Hovslätts Skogsväg 31, sex rum och kök

Villaliv perfecto på höjden

Precis lagom stort, på högt och insynsskyddat läge. Mitt i lugnaste villaområdet, men ack så nära skola, mataffär och bussen in till stan. Huset på nummer 31 byggdes under 50-talets sista år och har nyligen anpassats till dagens behov och önskemål, med stora öppna umgängesytor och fyra sovrum av generösa mått. Du hittar ett praktiskt och modernt kök i ena änden och ett härligt ljust matrum i den andra. Uteplatsen i söderläge är något av en favorit, både för människor och solen, som gärna hänger här från morgon till kväll. Den stora tomten får ses som en riktig lyxtomt (svårt att få tag i den storleken i mer nybyggda områden), med plats för både fotbollsmatcher, studsmattehoppning och annat bus. Allt som allt är detta ett lättskött bo med bra ytor för både vardagsliv och kalas. Ett hem som smidigt kan anpassas efter familjens skiftande behov i många år framöver.

Hökhults hage är en riktigt trevlig del av Hovslätt. Ett villaområde av äldre modell med stora trädgårdar och nära till grönområden och natur. Skola, mataffär och idrottsplats ligger alla på kort gångavstånd. Kan det bli bättre ur familjeperspektivet? Dessutom är du närmare stan än många tror. 28:ans buss åker in dit var tionde minut, men det går nästan lika snabbt att cykla. Och med bil tar det bara tio snabba. Välkommen hem!

Snabbfakta
Adress Hovslätts Skogsväg 31
Område Hovslätt
Bostadstyp 2-plansvilla med suterräng
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 142 + 58 kvm
Tomtareal 1077 kvm
Byggår 1959
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Vi älskar den öppna planlösningen som vi har skapat på entréplanet. Var man än är så är man lagom tillsammans."

Hall

"Vi har sparat dörrposten ner till källaren, ifall man vill sätta tillbaka dörren där."

Vardagsrum

"Här kan jag springa runt, runt jättefort! Jag är jättesnabb." (Noel, tre år)"

Kök

Matrum

"Även om huset inte är så stort har vi haft många stora kalas. På sommaren kan man sitta både här, i uterummet och ha öppet ut till altanen."

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum

Groventré - Nedre hall

"Här går vi alltid in till vardags. Det är skönt att kunna ha det lite mer städat i hallen där uppe."

Sovrum 3

"Alla sovrummen är rätt så stora, vilket gör att man kan flytta runt och förändra allteftersom barnen växer. Det är bra!"

Hobbyrum - Sovrum 4

Badrum - Relax

Tvättstuga

Uterum

Terrass

"Först undrade vi varför de hade satt upp så höga väggar kring uteplatsen. Men det blir helt insynsskyddat och vindskyddat. Så skönt!"

Garage

"Det är väldigt praktiskt att kunna gå direkt in i garaget. Man springer ju fram och tillbaka med grejer hela tiden."

Trädgård

"På sommaren när träden är gröna och lummiga tänker man knappt på grannarna."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande och föregående ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Större renoveringar utförda på fastigheten under senare år är; fönster- och dörrbyte 2001, omläggning av yttertak 2004, installation av nytt värmesystem 2006, två nya badrum 2008, ny garageport 2013, delvis utbytt el på entréplan 2014, tilläggsisolering av vind 2015, renovering tvättstuga 2015.
Alla ytskikt på entréplanet renoverades 2014 med ny gips på väggar och tak samt nya golv och lister. Arbetet utfördes av Jonasson Carpenter AB. I suterrängplanet renoverades ytorna under åren 2014-2016.
Köket helrenoverades 2014 i samband med ombyggnationen av resterande del av entréplanet. Skåpsinteriören kommer från Ikea med beslag från Theofils. Stenskivan i granit kommer från Jönköpings Stenhuggeri i Habo och diskbänken kommer från Intra. Merparten av vitvarorna kommer från Husqvarna och Electrolux och installerades i samband med kökets färdigställande.
I tvättstugan står en tvättmaskin och en torktumlare som installerades 2016 respektive 2009.
Solen ligger på terrassen under morgon, middag och kväll. Under sommartid försvinner solen från terrassen kring 20:30.
Elcentralen är modern med snabbsäkringar och jordfelsbrytare.
Fastigheten är ansluten till Wetternets fibernät för framtidssäker bredbandsuppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information.
Ingår i försäljningen gör; garderoberna i "Sovrum 2" och "Sovrum 3", vägghängt sideboard i matrum samt sandlådan i trädgården.
Gung- och lekställning i trädgården ingår ej i försäljningen.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Hovslätts Skogsväg 31
Område
Hovslätt
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
142 + 58 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 1077 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Tidigast 1/6
KARTA