Kålgårdsgatan 19B, tre rum och kök

Kakel-lugnt på gården

Det är en himmelsk skillnad mellan gamla och nya Kålgården. Här på nummer 19 är den dock större än någonsin. Här hittar du gårdsromantik i överklass, med en charmfaktor i högläge. Lägenheten mer som ett eget hus, med en egen ytterdörr och egen gård som du bara delar med din närmaste granne. Detta är inget hårdrenoverat hus som många av de övriga husen i kvarteret. Detta hus är så nära ursprungligt det kan bli; gamla fönster, två fungerande kakelugnar och träpanelens lockande lister.

Att huset är byggt i vinkel gör att gårds- och huskänslan förstärks ytterligare. Golven i lite olika ålder som det verkar, men enhetligt omhändertagna av nuvarande ägare - den blonda, matta ytan är genomgående. Lägenheten förfogar över hela bottenvåningen, det innebär fönster i minst tre väderstreck. Badrum är en tacksam nymodighet. De gamla utedassen är numera uppskattade förråd på gården där cyklar, utemöbler och julsaker kan stuvas undan i samförstånd.

Snabbfakta
Adress Kålgårdsgatan 19B
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 86 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 4.005 kr/mån
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Gården

Hall

"Det är sån stämning på gården till vårt och huset intill; folk sitter ute och pratar; grannens gitarrspelande är ett av minnena som vi tar med oss till Göteborg."

Kök

"Köksön med sitt stora bakbord är lite speciell. Nya bänkskivor och nytt kakel är också något som vi bidragit med i köket, förutom att vi har fått golven mer enhetliga."

Matsal - sovrum 2

Vardagsrum

Badrum

Sovrum 1

"Båda kakelugnarna funkar utmärkt att elda i. Eldar du på kvällen och lite på morgonen så håller de sig varma dygnet runt. Att somna med elden sprakande är väldigt mysigt."

Huset

"Det är en otroligt engagerad förening, många som är hjälpsamma och angelägna om att alla ska trivas och föreningen ska fungera på bästa sätt."

Gamla Kålgården

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Under hösten 2017 valde nuvarande ägare att göra följande; måla om samtliga rum, tagit fram och slipat de gamla golven i sovrum och vardagsrum och installerat en ny blandare i badrummet.
Köket från Ikea fick nya bänkskivor och kaklades om under 2017. Köket har renoverats av tidigare ägare och detta har gjorts av fackman. Den maskinella utrustningen består av följande: kyl/frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn och inbyggd diskmaskin.
Nuvarande ägare satte in en tvättmaskin och torktumlare 2017.
Provtryckning av eldstäderna gjordes 2015-12-30. Nuvarande ägare har kontinuerligt eldat i båda.
Solens första strålar värmer lagom upp kök och matplats till frukosten. Därefter njuter man av solen på den vackra grusgården från tidig förmiddag till sen eftermiddag. På sommaren har man sol hela dagen på gården.
Lägenheten har ett förråd på gården som är cirka 15 kvm.
Com Hem står för leverans av kabel-TV och bredband. Dessa ingår i månadsavgiften.
Föreningen har 22 parkeringsplatser och för närvarande är det 12 medlemmar som står i kön (kontrollerat med ordförande 2019-03-20).
För närvarande värms bostaden upp av direktverkande el men föreningen har beslutat att installera fjärrvärme under året. Finansieringen för denna investering är avsatta i föreningens budget. Månadsavgiften kommer att höjas och beräknas bli cirka 5263 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband (kontrollerat med ordförande 2019-03-20).
Föreningen har inte beslutat att genomföra några andra renoveringar utöver det som är planerat enligt underhållsplanen. Inga avgiftsförändringar är planerade (kontrollerat med föreningen 2019-03-20).
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kålgårdsgatan 19B
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1909
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
86 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass F , 100 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.005 kr/mån
Specifikation Drift
Nuvarande ägare (2 personer) har haft följande driftkostnader: uppvärmning på cirka 1200 kr/mån, hushållsel på cirka 250 kr/mån och hemförsäkring på cirka 108 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA