Höjdgatan 5 C, två rum och kök

Björkbästis

Vill du vidga dina vyer bokstavligt är Gräshagen en bra utväg. Här mitt i de småskaliga villakvarteren finns också en länga lägenheter, med en björksusande park precis framför vardagsrummet. Inte mycket som skymmer vyn mot söder och öster ut alltså. Lägenheten har fönster åt två håll så ljuset spritter rätt igenom. Från kök och matrum blickar du upp mot Vattenledningsparken och Mariebo.

Lägenheten har renoverats under senare år i några olika steg. Med antingen nya eller renoverade ytskikt. Fiskbensparketten har legat på plats sedan byggåret i mitten av 40-talet, men ser sprillans ny ut. I kök och matrum ligger ett gumminotat ekgolv av senare datum, men med samma ambitionsnivå.

Den riktiga humörhöjaren hittar vi i köket där klåfingrigheten har hållits tillbaka och de gamla vinklade överskåpen med smarta skjutdörrar bevarats. Härligt! Själva överskåpen och skjutdörrarna är renoverade till perfektion. Resten av köket är dock nybyggt efter konstens alla regler.

Att få ett separat matrum är bra, för du behöver inte utsätta dina gäster för stänk och stök i köket. Helt ljudlöst blir det dock inte, eftersom nuvarande ägare smugit in en liten ljudanläggning med dolda högtalare i väggarna. Här sitter ni lätt 10 personer, några till om ni inte är rädda för kroppskontakt.

Snabbfakta
Adress Höjdgatan 5 C
Område Gräshagen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 58 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 3.141 kr/mån
Inkluderar Värme & vatten
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

Hall

"Om man tycker om varandra väldigt mycket, så går det sitta 10-12 personer i matrummet."

Matplats

Kök

Duschrum

"Från tidig förmiddag fram till eftermiddagen hänger solen med på framsidan."

Sovrum

Balkong

"Alla lägenheter har tre olika förråd i källaren, vilket räcker långt, men det är lätt att samla på sig lite för mycket när man har platsen."

Planritning

Föreningens fastighet

Området

Att bo på Gräshagen innebär fortfarande både gång- och cykelavstånd in till stan. Men du har betydligt mer livsluft omkring dig, än på exempelvis Torpa. Här har du skogen på nära håll, antingen upp i Vattenledningsparken, eller söder ut längs gamla banvallen som tar dig upp till Dumme mosse eller hela vägen till Bottnaryd om du vill. Det är bara att packa pick-nickkorgen och ta sats.

BOSTAD
Adress
Höjdgatan 5 C
Område
Gräshagen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1943
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
58 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.141 kr/mån inkl värme och vatten
Specifikation Drift
Nuvarande ägares beräknade förbrukning av hushållsel uppgår till cirka 250 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA