Jutevägen 2, tre rum och kök

Stenstabilt på Dalvik

Rejäla hus som byggdes med trivsel i blick, i mitten på 60-talet. Stenstabil ekonomi och en balkong som pricksäkert zoomar in solen från tidig eftermiddag tills kvällen lägrar sig. Och den ruvar fint på värmen till långt in på natten, om ni vill sitta länge. En väldigt trevlig lägenhet som renoverats med ett ljust sinne både vad golv och väggar beträffar. Vi på Västanhem älskar när det är samma golv i hela lägenheten.

Jutevägen är sista vägen innan landet tar vid efter Dalvik. Lagom höga hus, med mänskliga proportioner både inne och ute. En solid HSB-förening med gott om luft mellan huskropparna och frodiga gräsmattor som är redo för både picknick-filt eller solstol. Lika nära till stadsbussen som ut i skog och natur, beroende på vart du längtar. Inmurade råstenar i fasaden är en fin detalj som sprider värme.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Rrezarta Veliqi, ansvarig mäklare

Snabbfakta
Adress Jutevägen 2
Område Dalvik
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 79.5 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.233 kr/mån
Inkluderar Värme, bredband & kabel-TV
Pris 1.800.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls

i dag


Visning 17 januari kl. 13:00 - 14:00
På grund av rådande läge krävs tidsbokning. Varmt välkomna!


Samt 18 januari
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Det här är en förening som redan lagt de tunga investeringarna bakom sig, stambyte, fönsterbyte och byten av entrédörrar o portar."

Vardagsrum

Kök

"Lägenheten tyst och trygg med nya fönster och nya säkerhetsdörrar in till varje lägenhet. Du hör inte mycket från något håll."

Matrum

Inglasad balkong

"Med 2:ans buss så nära och så ofta, är du inte bunden att ha bil. Dagtid går de var tionde minut, men lite glesare på kvällarna."

Sovrum 1

Badrum

Sovrum 2

"Har du gäster på besök vid högtider och bemärkelsedagar, kan du inkvartera dessa i föreningens gemensamma gästrum."

Gården

"Gården kommer att bli ännu mysigare med sittgrupper och mycket blommor och grönt. Ett paradis för den som har barn som vill ut och upptäcka."

Omgivning

"Konsum är kanske inte absolut billigast, men du tjänar en del tid på att ha butiken två minuter bort 7–22, varje dag."

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2019. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket renoverades av förgående ägare år 2012 och är från Epoq. Följande maskinell utrustning finns; kyl, frys, inbyggd mikrovågsugn integrerad diskmaskin, spisfläkt och ugn. Samtliga vitvaror är av det välkända märket Electrolux, förutom spisfläkten som är från Thermex.
I samband med föreningens stambyte i kök och badrum totalrenoverades samtliga badrum år 2011-2013. I badrummet finns möjlighet att installera egen tvättmaskin. Annars ligger tvättstugan bekvämt bara några trappor ned i samma trappuppgång.
Till lägenheten hör två förråd, ett vindsförråd och en matkällare.
Brf Regnbågen har en mycket välskött och stabil ekonomi. Belåningsgraden per kvadratmeter vid årsskifte 2019-2020 uppgick till låga 3.755 kr.
Varmvatten debiteras separat med 80 kr per kubikmeter. Debitering av förbrukning sker i efterskott och köpare vid förvärvande av lägenheten tar över ansvar för tidigare ägares senaste fyra månaders förbrukning. Normalförbrukning för 3 rok är ca 2-3 kubikmeter vatten per månad.
Föreningens fastighet är ansluten till Com Hem. I månadsavgiften ingår Com Hems basutbud av TV-kanaler samt bredbandsuppkoppling (50 Mbit/sek).
Det finns 52 parkeringsplatser (150 kr/mån) varav 49 med motorvärmare, 18 carportar (250 kr/mån) med motorvärmare och 24 varmgarage (350 kr/mån). Normalt kan en p-plats anordnas till inflyttningsdatum för ny ägare, och första möjliga ködatum är överlåtelsedatumet.
En gästlägenhet med fyra bäddar med pentry, dusch och toalett finns på Jutevägen 10 för föreningens medlemmar att hyra. Gästlägenheten renoverades 2012. Dessutom finns en fullt utrustad samlingslokal med plats för 24 gäster, pentry och toalett på Jutevägen 8, och lokalen renoverades 2018.
Ett större trädgårdsprojekt påbörjades under hösten 2020 och beräknas vara färdigställt maj 2021.
Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfregnbagen.se för mer information.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Jutevägen 2
Område
Dalvik
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1965
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
79.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
145 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.233 kr/mån Värme, bredband och kabel-TV
Pris
1.800.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Nuvarande ägares (en vuxen och ett barn) driftkostnader de senaste 12 månaderna har varit följande: hushållsel för ca 130 kr/mån, hemförsäkring för ca 100 kr/mån och varmvatten för cirka 110 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Regnbågen

Högst upp på Dunkehallavägen, med närhet till city och Stadsparken, ligger Jutevägen 8 och bostadsrättsföreningen Regnbågen.

Fastigheten Regnbågen 3 bebyggdes 1965 med 12 trappuppgångar med adresserna Jutevägen 2-24. Föreningen är en större förening i Jönköping och består av totalt 103 bostadsrättslägenheter samt sex lokaler.

Föreningen har 52 parkeringsplatser varav 49 med motorvärmare, 18 carportar med motorvärmare och 24 varmgarage. Kostnaden för parkeringsplats är 150 kronor per månad, för carport 250 kronor per månad och för garageplats 350 kronor per månad. Normalt kan en p-plats ordnas till inflyttningsdatum för nya köpare. Vid kö gäller dock överlåtelsedatum som första möjliga kötid.

Till varje lägenhet ett rymligt källarförråd samt ett mindre matkällarförråd. Det finns fyra tvättstugor i föreningen, varav två av dem ligger på nedre gården (Jutevägen 2-10) och är belägna i källaren på nr 2 samt i markplan på nr 6. Fräscha tvättstugor som renoverades 2012 med rejäla tvättmaskiner, torktumlare och separat torkrum. Tvättid bokas enkelt via ett elektroniskt bokningssystem som finns vid ingången. Tvättpassen är tre pass per dygn på fem timmar vardera. Det är även tillåtet att tvätta på söndagar under viss tid.

Gästlägenhet med fyra bäddar finns på Jutevägen 10, vilken renoverades 2012. Lägenheten är utrustad med pentry, dusch och toalett. Dessutom finns en fullt utrustad samlingslokal med plats för 24 gäster, pentry och toalett på Jutevägen 8. Lokalen är renoverad 2018.

Föreningens fastighet är i gott skick med de flesta större renoveringarna bakom sig. 2020 påbörjades ett omfattande trädgårdsprojekt där nya lekplatser, belysning, skyltning, sopförråd, cykelförråd byggs om. Trädgårdsprojektet beräknas vara färdigt till maj 2021. Under 2015 genomfördes bl.a. fönsterbyte samt byte av lägenhetsdörrar, 2011-2013 genomfördes byte av både köks- och badrumsstammar. Samma år genomfördes byte av elstigarna, totalrenovering av tvättstugor och gästlägenhet, ombyggnation av lokal till lägenhet, byte av låssystem, portlås, elektroniska bokningssystem och informationstavlor. 2009 byte av balkongdörrar och tillhörande fönster. 2002 genomfördes en fasadrenovering.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden uppgick vid årskiftet 2019-2020 till låga 3.755 kronor per kvadratmeter. Månadsavgifterna i föreningen har lämnats oförändrade sedan 2015 men 2020 höjdes avgiften med 1% (från ca 613 kr/kvm till ca 620 kr/kvm). För 2021 höjde föreningen avgifterna med 2% och inför 2022 beräknas man höja med ytterligare 2%.

Föreningens fastighet är ansluten till Com Hem. I månadsavgiften ingår Com Hems basutbud av TV-kanaler (20 kanaler) samt bredbandsuppkoppling (30-50 Mbit/sek).

Två miljöstationer finns med följande fraktioner: komposterbart, brännbart, papper, kartong, plast, glas, lampor & lysrör, batterier. Dessa är belägna bredvid uppgång 4 och 14. Dessutom finns gemensam container för grovsopor, belägen väster om uppgång 20.

Föreningen tillämpar individuell mätning av varmvatten, vilken debiteras i efterskott på månadsavgiften.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfregnbagen.se för mer information.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
0.96056 %
Andel av årsavgift
0.96056 %
Lägenhetsnummer
08-2024-1-6-5
DOKUMENT
KARTA