Jutevägen 8, tre rum och kök

Dalvik i zenit

Rejäla hus, stabil ekonomi och en balkong som pricksäkert zoomar in solen i zenit mitt på dagen. Och behåller värmen till långt in på natten. En mycket trevlig lägenhet som renoverats med känsla och finess. Här har ägarinnan bott i många år och satt en stilsäker prägel på alla rum, inte minst köket som behagar och bedårar. En ljus lägenhet i dubbel bemärkelse.

I lägenheten har också en antikvarisk välgärning begåtts. Den fiffiga skjutdörren mellan köket, den fina matsalen och vardagsrummet är fortfarande kvar. Tanken från början var nog att kunna dölja köksstök och dukning när gästerna satt i vardagsrummet, och att kunna öppna lägligt när det var dags att ta plats vid bordet för gästerna. Den tanken funkar än i dag, även om vi är lite mer förlåtande mot värd och värdinna idag och kanske till och med hjälper till att duka.

Snabbfakta
Adress Jutevägen 8
Område Dalvik
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 84 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.362 kr/mån
Inkluderar Värme, kallvatten, bredband & TV
Pris 1.600.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

5 dagar


Visning 26 maj kl. 14:30 - 15:30
Öppen visning. Välkomna!


Samt 27 maj kl. 18:15 - 19:15
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

Du kommer in mitt i lägenheten, har sovrummen till vänster och den sociala delen åt höger. Fin hall tack var dagsljus rätt igenom huskroppen, men även tack vare laminatgolvet. Dubbla skjutdörrsgarderober löser många problem innan det är dags att lasta vidare ner i förrådet.

"Jag hade en fix idé om att ha en slags bröstpanel i hallen och så fick det bli. Jag tycker det blev rätt 50-talskänsla, även om den var lite svår att böja."

Vardagsrum

Gamla parketten i gott bevar, liksom planlösningen i stort med närheten till matrummet och vidare ut på balkongen. Missa inte den gamla skjutdörren med dubbla funktioner. Fönstret vetter mot balkongen, som befinner sig i rakt söderläge, om inte kompassen pekar fel.

Balkong mot innergården

Här njuter du av solen ofiltrerad samtidigt som du upplever förändringarna av årstidernas dofter och luftfuktighet. Här sitter du i lä nästan hur mycket det än blåser, och redan i mars tar du din första kopp här ute. I år redan i februari faktiskt. Den varma delen av året är den öppna, då står dörren på vid gavel in i matrummet.

"Lägenheten är tyst och trygg med nya fönster och nya säkerhetsdörrar in till varje lägenhet. Du hör inte mycket från något håll."

Matrum

"Jag gillar att ha ett rejält arbetskök, så att man kommer undan från stöket när du är i vardagsrummet."

Kök

Perfekt för en eller två att jobba effektivt med all kubikbra förvaring nära och bänkskivor och avlastning inom räckhåll på tre håll. Snyggt att tapeten från matrummet fått vara med här också. Den sprider glädje som ett kryddland i Ligurien. Fri rundgång mellan hall, matrum och vardagsrum, om du inte stänger den gamla skjutdörren.

Sovrum 1

"Ner mot stan går vi ofta utmed Dunkehallaleden och på sommaren passar vi på att plocka fläder till saft. Men det är en fin utflykt året runt. "

Sovrum 2

Badrum

"Det är en bra förening med både äldre utan barn och en hel del småbarnsföräldrar som är ute på gården. Det är bra stämning i föreningen helt enkelt."

Föreningen

"Gården är så mysig med sittgrupper, mycket gräs och grönt. Ett paradis för den som har barn som vill ut och upptäcka."

Föreningens innergård

"Du är snabbt ute i naturen. Jag gillar att springa och då är Hallbyleden fin med brusande å och vitsippor så här på våren."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som renoverades 2015 kommer från IKEA. Här finns följande maskinell utrustning: spishäll, spisfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl samt frys. Samtliga vitvaror från IKEA och installerades i samband med köket färdigställande 2015.
Badrummet renoverades i samband med att föreningen utförde stambyte 2011-2012. Här hålls dina fötter varma med hjälp av golvvärmen och här finns en tvättmaskin av märket Bosch som installerades 2019.
Nuvarande ägare har renoverat samtliga ytskikt i lägenheten (tak, golv, väggar etc.)
Med lägenheten följer två förråd. Ett större (cirka 10 kvadratmeter) som du hittar i källarplanet samt ett mindre (cirka en kvadratmeter) beläget i markplan.
Från den härliga söderbalkongen mot innergården kan solen under sommartid avnjutas mellan cirka klockan 10.30 och 20.00.
Föreningens fastighet är ansluten till Com Hem. I månadsavgiften ingår Com Hems basutbud av TV-kanaler samt bredbandsuppkoppling (50 Mbit/sek).
För närvarande finns inga planerade ändringar av månadsavgifterna. (Kontrollerat med föreningens styrelse, 2019-05-15)
Såväl trädgårdsskötsel som trappstädning ombesörjs av föreningen.
När nuvarande ägare flyttar lämna hon kvar garderoberna i sovrum 2.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Jutevägen 8
Område
Dalvik
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1965
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
84 kvm (föreningens information)
Energideklaration
145 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.362 kr/mån inkl värme, kallvatten, bredband och TV
Pris
1.600.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kronor per månad och för försäkring cirka 160 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Regnbågen

Högst upp på Dunkehallavägen, med närhet till city och Stadsparken, ligger Jutevägen 8 och bostadsrättsföreningen Regnbågen.

Fastigheten Regnbågen 3 bebyggdes 1965 med 12 trappuppgångar med adresserna Jutevägen 2-24. Föreningen är en större förening i Jönköping och består av totalt 103 bostadsrättslägenheter samt sex lokaler.

Föreningen har 52 parkeringsplatser varav 49 med motorvärmare, 18 carportar med motorvärmare och 24 varmgarage. Kostnaden för parkeringsplats är 150 kronor per månad, för carport 250 kronor per månad och för garageplats 350 kronor per månad. Normalt kan en p-plats ordnas till inflyttningsdatum för nya köpare. Vid kö gäller dock överlåtelsedatum som första möjliga kötid.

Till varje lägenhet ett rymligt källarförråd samt ett mindre matkällarförråd. Det finns fyra tvättstugor i föreningen, varav två av dem ligger på nedre gården (Jutevägen 2-10) och är belägna i källaren på nr 2 samt i markplan på nr 6. Fräscha tvättstugor som renoverades 2012 med rejäla tvättmaskiner, torktumlare och separat torkrum. Tvättid bokas enkelt via ett elektroniskt bokningssystem som finns vid ingången. Tvättpassen är tre pass per dygn på fem timmar vardera. Det är även tillåtet att tvätta på söndagar under viss tid.

Gästlägenhet med fyra bäddar finns på Jutevägen 10, vilken renoverades 2012. Lägenheten är utrustad med pentry, dusch och toalett. Dessutom finns en fullt utrustad samlingslokal med plats för 24 gäster, pentry och toalett på Jutevägen 8. Lokalen är renoverad 2018.

Föreningens fastighet är i gott skick med de flesta större renoveringarna bakom sig. Under 2015 genomfördes bl.a. fönsterbyte samt byte av lägenhetsdörrar, 2011-2013 genomfördes byte av både köks- och badrumsstammar. Samma år genomfördes byte av elstigarna, totalrenovering av tvättstugor och gästlägenhet, ombyggnation av lokal till lägenhet, byte av låssystem, portlås, elektroniska bokningssystem och informationstavlor. 2009 byte av balkongdörrar och tillhörande fönster. 2002 genomfördes en fasadrenovering.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden uppgick vid årskiftet 2017-2018 till låga 3.791 kronor per kvadratmeter. Månadsavgifterna i föreningen har lämnats oförändrade sedan 2015 och för närvarande inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 2019-05-15).

Föreningens fastighet är ansluten till Com Hem. I månadsavgiften ingår Com Hems basutbud av TV-kanaler samt bredbandsuppkoppling (50 Mbit/sek). Föreningen erbjuder även internet via företaget Net at Once. Via deras hemsida kan du få mer information. Avgift till Net at Once betalas separat och ingår ej i avgiften.

Två miljöstationer finns med följande fraktioner: komposterbart, brännbart, papper, kartong, plast, glas, lampor & lysrör, batterier. Dessa är belägna bredvid uppgång 4 och 14. Dessutom finns gemensam container för grovsopor, belägen väster om uppgång 20.

Föreningen tillämpar individuell mätning av varmvatten, vilken debiteras i efterskott på månadsavgiften.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfregnbagen.se för mer information.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
1.00422 %
Andel av årsavgift
1.00422 %
Lägenhetsnummer
8-2024-1-34-3
DOKUMENT
KARTA