Jöransberg Vidala 4, sju rum och kök

Jöransberg - Fyra hektar mark med eget kräftvatten i Huskvarnaån

Svängrum och vridmoment, livsluft och platsgaranti. Drömmer du om en gård på landet där du har alla möjligheter att ta ut svängarna utan att det stör någon. Odla, elda och röja. Bada från egen brygga, fiska kräftor, eller ta några paddeltag med kajaken där Huskvarnaån är stilla som en sjö. Med fyra hektar mark plus 300 meter strandrätt finns det inget som kan stoppa dig här från att ro diverse projekt i land. Tänk på höjden, längden eller både och.

Har du entreprenörens läggning skulle det efter ansökan hos kommun och detaljplanarbete kunna gå bra att stycka av delar av marken och bygga ett antal hus med vackert läge mot ån, utan att det skulle inskränka på ditt revir nämnvärt. Några skisser och förslag finns redan framtagna av nuvarande ägare för hur det skulle kunna göras. Kommunalt vatten och avlopp är redan anslutet till tomten. Hur som helst, att kunna se ut över egen mark, gå ner till vattnet och bli en del i naturens kuliss, är en frihet som är svårt att sätta ord på. Och kanske också ett pris på.

Snabbfakta
Adress Jöransberg Vidala 4
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp 2-plansvilla med inredd källarvåning
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 188 + 99 kvm
Tomtareal 40190 kvm
Byggår 1945
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huvudbyggnad

Kök och matplats

Huvudentré och hall

"Han som lät bygga huset på 1940-talet var ingenjör på Stensholms Fabriks AB, vilket är nuvarande Saab-fabriken."

Gäst-WC

Vardagsrum

Matsal

"Det skulle vara kul om någon tar över som ser möjligheterna i naturen och läget och tar dem vidare ytterligare."

Sovrum 1

Badrum på andra plan

Allrum på andra plan

"Det är lite svårt att bestämma om detta är land eller stad. Du bor verkligen lantligt med 4 hektar mark, men du ser bort till villakvarteren, och har gångavstånd till stadsbussarna."

Balkong i väster

Sovrum 2

Sovrum 3

"Det är verkligen en aktivitetstomt, där du kan hitta på lite vad du vill. Paddla, bada, jaga, fiska kräftor, bygga kojor, hugga ved, spela golf; vi har haft väldigt kul här i 15 år."

Gästrum - sovrum 4

Vinkällare

Relax med dusch och bastu

"Med kommunalt vatten och avlopp, och fiber indraget, finns det inget som egentligen hindrar att bygga mer på marken ner mot Huskvarna ån."

Tvättstuga

Garage - verkstad

Källarvåning övriga utrymmen

"Vi får fin hjälp av bonden att slå våra ängar med maskin. Egna får skulle såklart var en bra hjälp att hålla landskapet öppet."

Lusthus, växthus & klockstapel

Utomhusjacuzzi

Altan i öster-söder-väster

"Vi och våra vänner har verkligen njutit av alla olika sociala utemiljöer här; altaner, lusthus, året-runt-varma utomhusbad och enorma gräsytor att bara umgås på."

Anlagd trädgård

Uthus och förvaring

Strandlinjen i Huskvarnaån

"Vi har röjt en del utmed stranden och lagt ut grus för att det ska vara skönare att gå på, men en bit ut blir det snabbt djupt så att du inte bottnar."

Övriga markytor

Omgivning

Huset och marken ligger precis i utkanten av Jöransberg med "J". Ett bostadsområde som balanserar på södra Vätterbrantens kant med vild terräng bort mot Tenhult och ned mot Huskvarnas södra delar. Din egen mark och bondens jordbruksmark tar vid bort mot Carlforsbruk. Jöransäng är lekplatsen mitt i bostadsområdet, vilken till stora delar sköts och utvecklas av områdets byalag som har cirka 300 hushåll som medlemmar. Just nu har klätterställningarna byggts om. Vintertid spolas skridskois på asfaltsplanen och pulkabacken fylls av kälkar och tefat, eller andra friktionsbefriade farkoster. På konstgräsplanen kan barn och vuxna spela tennis, fotboll, handboll, volleyboll eller innebandy. Från huset till Jöransäng är det inte mer än fem minuters promenad.

Skolor och förskolor finns lite varstans här uppe på berget, Nordskogen, Stensholm, Fagerslätt, Hakarp bland annat. På den lilla närbutikens påsar står det Tempo; handla regelbundet där så finns den kvar när du som bäst behöver den. Att åka ner till sta'n en extra vända kostar en del, om du inte tar cykeln.

Jöransbergs Byalag har de varit en positiv kraft i området sedan ca 40 år tillbaka. I princip alla hushåll är medlemmar och stöttar en mycket uppskattad verksamhet som gör det möjlig att genomföra många kul aktiviteter under året, inte minst vid påsk och valborg. Den som vill hitta på projekt som kan komma fler till glädje här uppe, kan göra det med bra stöd av Byalaget. Bli medlem direkt du flyttar hit!

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Jöransberg Vidala 4
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
188 + 99 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 40190 kvm
Tomttyp: Naturtomt och anlagd gräsmatta
Energideklaration
Energiklass D , 56 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA