John Erikssonsgatan 39, fem rum och kök

Fruktat klokt

Oj, vilket näpet litet hus. Perfekt för den lilla familjen i växande. Tre stora sovrum, vardagsrum och matsal, allt delat på två plan med ingångar på bägge ställen. Allt för att vardagen ska bli hanterbar med skolväskor och skateboards, hundar och katter, mössor och vantar; på väg in och ut. Trädgården är mer som edens lustgård med dignande äppelträd som frestar ögat. Hallon, vinbär och ett växthus - all inclusive. Gräsmatta med hyggligt bollsinne om du vill lira lite boll med barnen, men vill du ha större spelplan ta sikte på Jordbrovallen.

Det här är inte bara ett klokt hus, utan en symbol för frigörelse och välstånd. En viktig bit samhällshistoria från 1900-talets första del. Ett så kallat egna-hems-hus som gjorde det möjligt för en strävsam familj att flytta från trångboddheten i stan. Slå ner egna bopålar, sätta äppelträd i egen jord och se sina barn växa upp i en trygg miljö med lite extra svängrum både inne och ute, i trädgården och på sluttningarna ner mot Tabergsån.

Snabbfakta
Adress John Erikssonsgatan 39
Område Gräshagen
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 64 + 61 kvm
Tomtareal 496 kvm
Byggår 1939
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Något som inte syns på bilderna är alla våra fina grannar; vi hjälper varandra med både stora och små uppgifter när det behövs."

Entré nere

Entré uppe

"Jag hoppas att vindruvorna är mogna lagom till visningen, det är fritt fram att smaka för alla som kommer och tittar."

Sovrum 1

Köket

"Sammanfattningsvis är det ordet NÄRA som bäst fångar hus och läge; nära Vattenledningsparken, nära stan och Munksjön, och nära grannar och dagmamman snett över gatan."

Vardagsrum

Balkong

"Vinden är inte så stor, men är perfekt förvaring av prylar som man inte behöver så ofta om året. Men lasta inte upp för mycket."

Matsal

Gästtoalett

Badrum

"På ovanvåningen har vi inte gjort så stora förändringar, men bottenvåningen användes mest till förvaring, och jag ville ha en rejäl hall som funkar i alla väder."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Huset är byggt 1939, och tydligen levererades det som byggsats från fabrik, precis som man gör idag. Tre hus på gatan är, eller har varit helt identiska."

Tvättstuga

Hobbyrum

"Fruktträden ger massor frukt år efter år. Oftast mycket mer än vi kan ta vara på. Olika sorter, som mognar lite olika men alla smakar fantastiskt. Fritt fram att smaka på visningen."

Trädgården

Växthuset

"Det är jag som har byggt växthuset, jag tror det var 2002. Gurkor, paprikor och tomater brukar vi odla varje år."

Förråd

Omgivning

Mäklaren informerar
Härligt litet hus med stor känsla! En bostad med charm och tradition där man snabbt känner sig hemma. Detta hus urskiljer sig från många andra i området genom sitt fina ljusinsläpp även i källarplan som till hälften ligger ovan mark vilket tillåter bra ljusinsläpp!
Den nuvarande ägaren har under sin tid i huset till mycket stora delar renoverat, underhållit och vårdat denna bostad mycket väl. Nedan nämns i stora drag de åtgärder som utförts på fastigheten.
Någon gång under 1980-talet byttes och tilläggsisolerades fasaden på huset. Fönstren på huset har i stora delar bevaras i originalutförande för att behålla husets karaktär. Dock har de löpande under åren underhållits, fått nya glas och energikassetter så samtliga fönster är nu av antingen typen 2-glas med energisparglas alternativt 3-glasfönster.
1999 gjordes en ny dränering runt huset då grund och sockel samtidigt tilläggsisolerades. Källaren fick även nya fönster, dessutom förstorade fönster ut mot gatan. 3-glas i sovrummet nya
Några år senare, 2001, fick källaren nya golv. Klinkers och laminat i entrén och hallen, samt ekparkett i sovrummen.
2002 renoverades taket med ny papp, läkt, vindskivor, hängrännor och stuprör. Det traditionella lerteglet behölls för att låta huset behålla sin ursprungliga karaktär. 2002 byggdes även friggeboden samt växthuset.
2003 tilläggsisolerades vinden och den stensatta uteplatsen i trädgården på husets baksida byggdes.
2004 monteras en spiskassett i den öppna spisen i vardagsrummet. Besiktningsprotokoll från installationen finns bifogat under fliken "Dokument"
Badrummet i källaren renoveras 2005 med nytt klinker och kakel samt elektrisk golvvärme.
2018 fick köket en ordentlig uppfräschning. Säljaren la då in ett nytt parkettgolv och bytte bänkskivor, diskbänk, spis och diskmaskin. De nya vitvarorna kommer från Bosch, spisen har induktionshäll. Kyl/frys från från Siemens 2013.
Visa mer
BOSTAD
Adress
John Erikssonsgatan 39
Område
Gräshagen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
64 + 61 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 496 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 68 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA