Ingeryd 19, sex rum och kök

Milsvid vidvinkel

Vägen böljar och bänder sig fram genom landskapet. Höger, vänster och strax utanför Ölmstad är du uppe på Skärstadalens högsta höjd. Ingeryd är en liten gles by med ca hundratalet spridda invånare. Räkna med betydlig fler kor och får i hagarna runt om. Tomten är en strategisk avstyckning från stora gården, med en vidunderlig utsikt över hela nejden, vilket faktiskt innebär en bra bit in i Västergötland, och när träden klär av sig även ett uns Vätterutsikt. Vill du bo på landet, kan inte behaget bli bördigare än så här.

Skärstadalens bördiga mylla befolkades strax efter att inlandsisen drog sig tillbaka. Här utmed lilla vägen mellan Ölmstad och Östanå ligger byarna på rad. Om du fortsätter hela vägen norrut kommer du ut på stora Tranåsvägen precis ovanför infarten till Gränna. Mitt i byn passerar även Bauerleden på sin väg från Bunn över till Vättersidan om du går från syd. Sjön Bunn har nog också närmaste badstrand om du vill ha anständiga badtemperaturer. Annars har du såklart Vättern ganska nära också. Gillar du landsvägscykling har du miltals med slingriga asfaltsvägar inom när och fjärran. Att vandra i skog och hagar och plocka vildhallon, blåbär och kantareller blir snabbt ett sätt att varva ned för hela familjen. Så här på landet har du också många småskaliga producenter av olika livsmedel. Äggen köper du såklart lokalt. Men skulle du längta efter lite lördagsshopping är du inte mer 25 minuter bort från A6-center.

Om du undrar över gårdsnamnet, så är det inget nytt påfund, utan Inge är ett ursvenskt mansnamn. Efterleden ”ryd” hänger samman med ordet röja. Alltså platsen där Inge röjde skogen för ge plats åt hus och odling. Det tackar vi honom för. Han valde platsen med omsorg.

Snabbfakta
Adress Ingeryd 19
Område Ölmstad
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 160 + 72 kvm
Tomtareal 2733 kvm
Byggår 2012
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Entréhall

Groventré - Tvättstuga

"Huset har riktigt trä i väggarna överallt, plus att alla hörn är skodda med stål innan spackling och målning. Allt för att tåla en barnfamiljs alla beteendemönster."

Kök

Matplats i kök

Uteplats kök

"För oss var det väldigt lockande att flytta ut här med vidderna och vyerna över hela nejden."

Vardagsrum

Matplats i vardagsrum

"Du kommer vänja dig vid att går får och kor och betar i hagarna runt omkring, och ser till att hålla markerna fortsatt öppna."

Uteplats vardagsrum

Allrum

Sovrum 1

"I vår familj har det blivit så att barnen har fått rummen med bästa utsikten ut mot dalen."

Sovrum 2

Badrum

Sovrum 3 - Arbetsrum

"Vi valde ett A-hus, som vi tyckte kändes väldigt rejält, med tjocka väggar, massiva dörrar och golvvärme över allt, även i garaget."

Sängkammare

Stora badrummet

"Barnen går i skolan i Ölmstad, från förskola till 6:e klass. Skolbussen stannar precis utanför här."

Trädgård

Lekstuga

"Det är inte på något sätt så att vi lämnar Ingeryd, utan vi flyttar upp på gården där jag har vuxit upp."

Garage

Omgivning

Mäklaren informerar
En mycket trevlig och välplanerad familjevilla i ett unikt lantligt läge strax utanför Ölmstad. En idyllisk, tryggt och barnvänlig miljö i den vackraste omgivning! Huset byggdes under 2012 och kompletterades från 2013 med garagebyggnad och uteplats. Uteplatser, kompletterande utrymmen på garaget samt mark-, och trädgårdsarbeten har sedan utförts löpande. Nedan följer en enkel sammanställning av kompletteringar och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Huset kommer från A-hus, som bygger rejäla hus helt i trä. Nuvarande ägare valde dessutom att göra huset ännu rejälare genom att välja att förstärka väggarna med OSB-skivor på båda sidor. Detta gör huset stummar och tystare, och gör även att du enkelt kan fästa upp saker på väggarna utan att bekymra dig om pluggar. Skruva eller spika som du vill! Huset uppfördes av A-hus i samarbete med Akustikservice.
Köket som sitter i huset kommer från Marbodal och såklart komplett utrustat med vitvaror, såsom induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Vitvarorna kommer främst från Siemens, diskmaskin från Cylinda och fläkt från Fjäråskupan. Tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan kommer också från Siemens.
Hela huset har vattenburen golvvärme från bergvärmeanläggningen. Värmen leds via en kulvert även ut till garaget som även det i sin ursprungsform har golvvärme i betongplattan. Lyxigt värre! Borrhålet är dessutom rejäla 160 meter djupt, så här finns mycket lagrad värme att ta hand om.
Tillbyggnationerna på garaget, ex. cykel- och redskapsbod är byggt i omgångar mellan 2013 och 2018.
Centraldammsugare finns installerad i huset.
I trädgården finns en trevlig lekstuga och en lekställning som följer med köpet.
Morgonsolen ger ett härligt ljus in i huset från entrésidan redan tidigt på morgonen. Solen håller sedan hus, uteplatser och tomt skönt varma och ljusa ända fram till solens nedgång i horisonten i nordväst så sent det går på sommaren. Uteplatsen vid köket har sol från morgonen och den större uteplatsen på husets baksida har sol från förmiddagen till solens nedgång.
Bostadshuset omfattas av en byggfelsförsäkring som gäller fram till 2022-12-05.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät. Läs mer på www.wetternet.se I huset är dessutom ett nätverk draget till samtliga rum från mediacentralen som finns i tvättstugan.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Ingeryd 19
Område
Ölmstad
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
160 + 72 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 2733 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Slutet februari enl. ö.k.
KARTA