Höjdhoppsvägen 35, fem rum och kök

Torps höjdare

Längst upp på toppen av Bankerydsberget står det i stolt givakt. Det stilfullt grå hemmet i två snygga plan, planerat i bästa intresse för familjen på språng. Härifrån har man alltid nära, oavsett om man vill andas natur, knalla till skolan, vardagsmathandla eller ta sig till stan.

Invändigt hittas rejäla ytor, gedigna val, ljusa rumsligheter och massor med smart förvaring. Två helt nyfixade badrum glänser ikapp. Och köket av yppersta kvalitet samlar familjen helt naturligt. Här vill alla hänga! Precis samma gäller för övervåningens härliga allrum - en självklar plats för alla att umgås. Husets sovrum är inte sämre, vart och ett med ett eget ess i rockärmen. Lyxig utsikt, tjusig takhöjd eller "två rum i ett", vad väljer du?

På utsidan bjuder trädgården in till långa, lata dagar i solen. Ingenting som skuggar, ingenting som stör. Omskött och lättskött med gott om plats för lek och sociala stunder. Välkommen till ett toppenhus på lugna gatan!

Snabbfakta
Adress Höjdhoppsvägen 35
Område Bankeryd
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 167 + 5 kvm
Tomtareal 764 kvm
Byggår 1980
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Ytorna, öppenheten och planlösningen. Det är det bästa med huset."

Entré

"Jag gillar verkligen förvaringslösningen. Här kan alla få sin egen låda och allt får plats!"

Kök

"Vi älskar det här köket. Det funkar bra även när man är många och är bara sådär väldigt trevligt."

Hall

Vardagsrum

"Vi har valt bort tv:n här. Det är ett socialt rum och vi gillar att sitta ner och verkligen umgås."

Badrum 1

Sovrum 1

"Att öppna altandörren och kliva rakt ut i morgonsolen på sommaren, det är underbart!"

Klädkammare

Sovrum 2

Tvättstuga

Allrum

"Här hänger vi jättemycket, kollar på film och myser."

Sovrum 3

Badrum 2

Uteplats

"Det här är verkligen ett soldäck och vi älskar det! Solen kommer runt hörnet vid tiotiden och stannar kvar tills den går ner på kvällen."

Trädgård

"Vi ville ha en trädgård som var enkel att sköta, för att kunna leka och umgås istället."

Garage - Förråd

Omgivning

Området Torp/Nyarp är ett enda stort och tryggt villaområde med gott om grönytor och skogspartier att ströva i. Kvarterets lekpark helrenoverades för ett par år sedan och 100 meter från tomten går både gångväg och elljusspår (3 km kuperad terräng). Inom en radie av fem cykelminuter finns inte mindre än tre förskolor och två skolor (åk F-6). Bussen stannar strax intill och tar dig in till Jönköping på 20 minuter. Är du hurtig kan du göra som många andra i kvarteret - cykelpendla in till stan och få träningen på köpet!

I Bankeryds centrum finns högstadium, mataffärer, apotek, bageri, restauranger, frisörer och butiker. Sommartid är det skönt att ha nära till bassängerna på populära Attarpsbadet och Domsand-stranden vid Vättern.

"Jag älskar själva området och naturen. Vi har bara 100 meter till elljusspåret!"
Mäklaren informerar
En fantastiskt trevlig villa där flera av önskemålen i de flesta familjers krav-spec med glädje kan bockas av. Ett överraskande modernt hus trots att det har dryga 35 år på nacken. Huset har generösa sällskapsdelar med stort kök, ett volyminöst vardagsrum med ryggåstak samt ytterligare allrum ett plan upp. En mycket effektiv uppvärmningsanläggning tillsammans med återvunnen energi i frånluftsventilationen gör att huset har extremt låg enegiförbrukning! Huset har under de nuvaranade ägarnas innehavstid genomgått stora förändringar, bl.a. kan nämnas;
2010 byggdes huset till med en förlängning av den ursprungliga entrén vilket skapade en separat entrédel samt en förlängning av sovrum 2 i entréplan. Praktiskt, och dessutom fick huset ett helt nytt exteriört uttryck! I denna nya del av huset ligger vattenburen golvvärme nedgjuten.
2015 och 2016 totalrenoverades husets båda badrum. Arbetena utfördes av Byggkompaniet samt Miljöhallen. Båda badrummen har elektrisk golvvärme och handdukstorkar. 2015 fick dessutom hela huset nya innerdörrar.
På övre plan byggdes 2013 en inramande halvhög vägg i allrummet mot trappan för att skapa tydligare rum och för att förbättra möblerbarheten i rummet.
Bergvärme installerad 2008 med värmepump Scandinavia byggd, installerad och årligen servad av Kyl & Värmepumpar AB och 2016 byttes motorn i ventilationsanläggningen.
Köket från exklusiva Lidhults kök i massiv oljad lönn byggdes 2002. Köket är utrustat med bla spis och fläkt från Ilve samt massiv huggkubb i ändträ samt vacker kalkstensbänksskiva. Köket har senare kompletterats med en både praktisk och gästvänligt köksö placerad centralt i köket.
På husets baksida byggdes 2008 en mycket generös uteplats. Här ligger solen och värmer från mitt på dagen fram till ca kl 21-tiden.
Taket på huset byttes 2003.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Höjdhoppsvägen 35
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
167 + 5 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 764 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 51 kWh/m2 och år
Tillträde
1 april eller enl. ö.k.
KARTA