Kålgårdsgatan 25A, två rum och kök

Den ljusa asken

Men du, vilken sockerbit. Krispigt ljusstarkt från golv till tak. Med en ljusgata rakt igenom lägenheten, inte mellan fönstren utan mellan två balkonger – en fransk och en svensk. Som vanligt är det alltid golvet som avgör, som sätter känslorna i svängning. Här har ägarna valt ett ljust askgolv i hela lägenheten för att understryka sin ljusa ambition. Sen har vi trädgården som lätt skulle kvala in som en av stans mest pittoreska bakgårdar. Passa dig så att det inte dimper ner ett päron i huvudet på väg ut.

Lägenheten är i mycket behagligt skick, med väggar, golv, tak och lister väl omhändertagna. Detta är ett nybyggt hus från 1990-talet, men byggt med de gamla grannhusen som inspiration. Det innebär höga lister, fina foder, skurklossar vid dörrposten och spröjsade fönster. Fördelen med ett nygammalt hus är att allt är välisolerat och du behöver inte rädas fönsterspringor. Allt var inte bättre förr.

Snabbfakta
Adress Kålgårdsgatan 25A
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 62 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 3.938 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Vyn från balkongen bort över alla hustaken och över stan är min favorit. Sen har du gården precis nedanför dessutom."

Entré - Hall

Kök

"Det enda som inte är nytt i köket är egentligen stommarna och själva diskbänken. Kändes onödigt att byta det som inte behövdes."

Matplats

Vardagsrum

"Visst skulle det gå att öppna upp väggen mellan vardagsrum och matplats, men vi har trivts med att inte ha det så öppet."

Sovrum

Balkong

"Balkongen sitter visserligen på norrsidan, men på sommaren innebär det magiska kvällar och långa solnedgångar här på översta våningen."

Badrum

Innergård

"Vår gård är otroligt mysig med både plattor, grusgång och gräsmatta. Eftersom det bor så få i varje trappuppgång är det sällan några problem att låna de gemensamma trädgårdsmöblerna"

Omgivning

Planritning

"Vi gillar ljusa träslag och satsade utan att tveka på ett golv i ask. Samma fina liv som ek men mycket ljusare."
Mäklaren informerar
En mycket charmig och välrenoverad 2:a på gamla Kålgården!
Samtliga ytskikt utöver badrummet i lägenheten helrenoverades 2014. Golvytorna fick då nya vackra parkettgolv i äkta ask, nya tapeter och målade tak och listverk.
Köket renoverades 2016 i samarbete med Byarums snickeri, då bland annat nya specialtillverkade luckor och lådfronter sattes in. Tidlöst kakel från Höganäs. Vitvaror är; spis med induktionshäll och varmluftsugn samt kyl/frys, båda från Siemens 2016. Inbyggd micro samt diskmaskin är från 2014.
I badrummet monterades 2017 ny inredning i form av ett badrumsskåp och ett tvättställ. Samtidigt installerades även en elektrisk handdukstork och en ny kombinerad tvätt/torkmaskin från Bosch för att smidigare hantera vardagstvätten.
Lägenheten har en rymlig balkong med utgång från sovdelen. Balkongen fick ny trall på golvet 2020. Här njuts kvällssolen mellan ca kl 19:00-21:30, och under dagen i den ljumma sommarvärmen med uppsikt över den lummiga innergården.
Under förra året renoverades trapphuset i just denna trappuppgång. Exemplariskt skick här nu!
Till lägenheten följer ett stort rymligt förrådsutrymme om cirka nio kvadratmeter beläget på vinden i huset. Varmt, torrt och lättillgängligt, gör det extremt praktiskt och användbart!
Lägenheten är ansluten till Com Hems bredbandsnät. I avgiften ingår anslutning till IP-telefoni, bredband med fri trafik 100/10 Mbit/sek, en router med WiFi samt även en digital-TVbox med ett grundutbud av tv-kanaler och playtjänster.
Strax intill huset finns ett 50-tal parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar i föreningen. 300 kr/mån för parkeringsplats, 350 kr om du vill ha med motorvärmare. I föreningen finns även några garageplatser samt platser med laddare för elbil. Samtliga platser fördelas enligt kösystem.
Visa mer
"Vår gård är liten, men föreningen är rätt stor med fler tillgång till fler gårdar. Bland annat granngården med den stora lekplatsen."
BOSTAD
Adress
Kålgårdsgatan 25A
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
62 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass E , 121 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.938 kr/mån inkl värme, vatten, TV & bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Nuvarande ägares kostnad för hushållsel och hemförsäkring har varit ca 450 kr/månad det senaste året.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Månadsskifte jan-feb 2021
KARTA