Johan Skyttes väg 4A, sju rum och kök

En vacker revolution

Fyra sovrum, tre toaletter, två duschar, men bara ett kök. Enkel familje-matematik, förnuft och känsla i fin kombo. Här har du flera sällskapliga ytor att välja på med mer eller mindre revir och avskildhet. Full öppenhet råder mellan kök, matplats och vardagsrum som blir det naturliga navet för familjen att fylla på med både social näring och rena kalorier. Utsikten innebär estetisk naturvetenskap där vädrets makter får fint spelrum året runt. Ljuset är alltid den vackraste inredningsdetaljen.

I denna villa har livet gått sin gilla gång sedan början av 60-talet. Ja, ända tills nuvarande ägare flyttade in för cirka 13 år sedan och resolut satte stopp för laga förfall. En mjuk revolution påbörjades, med fin känsla för husets ursprung, för att inte springa i från historien. Gamla fiskbensparketten fortsätter att saxa fram både här och där, trappan och räcket i mässing är självklart orört, liksom mosaiken på golvet i gästtoaletten. Öppna spisen fortsatt magnifik, även med den nya kaminen som gör att det både lyser och värmer numera.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Johan Marklund, ansvarig mäklare

Snabbfakta
Adress Johan Skyttes väg 4A
Område Bymarken
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 166 + 98 kvm
Tomtareal 752 kvm
Byggår 1960
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Huvudentré

Vardagsrum

"Vi har haft tretton riktigt fina och bra år på Johan Skyttes, men nu hägrar en flytt för familjen västerut mot Göteborg."

Terrass i öster-söder-väster

Matplats

Kök

"Att stöka och dona i köket samtidigt som du hela tiden har rymden och utsikten närvarande är fint året runt alla tider på dagen."

Gäst-WC

TV-rum

Sovrum 1

"Det är tveklöst ett väldigt gediget hus, det märktes inte minst när vi skulle flytta en vägg med garderober som det tog sin tid att forcera."

Sovrum 2

Duschrum

Sovrum 3

"Båda våra barn har spelat fotboll med Hallby på planen alldeles här intill; numera kan man också spela padel."

Balkong i öster

Trappan

Entré i nedre plan

"I nedre plan blev det en total renovering, där vi bilade upp golvet och isolerade och la in golvvärme i princip överallt."

Allrum i nedre plan

Badrum i nedre plan

Sovrum 4

"I och med att vi parkerar bilarna på baksidan så är vår huvudentré där nere. Smidigt att bli av med ytterkläder och skor."

Tvättstuga

Garage och förrådsdel

Trädgård

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2007. Nedan följer en kortare sammanställning av underhåll och förbättringar som utförts under deras och föregående ägares innehavstid.
1986 - Dränering av husgrund mot väster och söder.
2003 - Omläggning av yttertak med ny papp, läkt och nya betongpannor. Översyn av taket och byte av en del underlagspapp mot öster utfört av fackmän 2020.
2005 - Installation av bergvärme. Större service och byte av cirkulationspump utförd via fackmän 2020.
2005 - Renovering av duschrum i entréplan. Våtrumsintyg på utfört arbete finns.
2006 - Dränering av husgrund mot norr.
2007 - Omdragning av hela elsystemet i huset. Jordade kontakter i alla utrymmen anslutna till jordfelsbrytare och proppskåp med automatsäkringar. Allt arbete utfört av behöriga elektriker.
2007 - Ombyggnation av kök med ny öppnare planlösning mot matrummet/vardagsrummet. Installation av vattenburen golvvärme i kök och byte av samtliga vitvaror. Allt arbete utfört med hjälp av hantverkare.
2007 - Renovering av innertak i vardagsrum och kök, installation av limträbalk, ny takspont, ny takstol.
2007 - Installation av eldriven markis vid uteplats/terrass mot söder. Denna har sol/vindautomatik och går automatiskt in och ut vid behov, men går också att styra manuellt.
2008 - Anläggning av trädgård mot väster.
2008 - Byggnation av ny uteplats/terrass i lärkträ, en regntät konstruktion som har plåttak under trallen som leder bort regnvatten till en hängränna. Under denna finns ett rymligt kallförråd som sväljer trädgårdsredskap, cyklar och annat. Här under står också ventilationsaggregatet som ventilerar tvättstuga och badrum i nedre plan.
2009 - Uppfräschning av duschrum i entréplan med nya badrumsmöbler, nya blandare och installation av PAX-fläkt.
2010 - Ombyggnad av balkong mot öster. Anläggning av trädgård mot öster.
2010 - Byte av samtliga fönster (förutom fyra blyinfattade fönster i vardagsrum) samt altandörr i entréplan.
2011 - Målning av fasad mot norr, söder och väster. Ommurning av skorsten och omgjutning av skorstenskrona. Installation av braskamin i vardagsrum och fläkt till denna.
2012 - Byte av plåtar vid tak samt byte av stuprör och hängrännor.
2013 - Installation av braskamin i allrum i nedre plan.
2013 - Omfattande ombyggnation av större delen av nedre plan; den gamla betongplattan bilades bort och grävdes ur och en ny isolerad bottenplatta med vattenburen golvvärme gjöts. Stora delar av källarplanet har fått en helt ny planlösning och mängder av gammalt byggmaterial rensades bort. Den enda delen i detta plan som är kvar i ursprungsskick är garaget. I samband med denna ombyggnation byttes alla gamla avloppsstammar och vattenrör och all el är ny och kopplad mot jordfelsbrytare. Samtliga fönster i detta plan byttes samma år.
2013 - Dränering av östra sidan med ny stenkista för dagvatten.
2014 - Byte av tvättmaskin.
2016 - Anläggning av mur, plattor och trappa på baksidan mot öster.
2017 - Byte av kyl & frys i köket. Den gamla kylen från 2007 funkar fortfarande och står i garaget och verkar som dryckeskyl. I garaget står även en frysbox från 2014.
2018 - Installation av Yale Doorman-lås på ytterdörrarna och larm från Verisure.
2020 - Översyn av yttertak och byte av en del takpapp mot öster. Större service på bergvärmepumpen och byte av cirkulationspump.
Vattenburen golvvärme finns i stora delar av nedre planet; hall, allrum, tvättstuga, badrum, klädkammare och sovrum. Även i köket i entréplan ligger vattenburen golvvärme. I duschrummet i entréplan finns elburen golvvärme.
Huset är anslutet till Jönköping Energis fiberoptiska bredband. För mer information om olika bredbandshastigheter och TV-paket, besök gärna www.wetternet.se
Vid försäljningen medföljer den väggmonterade sittmöbeln i entrén i nedre plan, hyllsystemet i garaget och konsollsystem på väggen för skidor etc. Även arbetsbänken i garaget och det extra kylskåpet och frysboxen medföljer om så önskas. I flertalet garderober och i klädkammare och förråd sitter ett hyllsystem från ELFA som också medföljer om så önskas.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Johan Skyttes väg 4A
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
166 + 98 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 752 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 55 kWh/m2 och år
KARTA