Hulukvarnsgatan 4C, två rum och kök

Lilla paradvåningen i stora röda huset

Lite knirr och lite knarr i trappan upp till övre plan. Tänk om varje steg kunde berätta en liten historia om huset? Murstockarna som går ihop i en är som en triumfbåge att passera varje dag. Lägenheten i detta stora timrade hus är en skattkista som vi på Västanhem fått chansen att visa upp och förmedla till en ny förväntansfull ägare. Lägenheten är mer som en trea, där köket är så stort att det skulle kunna delas av till ett litet sovrum där du ändå har plats kvar för fyra till bords i köket. Alla rum med en gnutta snedtak, som gör mycket för charmen, men inskränker minimalt på svängrummet. Det gamla plankgolvet gick bara att rädda i sovrummet, men det nya i hall, vardagsrum och kök är en värdig ersättare. Kakelugnen är definitivt från byggåret, dock inte provtryckt, men det går säkert att ändra på om du vill att värmefaktorn ska vara lika hög som stämningsfaktorn. Kök och badrum nyrenoverat på senare tid.

Snabbfakta
Adress Hulukvarnsgatan 4C
Område Dunkehalla
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 62 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 3.307 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & tv
Pris 2.250.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

6 dagar


Visning 22 september kl. 15:00 - 16:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 23 september kl. 17:00 - 18:00
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

"Krafterna bakom restaureringen av huset belönades 2007 med Jönköpings Kommuns Stadsbyggnadspris för bästa byggnadsvård."

Vardagsrum

Sovrum

Kök & Matplats

Badrum

"Bageriet Wallentins borta på hörnet är en god ovana - semlor, bullar, frallor, kakor smakar lite för bra."

Extra sovrum

"Det är bara ett fåtal lägenheter i huset som har kakelugn. Den ger mycket karaktär åt vardagsrummet."

Trapphus

Föreningen

Dunkehalla

Mäklaren informerar
Föreningen har ett antal parkeringsplatser som är fria för medlemmarna att använda. På gatan längs husets framsida är det fri parkering.
Till lägenheten hör ett lägenhetsförråd om cirka åtta kvadratmeter. Förrådet är beläget strax utanför lägenhetsdörren.
Huset är anslutet till det öppna fibernätet Wetternet. Föreningen står för den fasta månadskostnaden medan respektive bostadsrättsinnehavare bekostar de tjänster som önskas. Läs gärna mer på www.wetternet.se för aktuellt utbud.
Hushållselen betalas månadsvis genom föreningen.
Vitvarorna i köket installerades i samband med renoveringen av huset 2005.
I badrummet finns elburen golvvärme.
Kakelugnen är idag inte i bruk.
På husets östra gavel ligger en gemensam tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Här finns även utrymme för att hänga tvätt.
Föreningen har idag inga planer att förändra medlemmarnas månadsavgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande den 11/9 -19.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Hulukvarnsgatan 4C
Område
Dunkehalla
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1899 (2005/2006)
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
62 kvm (föreningens information)
Energideklaration
72 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.307 kr/mån inkl värme, vatten och tv
Pris
2.250.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Kostnaden för hushållsel har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till cirka 1716 kronor. Hushållselen betalas månadsvis genom föreningen. Kostnad för hemförsäkring uppgår till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Skeppet

Brf Skeppet är en bostadsrättsförening som består av 14 bostadsrättslägenheter med adresserna Hulukvarnsgatan 4 A-H. I husets entré- och suterrängplan finns totalt 12 ettor och på våning två ligger två tvårumslägenheter. Huset uppfördes 1899 och genomgick 2005 och 2006 en omfattande restaurering vilket gör att huset idag håller en hög teknisk standard. Krafterna bakom restaureringen av huset belönades 2007 med Jönköpings Kommuns Stadsbyggnadspris för bästa byggnadsvård.

Brf Skeppet har avtal med Jönköpings Bostäder AB gällande ekonomisk förvaltning. Vid föreningens uppstart våren 2017 fanns 6.000.000 kronor i banklån vilket då motsvarade en belåning om dryga 10.000 kronor per kvadratmeter bostadsyta. Vid årsskiftet 2018/2019 uppgick belåningen till knappa 10.000 kronor per kvadratmeter. Tillgångarna på bank uppgick vid samma tidpunkt till cirka 230.000 kronor.

Fastigheten och huset är mycket vackert beläget med grönskade omgivning på en lugn gata i nedre delen av Dunkehallaravinen. Föreningens stora uppvuxna trädgård kan fritt användas av föreningens medlemmar.

På gården intill huset finns en grusad parkeringsplats med bilplatser vilka fritt kan disponeras av föreningens medlemmar. I närområdet är det fri parkering på gatorna.

Fastigheten är ansluten till Wetternets fibernät där den fasta anslutningskostnaden ingår i månadsavgiften. Köparen är fri att välja fritt bland de leverantörer som är anslutna till nätet. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information.

Föreningen har en fin gemensam tvättstuga som enkelt nås vid husets ena gavel. Här kan medlemmarna boka tid enligt ett separat bokningssystem. Merparten av lägenheternas förråd är belägna på vinden samt i ett gårdshus på husets baksida.
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
10.644 %
Lägenhetsnummer
154-154-014
DOKUMENT
KARTA