Hulukvarnsgatan 4F, ett rum och kök

Studentstugan vid ån

Gammaldags fönster, djupa fönsternischer och bevarad träpanel. Ett stolt hus som ligger på första parkett ner mot Dunkehallaån. Och du hör ljudet från vattenfallet mer eller mindre året runt. Ett falurött hus, inte på landet, utan 700 meter från buss- och tågstationen. Lägenhet ligger på nedsidan av huset med en egen uteplats vid sidan om den gula porten som du delar med din granne. Hela huset renoverades med en svårslagen entusiasm och kärlek för några år sedan.

Ett fint ljus rinner in från både norr och söder genom lägenheten. Både kök och badrum renoverat med en balanserad flirt med det förgångna utan att kännas putte-nuttiga. Djupa fönsternischer som gör att du kan bulla upp med kuddar och ha din läshörna här. På golvet ett nyare furugolv; något gammalt fanns inte att rädda, för här var det i princip stampat jordgolv innan renoveringen, vilket grävdes ut för att isolera och gjuta efter konstens alla regler.

Snabbfakta
Adress Hulukvarnsgatan 4F
Område Dunkehalla
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Bo & biyta 34 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 1.909 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.600.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

3 dagar


Visning 16 augusti kl. 10:30 - 11:15
Öppen visning. Välkomna!


Samt 17 augusti
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

"Det tog inte många minuter efter visningen innan jag bestämde mig för att lägga ett bud på lägenheten när den såldes för tre år sedan."

Vardagsrum

"Jag flyttade hit för att plugga på högskolan och jag har trivts hela tiden, från första dagen. Så otroligt smidigt."

Kök

"Läget och stämningen är unik i huset; som på landet mitt i naturen, fast med gångavstånd till allt i city. Och nära högskolan."

Badrum

Uteplats

"Under mina år som student i Jönköping har jag aldrig åkt buss, utan gått och cyklat. Bil är helt överflödigt även om det finns parkeringsplatser."

Tvättstuga

"Att ha tvättstugan precis intill har också varit smidigt, det är lätt att komma till i maskinerna när man behövt, även på kort varsel."

Dunkehalla

"Jag gillar att bada, mycket och ofta; Vättern är inte så varm men jag har ofta gått ner till kanotklubben, precis vänster efter tunneln under järnvägen."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i bostadsrätten sedan 2017. Nedan följer information som kan vara bra att känna till vid ett köp.
I köket finns följande maskinell utrustning: spis med häll (Elektro Helios), ugn (Elektro Helios) och kyl/frys (Electrolux). Vitvarorna installerades i samband med renovering utförd 2006-2007.
I badrummet finns elburen golvvärme.
Jordfelsbrytare finns installerad i elcentralen.
Bostadsrätten är ansluten till fibernätet Wetternet. Läs gärna mer om aktuellt tjänsteutbud på www.wetternet.se.
Till lägenheten hör ett förråd som är cirka fyra kvadratmeter stort och är beläget vid parkeringsplatserna.
En gemensam tvättstuga finns på ena gaveln av huset och bokas genom ett bokningsschema.
Det är fri parkering på grusplatsen, intill förråden och ingången till tvättstugan.
Föreningen har idag inga planer på att ändra medlemmarnas månadsavgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande den 7/8-20.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Hulukvarnsgatan 4F
Område
Dunkehalla
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1899 (2005-2006)
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
34 kvm (föreningens information)
Energideklaration
72 kWh/m2 och år
Månadsavgift
1.909 kr/mån Värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.600.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 100 kr/mån och för försäkring till cirka 150 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Skeppet

Brf Skeppet är en bostadsrättsförening som består av 14 bostadsrättslägenheter med adresserna Hulukvarnsgatan 4 A-H. I husets entré- och suterrängplan finns totalt 12 ettor och på våning två ligger två tvårumslägenheter. Huset uppfördes 1899 och genomgick 2005 och 2006 en omfattande restaurering vilket gör att huset idag håller en hög teknisk standard. Krafterna bakom restaureringen av huset belönades 2007 med Jönköpings Kommuns Stadsbyggnadspris för bästa byggnadsvård.

Brf Skeppet har avtal med Jönköpings Bostäder AB gällande ekonomisk förvaltning. Vid föreningens uppstart våren 2017 fanns 6.000.000 kronor i banklån vilket då motsvarade en belåning om dryga 10.000 kronor per kvadratmeter bostadsyta. Vid årsskiftet 2018/2019 uppgick belåningen till knappa 10.000 kronor per kvadratmeter. Tillgångarna på bank uppgick vid samma tidpunkt till cirka 230.000 kronor.

Fastigheten och huset är mycket vackert beläget med grönskade omgivning på en lugn gata i nedre delen av Dunkehallaravinen. Föreningens stora uppvuxna trädgård kan fritt användas av föreningens medlemmar.

På gården intill huset finns en grusad parkeringsplats med bilplatser vilka fritt kan disponeras av föreningens medlemmar. I närområdet är det fri parkering på gatorna.

Fastigheten är ansluten till Wetternets fibernät där den fasta anslutningskostnaden ingår i månadsavgiften. Köparen är fri att välja fritt bland de leverantörer som är anslutna till nätet. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information.

Föreningen har en fin gemensam tvättstuga som enkelt nås vid husets ena gavel. Här kan medlemmarna boka tid enligt ett separat bokningssystem. Merparten av lägenheternas förråd är belägna på vinden samt i ett gårdshus på husets baksida.
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
5.751 %
Lägenhetsnummer
154-154-001 (1)
DOKUMENT
KARTA