Huskvarnavägen 97E, tre rum och kök

Herrgårdskänsla på näset

Drömmen om en egen herrgård är närmare än du tror. Kanske både ekonomiskt och geografiskt. Detta pampiga hus har legat på Vättersnäs långt innan området faktiskt kallades så. Den snart 200-åriga historien är kantad av prominenta besökare, varav en kunglig satte bestående spår just i denna våning. Detaljerna gör helheten, och här är det gott om dem. Högt i tak, fantastiska listverk, kalkstensgolv, höga fönster och bröstpaneler som gör skäl för namnet kommer du märka.

Bostaden har en modern planlösning med vardagsrum och matsal i en öppen volym, med köket precis intill. Härliga kvadrat och kubik där de höga fönstren levererar ymnigt med ljus från tidig morgon. Två badrum och två sovrum öppnar för att hushållet kan vara av lite olika sammansättning. För en, för två eller för tre. Full tillgång till den stora öppna trädgården med stor uteplats mot öster och söder gör att detta är lika mycket villa som lägenhet. Långt över standard på många sätt.

Snabbfakta
Adress Huskvarnavägen 97E
Område Vättersnäs
Bostadstyp Ägarlägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 114 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Månadsavgift 1.353 kr
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Historia

"Min farmor hade en dröm att få bo i detta huset en dag, och så blev det också. Vi har tagit över lägenheten efter henne och trivts lika bra som hon."

Ägarlägenhet

"Alla har tillgång till två parkeringsplatser, en under tak och en ute i det fria. Det brukar inte vara några problem att även gäster får plats med sina bilar."

Kapprum

Hall

Badrum 1

"Det finns gemensam tvättstuga i huset om du ska köra några maskiner lakan och dukar, men annars tvättar vi det mesta i vår egen tvättstuga."

Sovrum 1

Badrum 2

Kök

"Köket och den stora salen är såklart perfekt när du har många gäster, men även härligt lyxigt när vi är hemma själva bara vi."

Matplats

"Matsalen kallas drottning Sophias matsal, för här har verkligen drottningen vistats i början av 1900-talet när huset var hälsohem för dåtidens kändisar."

Vardagsrum

Sovrum 2

"Läget mellan Huskvarna och Jönköping, och närheten till Vättern gör det smidigt på alla sätt. Du har nära till sandbankarna."

Uteplats

Trädgård

"Du märker direkt att det är ett hus där alla bryr sig om både huset och varandra, allt för den gemsamma trivseln."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Gula Sanna är belönat med Stadsbyggnadsnämnden pris för God Byggnadsvård.
Samfällighetsavgiften per år uppgår till 16 236 kr. Det som ingår i samfällighetsavgiften är följande: avfall, Com Hem-anslutning med ett grundutbud av TV-kanaler och bredband (250/10 Mbit) samt snöröjning.
Utöver samfällighetsavgiften betalar man även ca 14 280 kr per år för drift (värme och vatten). Denna kostnad är rörlig och justeras en gång per år.
Samfällighetsavgiften och uppvärmningskostnaden uppgår för närvarande till 2 543 kr/mån men betalas kvartalsvis (7 629 kr).
2010-2011 totalrenoverades huset av Pålssons Bygg. Samtliga kvalitetsintyg och kvitton finns.
När köket renoverades valde man att sätta in ett Kvänumkök (Hamilton) i bostaden. Samtliga vitvaror är av märket Husqvarna förutom fläkten som är från Fläktwoods. Spishällen har induktionsfunktion. Till köket finns komplett uppsättning av Kvänum Hamilton i ek-luckor.
I badrummen finns skön elburen golvvärme. Det går att ha vitvarorna i båda badrummen, för närvarande står de i Badrum 1. Dessa installerades 2011 och är av märket Husqvarna. All interiör är från Svedbergs.
2015 installerades värmepumpen och är av märket Mitsubishi Electric.
2018 monterades duschväggen upp i Badrum 2.
2019 tapetserades Sovrum 1 om.
Kakelugnen som står ivardagsrummet går att elda i.
Solens första strålar träffar uteplatsen och rör sig vidare längst med matplats och kök. På uteplatsen har man sol från förmiddag till tidig kväll. På framsidan, vid entrén njuter man av solen från tidig eftermiddag till sent inpå kvällen.
Vätterns skvalp väntar precis runt knuten med gångavstånd med bad och strand.
Jordfelsbrytare finns installerad.
Till bostaden hör en carport med motorvärme samt en parkeringsplats.
Ett stort förråd i källaren finns att tillgå.
En gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp samt toalett finns också till förfogande nere i källaren.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Huskvarnavägen 97E
Område
Vättersnäs
Upplåtelseform
Ägarlägenhet
Byggnadsår
1830 (Totalrenoverades 2010-2011)
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
114 kvm (taxeringsinformation)
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarna har följande driftkostnader: Hushållsel om cirka 300 kronor per månad och larm för 179 kronor per månad.
Pantsatt
Nej
Kommunal avgift
1.562 kr
KARTA