John Erikssonsgatan 34B, fem rum och kök

Köksvägen till hjärtat

Det här är en liten pusselbit i svensk bebyggelsehistoria. Ett praktiskt, klokt och tryggt så kallat egnahemshus. Förnuftigt redan när det byggdes fredsåret 1945. Bestående värden som sedan förvaltats väl av nuvarande ägare. Bland annat med ett vackert, öppet kök från Kvänum och ett källarplan som öppnar sig med allt annat än källarkänsla i ett stort tv-rum och ett nästan lika stort badrum bland annat.

Familjen har två döttrar, som lagt beslag på sovrummen uppe, så har föräldrarna inrett ett eget gemak med rufsig heltäckningsmatta nere. Uppe finns ett mindre badrum vilket smidigt förhindrar trängsel i morgonrusningen till jobb o skolor. Kaminen i den råa murstocken är en magnet som vägrar släppa greppet om du väl hamnat i dess attraktionsradie. Efter maten blir det gärna att man sitter kvar långt efter kaffe och efterrätt. Perfekt för både laxätning och läxläsning alltså. Fast aldrig samtidigt.

Denna del av Gräshagen är en lugn avkrok ner mot Jordbrovallen, och med Munksjön två frisparkar bort. Även nära upp i skogen runt Vattenledningsparken och Odensberg. Ut på landet tar du dig via den kringliga vägen till Bårarp. In till stan är det lika smidigt att ta cykeln, som att starta bilen. Dessutom blir det vackrare väg om du tar strandvägen runt just Munksjön. Av barnen i huset, går en i Junedalsskolan, en i Gräshagsskolan.

Snabbfakta
Adress John Erikssonsgatan 34B
Område Gräshagen
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 68 + 68 kvm
Tomtareal 639 kvm
Byggår 1945
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Allrum

"Vi har nog dragit upp en miljard nubb ut plankgolvet, men vi ville så gärna behålla det."

Kök

"Köket blev väldigt socialt efter ombyggnad; nu sitter 15 personer vid långbord, och kan prata med kocken."

Matplats

Sovrum 1

"Egentligen en väldigt perfekt storlek på hus på många sätt; du behöver inte flytta sladden till dammsugaren exempelvis."

Sovrum 2

Dusch/wc

Hall nere

"När vi gjorde badrummet nere tog vi i, för att få rejäl yta och en skön känsla att bara vara på."

Badrum

Dressingroom

"Ica-Nära är en go butik att ha på så kort avstånd, och La Mia, som gör riktigt goda pizzor."

Vardagsrum

Sängkammare

"Allt vi renoverat har vi gjort för att bo kvar; inget quick-fix - det har tagit 15 år att komma hit."

Groventré

Uterum

"När scillan och vitsipporna blommar samtidigt så det kryllar i trädgården, då är det vår."

Trädgård

Huset

"Längtar du ut naturen, är det snabbt gjort att ta sig upp i Vattenledningsparken och skogen runt omkring där."

Omgivning

Mäklaren informerar
Underbar bostad med en stor charm och hemkänsla! Här känner man sig hemma direkt. Ljusflöden och rumsdisposition som verkligen får dig att trivas! Öppet och härligt!
De nuvarande ägarna har med sina barn bott och njutit av sitt hus i precis 15 år nu. Under tiden har huset underhållits och vårdats väl och i flera omgångar har stora förändringar och förbättringar utförts. Till de större och senaste hör;
Kök totalrenoverat 2015 med ett platsanpassat kök från Kvänum med massiva målade luckor och lådförstycken och med en vacker bänkskiva i oljevaxad mörkpigmenterad ek. Snygg spis och fläkt från italienska Bertazzoni. Kyl/frys är extra bred och diskmaskinen så klart snyggt helintegrerad, båda dessa från Siemens.
Badrum och hall i källarplan totalrenoverades 2009 då ytorna helt rensades av, betonggolv avlägsnades och nytt i modern standard byggdes upp. Vattenburen golvvärme i den nu välisolerade betongplattan. I samband med dessa renoveringar byttes även fönstren i källarplan och självklart även både el- och rörstammar! Inget slarv här inte!
På tal om källaren så dränerades den 1997.
Utsidan fick en ordentlig genomgång i somras, alltså 2016, då fasaden målades och samtidigt byttes även stuprör, hängrännor och fönsterbleck. 2005 fick huset helt ny fasadpanel samt tilläggsisolering och ny vindpapp, så även här är det ordentligt genomgånget!
Braskaminen installerades och skorsten renoverades 2014.
Taket byttes 2002 och fjärrvärme installerades 2003.
Huset är anslutet med fiber från Wetternet.
Huset har ett härligt läge med sol under hela dagen från tidig morgon då solens första strålar träffar rakt in i trädgården där den sedan hänger kvar under hela dagen fram till tidig kväll. Solen sista stålar njuter man av på husets framsida. Uterummet har sol från ca kl 09:00 fram till ca kl 17:00
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
John Erikssonsgatan 34B
Område
Gräshagen
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
68 + 68 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 639 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 102 kWh/m2 och år
Tillträde
1 mars 2017.
KARTA