Hemstigen 7, fyra rum och kök

Hemma på stigen i stan

Välkommen till en riktigt mysig 50-talare i moderna kläder! Med känslan från mitten av förra seklet bevarad, bland annat i den fina öppna spisen i vardagsrummet. Men i övrigt smart anpassad efter den nya tidens sätt att leva. Här har till exempel flera trånga passager plockats bort till förmån för öppna ytor och ett större badrum. Den lilla grannlägenheten på ett rum och toalett har blivit en del av hemmet och fått nytt badrum, men har fortfarande egen ingång från trapphuset. En dröm för varje hemmaboende tonåring! Nära till både mamma och kylskåpet, och samtidigt fri tillgång till egen dusch och det coola i att ha en egen ytterdörr.
Bor man på Hemstigen har man allting nära. En kvarts promenad från centrala stan, ett par minuter från gröna Stadsparken. Och visst är det härligt att kunna njuta av vad stan har att erbjuda, men bäst av allt är väl ändå att få komma hem.

Snabbfakta
Adress Hemstigen 7
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 103 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2.900 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & garageplats
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Film

Hall

"Planlösningen i köket kan nog inte bli bättre. Jag trivs väldigt bra när jag står här."

Kök

Vardagsrum

"Vi har eldat mycket i spisen genom åren. Det är verkligen mysigt."

Balkong

Sovrum 1

Sovrum 2

"Vi sparade de gamla skjutdörrarna in till vardagsrummet inne i väggen. Så vill man återställa det och öppna upp går det bra."

Badrum 1

Klädkammare

"Det är klart att det blir en familjär stämning i en så här liten förening, men man behöver inte känna att man måste umgås."

Sovrum 3 med egen ingång

Badrum 2

Föreningens trädgård

"Det är väldigt skönt att kunna gå ner och sätta sig i trädgården. Eftersom vi alla hjälps åt att sköta om den så känns det som ens egen trädgård."

Huset

Omgivning

"Bättre läge kan man inte ha i stan. Det är väldigt tyst och knappt ingen trafik alls utanför, tack vare återvändsgatan."

Planritning

Mäklaren informerar
Det finns 4 garageplatser med fjärrstyrda garageportar i källarplanet och varje bostadsrättsinnehavare har tillgång till en plats vardera. I dagsläget utgår ingen kostnad för dessa.
Kök: Ikeaköket är från 2003. Spis/ugn (Electrolux 2003), spisfläkt (Thermex 2014), diskmaskin (Cylinda, 2003) samt kyl/frys (Cylinda 2003). Det finns en fristående frys (Electro Helius 2009) att överta vid intresse. Under 2013 togs väggen ned som ursprungligen fanns mellan kök och vardagsrum - detta medförde nytt golv och nytapetserade väggar i denna delen.
Hall samt sovrum 1 och 2: Under 2012 tapetserades sovrummet med fondtapet om. Under 2013 tapetserades hallen och det andra sovrummet om.
Badrum 1: Renoverat 2014 (BBF-Service AB, kvalitetsdokument finns). Tvättmaskin (Miele 2011) och torktumlare (Cylinda 2003). Elburen golvvärme.
Sovrum 3 med badrum och egen entré: Renoverades 2016. Rummet fick nytt golv, målade väggar samt ny el. Man förberedde även med vvs för en eventuell framtida köksdel. Badrummet renoverades av Österskogs bygg. Elburen golvvärme i badrummet.
Och hur var det nu med solen? Den tittar fram i köket på morgonen, sedan kommer den under sommartid tillbaka runt kl 14 på "balkongsidan". På balkongen har du härlig eftermiddags- och kvällssol som bäst till runt kl 20-21.
Den öppna spisen är kontrollerad av Gösab under 2016. Protokoll finns att tillgå.
Jordfelsbrytare finns.
Till lägenheten hör två förråd. Det ena är beläget på vinden och är cirka 9 kvm. Det andra finns i källaren och består av en tilldelad öppen yta om cirka 10 kvm, i ett större rum.
Det finns två uppgifter om bostadens boarea. Enligt föreningens register är den 106 kvm. Nuvarande ägare har dock låtit mäta upp den till 103 kvm. Protokoll över Anticimex uppmätning finns att tillgå.
Man hjälps åt med trappstädning och trädgårdssysslor. Vad gäller trappstädningen ansvarar man främst för sitt eget plan. Trädgårdssysslorna har minskat i och med att man valt att införskaffa en robotgräsklippare, men viss skötsel kvarstår såklart - och här hjälps medlemmarna åt.
Föreningen har en gemensam boxer som ger medlemmarna tillgång till kanalerna SVT1, SVT2, barnkanalen och TV4.
Radonanalys är utförd under 2014. Protokoll finns att tillgå.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Hemstigen 7
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1954
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
103 kvm (Anticimex areamätning)
Månadsavgift
2.900 kr/mån inkl värme, vatten och garageplats
Specifikation Drift
Nuvarande ägares driftskostnad uppgår till cirka 330 kr per månad, och består av hushållsel 235 kr (årsförbrukning 2.700 kwh) och försäkring 95 kr. Baseras på nuvarande ägares uppgifter, och är beräknat på 2 vuxna.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA