Hästhagsgatan 85, fyra rum och kök

Höjden av radhus

Det är inte det största, och inte det nyaste huset Västanhem fått förmånen att sälja. Men det är sannerligen det med mest storslagen utsikt! Första gången du kommer hit blir man bara stående och spanande, för att försöka identifiera platser allt längre bort och upp utmed Vättern. Baskarp ligger ju en bra bit upp, men de vita sandbankarna syns kristallklart.

Det syns också att detta hus haft motiverade ägare de sista åren för det mesta känns uppdaterat, fixat och iordning. Bland annat är golven både uppe och nere, i nyskick. Köket har öppnats ut mot matplatsen med praktisk bardel, med massor av förvaring. Om nu inte matplatsen passar finns det två alternativ till. Ett stort matsalsbord i vardagsrummet med utsikten som huvudrätt, eller den stora helglasade altanen mot söder och trädgården.

Att alla fönstren - utom de små källargluggarna - är bytta, bidrar till schysst värmeekonomi, men också att utsikten är skarp även en mulen dag. Här kommer du leva med vädrets humörsvängningar och solens jakt på kontakt med jordvarelser.

Snabbfakta
Adress Hästhagsgatan 85
Område Öxnehaga
Bostadstyp Radhus i två plan
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 110 + 17 kvm
Tomtareal 171 kvm
Byggår 1973
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Sovrum 1

Sovrum 2

Walk-in-closet

Tvättstuga

Badrum i entréplan

"Vi är inga skogsmullar annars, men vi tar ofta en tur upp på Bondberget med alla stigar"

Matplats

Kök

Vardagsrum

"Vi har helt klart dragit ner på raket-inköpen till nyår, här ser du hela stans fyrverkeri."

Balkong

"Utsikten är ett ständigt skådespel, det händer alltid något, det blixtrar, blåser upp eller att solen letar sig fram bland molnen även den mulnaste dagen."

Badrum på övre plan

Altan

"Uppe vid Öxnegården händer det alltid något, tipspromenad på söndagar, liten skidbacke på vintern, utegym och så alla stigar och spår."

Trädgård

"Trädgården kallar vi för vår kolonilott, den är inte stor, men tillräckligt för att gräset ska kittla under fötterna."

Omgivning

"Den nya lekplatsen på baksidan ökar aktivitetsutbudet på nära håll om man har barn i den åldern."

Planritning

Mäklaren informerar
Under senare år har ett antal större renoveringar utförts på fastigheten. Några av dessa är; ny takpapp 2000, installation luftvärmepump 2007, ombyggnad kök 2006/2008, byte panel och vindväv på framsidan 2008, nytt golv på balkongen 2008, altanbyggnation 2008, fönsterbyte 2008, walk-in-closet 2010, platsbyggd hylla i vardagsrum 2010, utbyte av majoriteten av innerdörrarna 2014, byte av ytterdörr 2014.
Fastigheten ingår i samfällighetsföreningen Öxnehaga GA:1. I samfällighetsavgiften om ca 160 kr/månad ingår kabel-tv, snöröjning, garage, underhåll av lekplatser etc.
Slänten med gräs och buskar framför huset sköts av fastighetsägarna själva. Det finns även vintertid ett schema för lättare skottning/grusning ner till parkeringen. Som köpare kan man räkna med att man ansvarar för detta en eller två veckor varje vinter.
Till fastigheten hör det en garageplats i en av garagelängorna som är belägna framför huset.
På baksidan av huset finns en nätt trädgård med bl.a vinbärsbuskar, äppelträd och odlingslådor.
Garderoberna i hall och i tvättstugan ingår i köpet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Hästhagsgatan 85
Område
Öxnehaga
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
110 + 17 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 171 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
53 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA