Johan Skyttes väg 15A, sju rum och kök

Färdigställt för storfamiljen

Letar du efter stora ytor, gedigna hus och många praktiska lösningar? Ja, då ska du blicka tillbaka i tiden. Just 1960-talet är skärningstiden då alla goda ting tycks mötas. Detta hus på övre Bymarken är inget undantag. En helgjuten "snygglåda" med massor av offentliga kubik och kvadrat uppe, och med magisk utsikt dessutom. Och lika mycket fin förvaring och funktionalitet på bottenvåningen.

Johan Skyttes väg kanske ni undrar var det kommer ifrån. Jo, denne man föddes i Nyköping, hade uppenbart läshuvud och blev efter studier utomlands 1604 utsedd till lärare åt Gustav II Adolf. Namnet Skytte tog han när han adlades. Han upprätthöll många ämbeten under sin livstid. Han grundade universitet i Estland och skickades till England som diplomat och, där har vi kanske kopplingen till Jönköping, han var också hovrättspresident vid Göta hovrätt som han grundade 1634 i Jönköping, där den ligger alltjämt.

Snabbfakta
Adress Johan Skyttes väg 15A
Område Bymarken
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 204 + 72 kvm
Tomtareal 647 kvm
Byggår 1969
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Vi brukar skoja och kalla det pensionat Skytten, för vi har så många barn, släktingar och gäster som kommer och hälsar på och det finns plats för mycket folk."

Framsidan

Entré

Övre plan

"Vi satsade på nya ekgolv på hela ovanvåningen när vi byggde om; allt för att få det så enhetligt som möjligt."

Vardagsrum

"Det fanns ingen balkong alls på huset, utan det var vår idé med stora pardörrar ut. Här sitter vi gärna och äter frukost så fort vädret tillåter."

Balkong

Kök

"Vi äter gärna måltider sittande i bardelen i köket med utsikten rätt ut över Vättern, som du aldrig tröttnar på. Vid rätt årstid kan man tajma soluppgången till morgonkaffet."

Matplats

Uteplats - Baksida

Sovrum 1

Badrum på övre plan

Sovrum 2

Sovrum 3

Gäst-WC

"Vi har bott i huset med fyra barn hemma; därför fick vi göra ett sovrum till precis till höger ovanför trappan, där det tidigare var en öppnare lösning."

Sovrum 4

Sällskapsrum i entréplan

"Med den stora ytan klinkergolv nere går det bra att rulla in en barnvagn ganska långt utan att du behöver tänka på att golvet skulle ta skada."

Sovrum 5

"När vi renoverade blev det golvvärme i hela källaren med undantag för sovrummet. Att gå ner i tvättstugan gör inget ont, utan är rätt trevligt."

Biljardrum

"När vi har fest hemma, finns det en tendens att festligheterna slutar där nere i biljardrummet, med tillhörande bar och vinkyl."

Toalett i entréplan

Svagt höger ut i hallen hittar du den lilla gästtoaletten där både du och dina gäster kan pudra näsan diskret. Renoverat till en trevlig bekantskap och du hittar ett ännu nyare, större badrum längre in i källarregionen.

Relax - Bastu

"Där tidigare oljetank och panna stod har det blivit ett helt nytt badrum med relaxbadkar, som vi har använt mycket genom åren."

Dressingroom

Tvättavdelning

Garage

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2003. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Taket på huset är omlagt 2003 av Takringen i Jönköping. Taksargen kläddes med plåt av Byggnadsplåt AB under 2013.
Under 2003 installerades även bergvärme med tillhörande bergvärmepump från Nibe. Detta arbete utfördes av A J Thermopump AB.
Fönster mot söder och väster byttes 2003 och samtliga fönster mot öster byttes 2008.
Köket som totalrenoverades under 2003 har följande maskinell utrustning: Induktionshäll (Bosch), inbyggnadsugn (Bosch), mikrovågsugn (Bosch), spisfläkt (Thermex), integrerad diskmaskin (Whirlpool), kyl (Electrolux) och frys (Electrolux). Samtliga vitvaror från 2003. I samband med att köket renoverades lades nya ekparkettgolv in på hela övervåningen.
Under 2005 dränerades husets södra sida samt vinkeln på husets baksida.
Under 2007 renoverades gästtoalett på övre plan och efterföljande år renoverades toaletten i entréplan.
Balkongen mot öster är tillbyggd 2009. Bygglov för denna finns.
Tvättstugan renoverades under 2009. Tvättmaskinen är utbytt 2015 och av märket Samsung. Torktumlaren kommer från Cylinda och installerades 2016.
Biljardrummet färdigställdes under 2010.
Relaxavdelningen med tillhörande bastu färdigställdes 2013. I samband med detta installerades en extra varmvattenberedare (Nibe Eminent) under 2014.
I hela entréplanet, med undantag för sovrum 5 finns vattenburen golvvärme. På övre plan är det elburen golvvärme i gästtoaletten samt under marmorstenarna i kök och under bardisk.
Poolen på uteplatsen installerades under 2008 men plåtsargen till denna är sedan bytt 2015.
Under 2008 installerades även centraldammsugare i huset.
Braskaminen och öppna spisen är funktionsdugliga. 2011 installerades ny spiskassett från Keddy.
Golven på övre plan i hall, kök och vardagsrum har hårdvaxbehandlats under 2016.
Solen går upp på morgonen på husets östsida med uppiggande strålar på balkongen, där solen är kvar till cirka lunchtid. Solen avnjuts sedan under eftermiddagen fram till kvällen från trädäcket.
Nuvarande ägare har ett hemlarm från Verisure. Möjlighet finns att överta detta om så önskas.
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar garderoberna i sovrum 5. Även skänken under vitrinskåpen vid matplatsen samt taket till grillplatsen lämnas kvar till nästa ägare.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Johan Skyttes väg 15A
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
204 + 72 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 647 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 83 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA