Huskvarnavägen 4 A, tre rum och kök

Konsten att rädda ett hus till eftervärlden.

Söker du boende med sköna söderbalkonger och stadsnära Vätterutsikt, är det i kvarteret Vingården du ska leta. 3 av 6 är redan bokade! Här längst ut på Liljeholmen precis innan Rosenlundsbankarna reser sig, renoveras just nu en vacker fastighet med 6 lägenheter där Vätterns närvaro har satts i första rummet. Och i andra och tredje också. En kombination av tidsresa och byggprojekt där samtid, framtid och historia är lika vägledande.

Ett vackert 30-talshus som rustas för framtiden med blicken vänd både mot dess gedigna historia och den varma skandinaviska modernismen. Här har ingen möda sparats för att skapa trivsel i varje vrå - både ute och inne. De små detaljerna, är inte bara detaljer, utan helt avgörande för stämningen och känslan i helheten. Du kommer märka det i materialval, färgsättning, ytskikt, belysning och restaurerade detaljer.

Arkitekten bakom renoveringen av Vingården 2 även ritat in balkonger mot gården till lägenheterna som ligger på första och andra våningen. Balkongerna uppförs i samband med renoveringen av fastigheten som pågår under våren 2015.

Kontakta mäklaren för individuell visning!

Snabbfakta
Adress Huskvarnavägen 4 A
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 80 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4.654 kr/mån
Inkluderar Värme, kallvatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Och kanske till dig?

"Ett visionärt förslag som tog vara på husets genuina kvaliteter men som också fångade in den varma skandinaviska modernismen i rena materialval, öppna ytor och vacker belysning både inne och ute."

Det gamla får nytt liv

"Vi lägger exempelvis väldigt mycket resurser på de gamla fönstren. Det hade såklart varit mycket billigare att köpa nya treglasfönster."

Gården

Balkonger

Bottenvåning

Ingången till alla lägenheterna blir från gården via två trapphus, ett till höger och ett till vänster om vagnsporten. På bottenvåningen blir det två lika stora 3-rumslägenheter. Den totala ytan blir något mindre här nere eftersom gången genom huskroppen tar en del yta i anspråk. Lägenheterna har sovrummen mot gården, där varken stickig morgonsol eller utryckningsfordon kan riskera att väcka sjusovaren.

Lägenhet nr 1

Lägenhet nr 2

"Som jag ser på projektet, så är ambitionen att resultatet ska ha en sådan kvalitet och känsla att jag vill bo där själv."

Övervåning

Lägenheterna på andra våningen delar trapphus med vindsvåningarna. Nya fönster har tagits upp på södersidan för att släppa in med ljus i trapphuset. Trappan, panelerna och räcket är de gamla och ska renoveras varsamt. Lägenheterna delar sen asymmetriskt på den totala golvytan och antalet spröjsade fönster mot Vättern, vilket innebär en 5:a och en 3:a.

Lägenhet nr 3

Lägenhet nr 4. BOKAD

"Det blir spännande att se vad som döljer sig under färglagren."

Vindsvåningarna

Den stora förvandlingen av huset kommer ske på vinden med snedtak, nya fönsterkupor och stor generös golvyta. Lägenheterna börjar faktiskt med en egen trappa och ytterdörr redan på våningen under. Det innebär att man kan stuva undan en hel del skor och ytterkläder, vantar och mössor redan här nere. En trevlig lösning som ger lite radhuskänsla.

Lägenhet nr 5. BOKAD

"Att jobba med hus och bostäder känns väldigt rejält; något som står kvar till eftervärlden. Jag kan åka förbi och visa mina barn, och säga att det huset har jag varit med och byggt."

Lägenhet nr 6. BOKAD

Källare

Byggherrarna

Arkitekt - Vision

Ganska tidigt i tankeprocessen kring Vingården 2 togs ett både visionärt och handfast första idéförslag fram. Idéer som tog vara på husets genuina och ursprungliga kvaliteter. Möjligheterna med huset och gården utforskades och landade i idéer som fångade in den varma skandinaviska grundtonen med rena materialval, öppna ytor och vacker belysning både inne och ute. Ursprungliga idéer som blivit vägledande genom hela projektet.

"Jag ser det som en ära att få vara med att rädda ett hus som detta; att få ta till vara och återställa. Det är nästan så att tårarna kommer när man kan rädda en liten detalj, som trapporna och panelerna i trapphusen."

Martin Henriksson - Arkitekt

Jan Erik Andersson - Axcell Fastighetsförvaltning

En nystartad förening har mycket nytta av en engagerad förvaltare för att komma igång och hitta rutiner, både tekniskt och administrativt. Vingården 2 har just en sådan - redan från start. Jan Erik Andersson heter han; ansvarig förvaltare i båda de grannföreningar, som Sami och Sanjay sjösatt tidigare utmed Vätterstranden. Uppdraget har bland annat handlat om att sköta betalningar, bokföring och se till att medlemmarna får sina avgiftsavier - oftast digitalt. Men även ansvar för att snöröjning, städning och trädgårdsskötsel fungerar, och om något skulle bli fel i huset.

- Jag har jobbat med förvaltning i snart 30 år, erfarenhet som kan komma väl till pass, i synnerhet i början när föreningen är färsk.

- Är det någon som har frågor om så kallad känslighetsanalys när det gäller räntor och övrig ekonomi för föreningen är det bara att höra av sig redan nu.

Omgivning

PrislistaBokningsstatus Brf Vingården 2
# Upplåtelseform Antal rum Boarea Andelstal Pris Månadsavgift Status
Lgh 1 (1001 - 4A) Bostadsrätt 3 + kök 80 kvm 0,1597 2.300.000 kr 4.654 kr Ledig
Lgh 2 (1001 - 4B) Bostadsrätt 3 + kök 80 kvm 0,1597 2.300.000 kr 4.654 kr Ledig
Lgh 3 (1101 - 4A) Bostadsrätt 5 + kök 110 kvm 0,2196 3.100.000 kr 5.909 kr Ledig
Lgh 4 (1101 - 4B) Bostadsrätt 3 + kök 77 kvm 0,1537 2.400.000 kr 4.547 kr Bokad
Lgh 5 (1102 - 4A) Bostadsrätt 2 + kök 77 kvm 0,1537 2.050.000 kr 3.660 kr Bokad
Lgh 6 (1102 - 4B) Bostadsrätt 2 + kök 77 kvm 0,1537 2.050.000 kr 3.660 kr Bokad

BOSTAD
Adress
Huskvarnavägen 4 A
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1934-38
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
80 kvm
Månadsavgift
4.654 kr/mån inkl värme, kallvatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Maj 2015
KARTA