Humlevägen 4, tre rum och kök

Humlan på översta hyllan

Du söker det bästa av två världar, gillar att både äta och ha kakan. Här uppe på gränsen till Stadsparkens gröna bård har du bara ett stenkast in till stan, till fots eller med cykel. Men också stora gröna ytor på väldigt nära håll - Friaredalen, Vattenledningsparken och Stadsparken, som tar fart med sin öppna lövskog bara på andra sidan Åsenvägen. Sen har du påfåglar, lamadjur, hästar och får som förgyller vardagen, inte minst för de små.

Lägenheten ligger på gaveln med sikt ner över Torpa och resten av city. Men insynen från grannarna är minimal. Här sitter du med kroppen i högläge på balkongen och kan låta blommor och grönsaker frodas omkring dig. En gedigen 50-talsfastighet som har förvaltats klokt under många år av de åtta medlemmarna. Lägenheten lika klokt renoverad på senare år. Köket fräscht och badet stiligt stänksäkrat med kakel från topp till tå. Men bäst av allt är nog ändå parkettgolvet som saxar in i vardagsrummet från hallen och har gjort så i över 60 år, men det är svårt att tro. Vackert.

Snabbfakta
Adress Humlevägen 4
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 74 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.447 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Vardagsrum

"Fördelen med en mindre förening är att du kan vara med och påverka det du brinner för själv."

Balkong

Köket

"Vi båda gillar köket; att det är fullvuxet och funktionellt som i en villa. Man saknar inget."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Vi gillar den här gedigna känslan som finns i dessa 50-talshus, tjocka väggar, rejäla fönsterbänkar med mera"

Hallen

Badrum

Huset

"Jag cyklar på tolv minuter till jobbet i city, oftast tar jag vägen genom Friaredalen."

Föreningens trädgård

Omgivning

"I stadsparken finns det hur mycket kul som helst att hitta på; djuren står högt i kurs för våran dotter."

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare och bott i lägenheten sedan 2011, och sedan dess har följande renoveringar utförts i bostaden. Lilla sovrummet fick nya tapeter och nymålat innertak 2013. Installation av eluttag på balkongen 2014 (Bymarkens el). Ny jordfelsbrytare 2014 (Bymarkens el). Omtapetserat i köket 2014. Installation av ny köksfläkt 2016 (Tabergs kök & tvätt). Badrummet fick 2016 nytt skåp, handfat, ny handdukstork och ny kommod (Härenstams El & VVS).
Köket är renoverat av tidigare ägare, troligen runt 2008, och samtliga vitvaror förutom spisfläkten är från samma år. Fabrikat Ikea, spishäll (Bosch), ugn (Bosch), spisfläkt (år 2016, Franke), diskmaskin (Whirlpool), kyl och frys (Bosch). Mikrovågsugnen ingår inte i överlåtelsen.
Badrummet är även detta renoverat av tidigare ägare. Tvättmaskinen från 2014 ingår såklart (Whirlpool), samt elburen golvvärme.
Något särskilt som ingår? Städskåpet i hallen lämnas kvar, liksom även garderoben i sovrummet och hatthyllan.
Till lägenheten hör två förrådsutrymmen, ett på vinden som är cirka 4 kvm och ett i källaren som är cirka 2 kvm stort.
I huset finns både 2-glas och 3-glasfönster. 3-glasfönster är installerat i ett av fönstren i vardagsrummet samt i det stora sovrummet.
På fastighetens gård finns parkeringsplatser, trädgård och en gemensam uteplats. I källaren finns förrådsutrymmen samt gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner (Miele) samt en torktumlare (Siemens); dessa installerade 2015.
Till parkeringsplatserna och garageplatserna är det ett separat kösystem. Kostnad för parkeringsplats 55 kr per månad och för garageplats 190 kr per månad. Det finns även två parkeringsplatser som är tillägnade medlemmarnas gäster.
De boende hjälps åt med gårdsskötsel, putsning av gemensamma ytors fönster etc. Dessa åtaganden fördelas via ett schema. Trappstädning sköts i nuläget helt av en av föreningens medlemmar.
Huset tillhandahåller gemensam kabel-TV via Com Hem, däremot tillämpar man individuell internetuppkoppling. Nuvarande ägare har internetuppkoppling via ADSL.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Humlevägen 4
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1953
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
74 kvm (föreningens information)
Energideklaration
123 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.447 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
7.960 kr/år
Specifikation Drift
El: 6.360 kr/år
Försäkring: 1.600 kr/år
Beräknat antal pers: 3
Driftskostnad per månad blir cirka 660 kr. Säljarens elförbrukning uppgår till cirka 5.800 kWh per år (ägarens uppgift). I lägenheten bor 2 vuxna och 1 barn.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Säljarens önskemål 1 dec
KARTA