummet.
Vardagsrum, kök och sovrum fick nya ekparkettgolv, samtliga väggar, tak och snickerier målades. Lägenheten har även fått nya radiatorer.
Klädkammaren målades och inreddes med mycket praktiska förvaringslösningar som tar hand om hela ditt förvaringsbehov i bostaden! Inredningen i klädkammaren ingår i försäljningen.
Till lägenheten hör även ett väl tilltaget lägenhetsförråd i gårdshuset.
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
I husets entréplan finns en modern tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.
Föreningen har ett 50-tal parkeringsplatser som är belägna i direkt anslutning till huset. Kostnaden för dessa platser uppgår till 275-350 kronor per månad. Tilldelning sker enligt ett separat kösystem där det idag står tre personer i kö. Vanligtvis tar det 1-5 månader innan parkeringsplats kan erbjudas genom föreningen.
På Fortunagatan 15 finns ett övernattningsrum som föreningens medlemmar kan hyra för en mindre kostnad.
Trappstädning ombesörjs av föreningen. Gemensam vår- och höststädning utförs av föreningens medlemmar.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kålgårdsgatan 23
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
2 av 4 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
53 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass E , 120 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.366 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till ca 300 kr/mån
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA