Jutevägen 8, tre rum och kök

Dalvik i zenit

Rejäla hus, stabil ekonomi och en balkong som pricksäkert zoomar in solen i zenit mitt på dagen. Och behåller värmen till långt in på natten. En mycket trevlig lägenhet som renoverats med känsla och finess. Här har ägarinnan bott i många år och satt en stilsäker prägel på alla rum, inte minst köket som behagar och bedårar. En ljus lägenhet i dubbel bemärkelse.

I lägenheten har också en antikvarisk välgärning begåtts. Den fiffiga skjutdörren mellan köket, den fina matsalen och vardagsrummet är fortfarande kvar. Tanken från början var nog att kunna dölja köksstök och dukning när gästerna satt i vardagsrummet, och att kunna öppna lägligt när det var dags att ta plats vid bordet för gästerna. Den tanken funkar än i dag, även om vi är lite mer förlåtande mot värd och värdinna idag och kanske till och med hjälper till att duka.

Snabbfakta
Adress Jutevägen 8
Område Dalvik
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 84 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.362 kr/mån
Inkluderar Värme, kallvatten, bredband & TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

Du kommer in mitt i lägenheten, har sovrummen till vänster och den sociala delen åt höger. Fin hall tack var dagsljus rätt igenom huskroppen, men även tack vare laminatgolvet. Dubbla skjutdörrsgarderober löser många problem innan det är dags att lasta vidare ner i förrådet.

"Jag hade en fix idé om att ha en slags bröstpanel i hallen och så fick det bli. Jag tycker det blev rätt 50-talskänsla, även om den var lite svår att böja."

Vardagsrum

Gamla parketten i gott bevar, liksom planlösningen i stort med närheten till matrummet och vidare ut på balkongen. Missa inte den gamla skjutdörren med dubbla funktioner. Fönstret vetter mot balkongen, som befinner sig i rakt söderläge, om inte kompassen pekar fel.

Balkong mot innergården

Här njuter du av solen ofiltrerad samtidigt som du upplever förändringarna av årstidernas dofter och luftfuktighet. Här sitter du i lä nästan hur mycket det än blåser, och redan i mars tar du din första kopp här ute. I år redan i februari faktiskt. Den varma delen av året är den öppna, då står dörren på vid gavel in i matrummet.

"Lägenheten är tyst och trygg med nya fönster och nya säkerhetsdörrar in till varje lägenhet. Du hör inte mycket från något håll."

Matrum

Vi kallar det blomsterrummet för den fina tapetens skull, men även för det fina ljuset. Samma tapet dyker upp i köket också. Det här handlar inte om en stor pampig matsal, utan det märkvärdiga är den intima och genuina känslan. På sommaren blir balkongen en fin förlängning av rummet.

"Jag gillar att ha ett rejält arbetskök, så att man kommer undan från stöket när du är i vardagsrummet."

Kök

Perfekt för en eller två att jobba effektivt med all kubikbra förvaring nära och bänkskivor och avlastning inom räckhåll på tre håll. Snyggt att tapeten från matrummet fått vara med här också. Den sprider glädje som ett kryddland i Ligurien. Fri rundgång mellan hall, matrum och vardagsrum, om du inte stänger den gamla skjutdörren.

Sovrum 1

Båda sovrummen är stora och vetter mot norr, och om du vrider huvudet till höger samtidigt som du kommer närmare fönstret så ser du Vättern. Detta rum ligger i vardagsrummets förlängning och om du inte behöver två sovrum kan detta bli just en förlängning av vardagsrummet där ni kanske samlas runt tv:n. Eller reser du bokhyllor runt alla väggar så har du ditt eget bibliotek. Vitt laminat på golvet, två garderober.

"Ner mot stan går vi ofta utmed Dunkehallaleden och på sommaren passar vi på att plocka fläder till saft. Men det är en fin utflykt året runt. "

Sovrum 2

Det naturliga sovrummet om du bara behöver ett. Dagsljuset från norr här vilket har sina fördelar i ett sovrum. Sommartid när solen är uppe och sveper runt himlavalvet i vidaste bågen kommer du nog ha solen in här, men då får du bara gardera dig med en tjock rullgardin. Du ser Vättern från fönstret även här. Fint ljust laminatgolv och tre originalgarderober, plus en gömd bakom dörren. Sov sött.

Badrum

Inte mycket att tillägga, bilderna säger det mesta. Renoverat för ett femtal år sedan, men fortfarande i skick som nytt. Vägghängdtoalett kanske inte syns på bild men den hänger på väggen i verkligheten kan vi lova. Tvättmaskin fanns inte när husen byggdes, men finns idag. Torkar gör det på nolltid på balkongen så här års.

"Det är en bra förening med både äldre utan barn och en hel del småbarnsföräldrar som är ute på gården. Det är bra stämning i föreningen helt enkelt."

Föreningen

Huset uppfördes 1965 och har sedan dess underhållits och är idag i gott skick med de flesta större renoveringar bakom sig. Bland dessa märks bl.a. nya stammar och badrum 2011-2012 samt byte av fönster och lägenhetsdörrar 2015.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden uppgick vid årskiftet 2017-2018 till låga 3.791 kronor per kvadratmeter. Månadsavgifterna i föreningen har lämnats oförändrade sedan 2015 och för närvarande finns inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 2019-05-15).

"Gården är så mysig med sittgrupper, mycket gräs och grönt. Ett paradis för den som har barn som vill ut och upptäcka."

Föreningens innergård

På gården finns det förutom sköna, gröna gräsytor, även en lekpark, sittgrupper, äppelträd och skuggande björkar. Om dina trädgårdstomtar längtar ut, är dom nog bara välkomna nattetid. Har du gäster, kan du inkvartera dessa i föreningens gemensamma gästrum. Skola finns både på Dalvik och borta på Hisingstorp. Dagis finns det ännu fler inom kort radie.

"Du är snabbt ute i naturen. Jag gillar att springa och då är Hallbyleden fin med brusande å och vitsippor så här på våren."

Omgivning

Uppe på höjderna ligger området Dalvik, ett bostadsområde med en naturskön omgivning och närhet till centrala Jönköping. Från Dalvik tar du Linjebussen "2:an" ner till stan på bara några få minuter. I centrum finns Coop med generösa öppettider, café, pizzeria och en kioskrörelse.

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som renoverades 2015 kommer från IKEA. Här finns följande maskinell utrustning: spishäll, spisfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl samt frys. Samtliga vitvaror från IKEA och installerades i samband med köket färdigställande 2015.
Badrummet renoverades i samband med att föreningen utförde stambyte 2011-2012. Här hålls dina fötter varma med hjälp av golvvärmen och här finns en tvättmaskin av märket Bosch som installerades 2019.
Nuvarande ägare har renoverat samtliga ytskikt i lägenheten (tak, golv, väggar etc.)
Med lägenheten följer två förråd. Ett större (cirka 10 kvadratmeter) som du hittar i källarplanet samt ett mindre (cirka en kvadratmeter) beläget i markplan.
Från den härliga söderbalkongen mot innergården kan solen under sommartid avnjutas mellan cirka klockan 10.30 och 20.00.
Föreningens fastighet är ansluten till Com Hem. I månadsavgiften ingår Com Hems basutbud av TV-kanaler samt bredbandsuppkoppling (50 Mbit/sek).
För närvarande finns inga planerade ändringar av månadsavgifterna. (Kontrollerat med föreningens styrelse, 2019-05-15)
Såväl trädgårdsskötsel som trappstädning ombesörjs av föreningen.
När nuvarande ägare flyttar lämna hon kvar garderoberna i sovrum 2.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Jutevägen 8
Område
Dalvik
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1965
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
84 kvm (föreningens information)
Energideklaration
145 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.362 kr/mån inkl värme, kallvatten, bredband och TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kronor per månad och för försäkring cirka 160 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA